گردش توریست های مجازی در وب عمیق
کارشناسان وب تاریک معتقدند، در وب تاریک ناشناسی مطلق وجود ندارد؛ زیرا این بستر نمی تواند هویت کاربران را به صورت کامل، ناشناس و غیر قابل ردیابی نگاه دارد. از این رو چنانچه کسی بخواهد هویت خود را در این بستر پنهان نماید، باید رفتار و عملکرد هوشمندانه و مدیریت شده ای برای حضور در این فضا اتخاذ نماید.
بستر وب عمیق طی چند سال اخیر، اشتراک های زیادی با وب سطحی پیدا کرده است. این بستر که قبل ها جولانگاهی برای کلاهبرداران و مجرمان اینترنتی محسوب می شد، اکنون گذرگاهی است که کاربران عادی وب، برای تفریح و سرگرمی در آن حضور دارند. البته هنوز در این میان کلاهبرداران و مجرمان اینترنتی مشغول به فعالیت های مجرمانه خود هستند؛ ولی حضور افراد غیر متخصص در این بستر، ماهیت اصلی و تخصصی وب عمیق را خدشه دار کرده است. متخصصان وب عمیق معتقدند این باور اشتباهی است که رسانه ها، وب تاریک (Dark web) و وب عمیق (Deep Web) را مجمع گردهمایی خلافکاران و مجرمان سایبری بدانند، چراکه وب عمیق می تواند فرصت های طلایی برای هم فکری میان متخصصان امنیتی و هکرهایی ایجاد کند که ترجیح می دهند به صورت ناشناس فعالیت کنند. همچنین بستر وب تاریک توانسته است فضایی برای ارتباطات امن و غیر قابل ردیابی ایجاد نماید. البته نمی توان منکر ماهیت مجرمانه این بستر بود، چراکه این امر، لزوماً این بخش از فضای وب را مأمن شر نمی کند. هرچند که ورود به فضای وب تاریک به خودی خود، حجم انبوهی از تهدیدات و خطرات را برای کاربر به همراه خواهد داشت.
بنا بر آمار ارائه شده از Tor Project، حدود 1.5 درصد از کلیه کاربران مرورگر تور از سایت های وب تاریک بازدید می کنند و مابقی کاربران از مرورگر تور برای ایجاد یک دسترسی آزاد و به دور از فیلترینگ به محتوای اینترنت استفاده می کنند.