یکپارچه شدن مدیریت دولت الکترونیکی تا ماه آینده
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ رضا باقری اصل، معاون سازمان فناوری اطلاعات گفت: با راهاندازی مراکز تبادل ترافیک دیتا در چهار شهر فاز نخست شبکه ملی اطلاعات به پایان رسید و امکان کاهش هزینه ترافیک داخلی و سرمایهگذاری ارزانتر روی سرویسهای الکترونیکی فراهمشده است.
رضا باقری اصل امروز در نشست زیرساختها و فرصتهای سرمایهگذاری شهر هوشمند، با اشاره به اینکه برنامهریزی برای ایجاد شهر هوشمند در کشور با توجه به امکاناتی که هماکنون در کشور ایجادشده و زیرساختهای ارتباطی در دستور کار قرار دارد، گفت: راهاندازی شهر هوشمند میتواند به بهبود کیفیت زندگی مردم بیانجامد.
وی افزود: شهر هوشمند به دلیل سودآوری بالا به موضوعی جذاب برای سرمایهگذاری بدل شده است بهویژه اینکه نسل سرمایهگذاری در موضوعاتی چون ساخت خانه، جاده و موارد فیزیکی رو به افول بوده و حاشیه سود این موارد پایین آمده است؛ به همین دلیل هم فضای کسبوکار به سمت توسعه کسبوکارهای حوزه شهر هوشمند حرکت میکند.
باقری اصل ادامه داد: یکی از موضوعات مهمی که باید در حوزه شهر هوشمند موردتوجه قرار گیرد، بحث به اشتراکگذاری است. معتقدیم فناوری اطلاعات میتواند سبب توسعه پایدار و بهبود کیفیت زندگی همه مردم شود و بنابراین نباید فرصتهای سرمایهگذاری صرفاً به کلانشهرها محدود شود. به همین دلیل باید اشتراکگذاری در زمینه تجربیات، دانش و منابع در بیش از 1200 شهر کشور صورت گیرد که این موضوع از طریق این همایش ممکن میشود.
دبیر کمیسیون توسعه دولت الکترونیکی بابیان اینکه فناوری اطلاعات در کشور به بلوغی رسیده که درک جدیدی از کسبوکارها ایجادشده، گفت: با راهاندازی مراکز تبادل ترافیک دیتای کشور در چهار شهر مشهد، تبریز، شیراز و تهران، عملاً فاز نخست شبکه ملی اطلاعات به پایان رسید و اکنون میتوان با جدا کردن اقتصادی ترافیک داخلی از خارجی، هزینه ترافیک داخلی را کاهش داد تا درنتیجه سرمایهگذاری روی سرویسهای الکترونیکی را ارزانتر کرد.
وی تأکید کرد: بحث یکپارچهسازی در حوزه مدیریتی دولت الکترونیکی تا یک ماه آینده به سرانجام میرسد و میتوان به بحث سرویسها و خدمات بهصورت جدی ورود کرد. در این بخش هم با ابلاغ دولت، امکان سرمایهگذاری و مشارکت بخش خصوصی فراهمشده است.
* ارزیابی عملکرد و شهرداریها درباره هوشمند سازی در یک سال گذشته
همچنین در این نشست علیرضا براتی معاون مرکز توسعه دولت الکترونیک و فناوری اطلاعات وزارت کشور گفت: شهرداریها و استانداریها نقش ویژهای در توسعه شهر هوشمند دارند و یکی از اهداف این همایش به اشتراکگذاری و تبادل تجربیات بین استانداریها و شهرداریهای سراسر کشور است.
معاون مرکز توسعه دولت الکترونیک و فناوری اطلاعات وزارت کشور افزود: عملکرد و پیشرفت شهرداریها در حوزه هوشمند سازی در یک سال گذشته مورد ارزیابی قرار میگیرد.
وی یادآور شد: 1240 شهرداری در کشور وجود دارد که 30 میلیون نفر از جمعیت کشور در 50 شهر و 20 میلیون نفر در 8 کلانشهر زندگی میکنند.
در همین راستا اعلام شد که از ایدههای نوآورانه و استارت آپ ها در حوزه شهر هوشمند در این همایش حمایت میشود.