یادگیری برنامهنویسی از ریشه
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ امروزه از شیوههای بسیاری مانند تولید اسباببازی یا بازیهای ویدئویی، برای آموزش برنامهنویسی به کودکان استفاده میشود.
گروهی از مهندسان دانشگاه هاروارد آمریکا در حال توسعهی روباتی به نام روت (Root) با هدف آموزش برنامهنویسی به تمام سنین هستند. روت میتواند روی دیوارها، میزها و سطوح مغناطیسی حرکت کرده و برای کاربران خود بازیها و چالشهای برنامهنویسی متفاوتی ایجاد کند تا علاوه بر بهبود مهارت برنامهنویسی، تفکر محاسباتی کاربران نیز تقویت شود. همچنین مهندسان بیان کردهاند که محصول آنها میتواند برای انجام انواع بسیاری از وظایف برنامهریزی بشود.
از قابلیتهای بیان شده برای روت میتوان به مواردی مانند حرکت، چرخش، نقاشی، تمیزکاری، اسکن رنگ، پخش موسیقی، نورپردازی، حسگر لمسی، تشخیص سطوح مغناطیسی، تشخیص ضربه و موانع، تشخیص نور و واکنش نشان دادن به حسگرهای تلفن هوشمند و تبلتها، اشاره کرد.
روبات مذکور را میتوان با کمک یک برنامه که برای تلفن هوشمند و تبلتها عرضه میشود هدایت کرد و رابط کاربری آن با توجه به سن کاربر به سه شکل مختلف طراحی شده است. سطح اول و سادهترین رابط کاربری در نظر گرفته شده، یک محیطی گرافیکی ساده را به افراد بیتجربه یا کودکانی که هنوز توانایی خواندن و نوشتن ندارند ارائه میدهد.
در سطح اول رابط کاربری، از یک چارچوب «IFTTT1» ساده برای آموزش مواردی مانند رویدادها، توالی رویدادها، حلقهها، عملکردها، اولویتها، شرطها به کودکان استفاده میشود. سطح دوم مقداری پیشرفتهتر بوده و مواردی مانند تکرارها و شرطهای تو در نو را برای انجام محاسبات بهتر آموزش میدهد. همچنین در این سطح انواع متغیرها، ارزش حسگرها، واحدها، عملیاتهای ریاضی، توابع بازگشتی و پردازش موازی آموزش داده میشود. سطح سوم بالاترین سطح در نظر گرفته شده بوده و یک رابط کاربری کاملاً متنی از زبانهای پایتون، جاوا اسکریپت و سوییفت را در دسترس کاربر قرار میدهد. به علاوه در این سطح معادل متنی اشکال گرافیکی بخشهای قبل آموزش داده خواهند شد.
مهندسان هدف خود را امکان یادگیری برنامهنویسی در خانه و مدرسه با انجام بازی اعلام کردهاند. روت در ماه می 2017 با قیمت 175 دلار به بازار عرضه خواهد شد. همچنین بستهی 6 عددی آن برای استفاده در مدارس با مبلغ 1000 دلار عرضه میشود.
_______________________________________________
1- چارچوب «IFTTT» یا « if this, then that»، نوعی خدمات است که به کاربران اجازه میدهد زنجیرهای از عبارات شرطی ساده را برای انجام کارهای خود ایجاد کنند.