گسترش قابلیتهای فضایی مراکش
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در سال 2021، مراکش تصمیم گرفت که قابلیتهای فضایی خود را ارتقا دهد، که این موضوع شامل 2 ماهواره رصدی برای مأموریتهای امنیتی بود. این ماهوارهها در سال 2001 و در سال 2018 به فضا پرتاب شدند.
ماهواره دیگری که بهوسیله «Thales Alenia» ساخته شده، در نوامبر 2017 با هدف تحقیقات غیرنظامی و وظایفی مانند کنترل آب و هوا و محصولات کشاورزی به فضا پرتاب شد. این کار با استفاده از پرتابگر ماهواره روسی انجام شد.
مراکش در زمینه تحقیقات فضایی با اسپانیا، آمریکا و فرانسه همکاری نزدیک دارد. این کشور از سال 2019، همکاری با آژانس فضایی امارات متحده عربی و همچنین با اتحادیه عرب نجوم و علوم فضایی را آغاز کرد.
کارشناسان معتقدند که مغرب، به عنوان یکی از رهبران آفریقا در این زمینه، در هنگام توسعه راهبرد فضایی خود به امارات متحده عربی اتکا کرد و از تجربیات آن درس گرفت. برنامه فضایی اصلی مراکش در سال 1989 با هدف توسعه قابلیتهای رصدی برای مصرف کنندگان دولتی و خصوصی و همچنین برای دانشگاهها آغاز شد.
این برنامه بهوسیله مرکز سلطنتی سنجش از راه دور، آژانس فضایی رسمی مراکش اجرا میشود. برنامههای تحقیقاتی مختلفی در چارچوب آژانس، مانند سنجش از دور، ماهوارههای کوچک، اکتشاف فضا، فناوریهای پزشکی، سایبر، فضا به عنوان یک بعد تجاری و قوانین بینالمللی و تحقیقات در مورد مسائل اخلاقی در زمینه فضا، مدیریت میشوند.
مراکش برنامه فضایی خود را به عنوان یکی از مهمترین عوامل در تسریع اقتصاد محلی در همه زمینهها میبیند : آموزش، کشاورزی، دفاع، هوانوردی و غیره. این کشور همچنین قصد دارد قطعات موتور، هواپیما و ماهواره را تولید کند.
مرکز سلطنتی سنجش از راه دور برنامههای تحقیقاتی و همچنین کمکهای مالی را به جوانان و فارغالتحصیلان دبیرستان ارائه میدهد. در طول 10 سال گذشته، بسیاری از دانشجویان از مراکش برای یادگیری برنامههای تخصصی در ایالات متحده و فرانسه فرستاده شدهاند تا دانش مربوطه را به دست آورند و آن را به خانه بازگردانند.
اخیراً کارشناسان اعلام کردهاند که مراکش تصمیم گرفته ماهوارههای رصدی بیشتری را به فضا پرتاب کند. بدین منظور تعداد محدودی از شرکتهای مربوطه تصمیم گرفتهاند پیشنهادات خود را ارائه دهند.