گسترش ارتباطات میدان نبرد با استفاده از بالون
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ شبکههای ارتباطی در میدان نبرد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. با وجود این، اتصال دائمی به شبکههای ارتباطی همواره امکانپذیر نیست. در میدانهای نبرد از راه دور به خصوص اگر در منطقه دشمن درگیری صورت گیرد، در بعضی مواقع برقراری ارتباط با چالشهای بسیاری همراه میشود. به همین دلیل ارتش کشورهای مختلف به صورت پیوسته در تلاش هستند شبکه ارتباطی خود را بهبود بدهند. یکی از این راهکارها ابزاری به نام هلیکایت (Helikite) است.
هلیکایت ابزاری است که نیمی از آن از یک بالون هلیومی و بخش دیگر آن از کایت به وجود آمده است. این ترکیب بهمنظور افزایش پایداری در هنگام ارسال به هوا به وجود آمده است. هلیکایت میتواند تا ارتفاع 2.1 کیلومتر در هوا اوج بگیرد. همچنین امکان حمل هرگونه وسیلهای را از دوربینها و حسگرها تا رلههای ارتباطی و سامانههای هدفگیری دارد.
ارتشهای انگلیس و آمریکا در سپتامبر 2019 هلیکایت را آزمایش کردند. ناتو این ابزار را در رزمایشی که در پرتغال برگزار شد مورد بررسی قرار داد.
هلیکایت به کار رفته در رزمایش ناتو، رلههای شبکه را با خود حمل میکرد. این ویژگی باعث شد تا برد ارتباطی میان پهپادها و اپراتورهای انسانی گسترش پیدا کند.
با وجود این که از دههها قبل ارتشهای مختلف سعی دارد از ابزارهای هوایی در میدان برد استفاده کنند، این اولین بار است که از بالون به عنوان یک ابزار جنگی بهره گرفته میشود. با وجود این بالونها به سادگی قابلتخریب هستند؛ اما برخلاف نمونههای فعلی مقرون به صرفه بوده و دستیابی به آنها بسیار سادهتر است.
از طرفی با وجود این که ارتفاع بالون هلیکایت از زمین زیاد نیست؛ اما برد مؤثر بسیاری از سلاحها به آن نمیرسد.