گمنام باشید تا امن بمانید
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ اویاتار ماتانیا، رئیس اداره سایبری ملی اسرائیل در مورد حمله سایبری رخداده به سامانههای درمانی و بیمارستانی، ابراز داشت که این حمله، از درجه اهمیت بالایی برخوردار نبوده و همه سامانهها در امنیت کامل هستند. این مقام ارشد سایبری در اسرائیل، از حمله سایبری هفته گذشته به سامانههای رایانهای در بیمارستانی در سرزمینهای اشغالی، ابراز نگرانی نکرده و آن را مشکل خاصی برای امنیت سایبری اسرائیل قلمداد نکرد.
در بخشی از صحبتهای وی در این رابطه آمد: «ما حملاتی ازایندست را بهدفعات متعددی در اسرائیل شاهد بودهایم. در تمامی موارد، ما آثار اینگونه حملات را همواره کاهش دادهایم و این نیز، یکی از همانگونه حملات است؛ بنابراین جای نگرانی وجود ندارد و مشکل خاصی دراینبین، به چشم نمیخورد.»
بر اساس اخباری که در مورد نشست خبری ماتانیا به دست رسیده، خبرنگارانی که قصد ورود به محل سخنرانی رئیس اداره ملی سایبری اسرائیل در نشست سایبرویک 2017 را داشتهاند، از استفاده هرگونه تلفن همراه، تبلت یا ابزار مرتبط با اینترنت منع شده و تنها مجاز بودند تا از خودکار و کاغذ و یک دستگاه کوچک ضبط صدا، برای ثبت مصاحبه استفاده کنند.
این مقام ارشد سایبری اسرائیل، در ادامه صحبتهای خود تأکید کرد که حمله سایبری صورت گرفته به بیمارستانهای اسرائیل، کوچکتر از نمونه قبلی آن بوده و ارتباطی با باج افزاری که بهتازگی، کل دنیا را هدف حملات خود قرار داد، نداشت. احتمالاً، منظور وی، باج افزار پتیا بوده که چند روز پیش، سامانههای بسیاری را در جهان، ازجمله بسیاری از بیمارستانها آلوده کرد.
هفته گذشته، حدود هشت بیمارستان در سرزمینهای اشغالی، با اختلال در سامانههای داخلی خود مواجه شدند که دو عدد از آنها، ناچار شدند سامانههای داخلیشان را برای مدتی از دسترس خارج کنند و تعدادی دیگر نیز، دچار اختلال در عملکرد شدند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز، در کنفرانس سایبرویک 2017، در اسرائیل، تأکید کرد که از هر پنج حملهای که اسرائیل را هدف قرار میدهد، سه عدد از آنها، پشتوانهای دولتی دارند و از طرف دشمنان آنها، هدایت و سازماندهی میشوند.
اویاتار ماتانیا، در ادامه صحبتهای خود گفت: «حتی باوجودآنکه بسیاری از حملاتی که به اسرائیل صورت میپذیرد، حملات پیچیدهای نبوده و آنچه مردم از این حملات میشنوند، اخباری مبنی بر بیاهمیت بودن و خطرناک نبودن آنهاست، اما این نکته نیز لازم به ذکر است که بسیاری از حملات هستند که از درجه بالای پیچیدگی و دشواری برخوردارند و ما همگی آنها را تحت رصد و کنترل خود داریم. عموم مردم، اغلب در بیخبری از اطلاعات این حملات به سر میبرند و اطلاعات بر حسب نیاز، در اختیار عموم قرار میگیرد. شما باید در تمامی مواقع، دقت کنید و نسبت به حوادث، هوشیار باشید. این یک نبرد دشوار و پیچیده است.»
ماتانیا، بهعنوان اصلیترین شخصیت تأثیرگذار در شبکه تصمیمساز رژیم صهیونیستی در دنیای سایبری، مأموریت خود و سازمان مطبوعش را، ایجاد و ساخت استقامت و انعطافپذیری در برابر حملات سایبری عنوان میکند. به ادعای این مقام سایبری رژیم صهیونیستی، ایجاد استقامت و انعطافپذیری، به معنای یافتن راهکارهایی برای ایمن کردن رایانهها و سایر دستگاههای متصل به اینترنت و کاستن از میزان آسیبپذیریهای آنها است. اویاتار، رایانهها را همچون بدن انسانهایی قلمداد کرد که برای حفاظت از آنها، باید راهکارها و روشهای محافظتی خاصی را اتخاذ کرد.
در بخش دیگری از صحبتهای وی آمده است: «در بسیاری از موارد، شما مریض نمیشوید، چرا که شما بدنهای قوی و انعطافپذیری دارید. چنانچه شما خوب بخوابید و غذاهای خوب بخورید و خوب آب بنوشید، دیگر بههیچعنوان مریض نخواهید شد. برای سیستمهای رایانهای نیز، چنانچه نکات امنیتی، بهخوبی رعایت شود، 80 درصد از حملات سایبری را میتوان بهراحتی دفع کرد و از بروز آنها پیشگیری میشود. در حال حاضر، بسیاری از ما، استقامت لازم در این زمینه را نداریم و نکات امنیتی در برابر تهدیدات سایبری، بهخوبی تنظیم نشدهاند.»
رئیس اداره سایبری ملی اسرائیل، بالا بودن هزینهها و کمبود هشدار در این زمینه را، بخشی از دلایل متعدد نواقص موجود میداند و میگوید: «به یک دوربین فکر کنید یا یخچال یا ماشین لباسشویی خود را در نظر بگیرید که طراحی موضوع امنیت سایبری برای آنها، هزینهبردار است. هیچکس ممکن است این موضوع را درک نکند که تمامی این تجهیزات نیاز به در نظر گرفتن نکات امنیت سایبری دارند. مردم به دنبال کالاهای ارزانتری هستند، هرچند که این کالاها، کمترین میزان امنیت سایبری را با خود به همراه داشته باشند.»
ماتانیا، مقابله با هکرها را، حلقه مفقوده دنیای پر از تهدیدات سایبری امروز میداند و معتقد است، باید تهدیدات را بهخوبی شناخت و با استفاده از تواناییهای فنی به آنها پاسخ داد. در چند ماه گذشته، برخی از مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی با ارسال نامهای به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، در مورد افزایش اختیارات اداره ملی سایبری اسرائیل و شخص اویاتار ماتانیا، هشدار داده بودند و مدعی شدند که این افزایش اختیارات و اهمیت دادن بیش از حد به این فرد، سبب گسترش آسیبپذیری شده و اسرائیل را در برابر حملات سایبری، ناتوان میکند، چرا که سبب میشود تا ماتانیا، اقدام به اتخاذ تصمیمات خودسرانه نماید.
ماتانیا نیز در واکنش به این نامه، مدعی شد که هر زمان تعدادی از سازمانهای مختلف با یک موضوع مشابه درگیر میشوند، احتمال بروز هرگونه تنش و اصطکاک وجود دارد، اما در حال حاضر همهچیز فرق میکند و تمامی موضوعات، برنامهریزیشده است. این مقام ارشد سایبری اسرائیل، همچنین تأکید کرد که هرگونه تغییر در ساختارها و نهادهای قانونی سایبری اسرائیل، با هماهنگی و همکاری کامل تمامی نهادهای امنیتی صورت خواهد پذیرفت و تصمیم خودسرانه در این رابطه گرفته نمیشود.
همچنین، اویاتار ماتانیا، به این موضوع نیز اشاره کرد که اسرائیل، برای مقابله با هرگونه حادثه و رخداد سایبری آماده است و از سامانههای انتخاباتی در برابر حملات سایبری حفاظت خواهد کرد. ماتانیا، این حرف را در پاسخ به ابهامات منتشرشده توسط یائیر لاپید (Yair Lapid)، رهبر حزب یش آتید اسرائیل مطرح کرد که پیشازاین مدعی شده بود سامانههای انتخاباتی اسرائیل در برابر حملات سایبری آسیبپذیر هستند و احتمال نفوذ و دخالت هکرهای دولتی از جانب کشورهای دیگر در آن وجود دارد.
آخرین بخش از صحبتهای ماتانیا، به موضوع افزایش همکاریهای سایبری دولتهای آمریکا و رژیم صهیونیستی اختصاص یافت. ماتانیا، موضوع افزایش اشتراکگذاری اطلاعات بین دو دولت را، یک اصل مهم در مقابله با تهدیدات سایبری جهانی و بینالمللی قلمداد کرد و تأکید کرد که همکاری نزدیکی با راب جویس، مسئول هماهنگکننده امنیت سایبری کاخ سفید دارد و تلاش میکند تا این همکاریها را بیشازپیش تقویت کند.