کنفرانسGISEC Global 2022 در دبی
کنفرانس «GISEC Global 2022» که بزرگترین و تأثیرگذارترین رویداد امنیت سایبری جهان عرب است، به مدت سه روز (21-23 مارس) و با مشارکت نهادهای سایبری امارات متحده عربی از جمله؛ شورای امنیت سایبری امارات متحده عربی، مرکز امنیت الکترونیک دبی، پلیس دبی، اداره تنظیم مقررات دولت دیجیتال و مخابرات برگزار شد.
این کنفرانس، بستری را برای بحث در مورد برنامههای استراتژیک امنیت سایبری در منطقه فراهم کرد. بهعنوان بخشی از این رویداد، شورای امنیت سایبری امارات، میزبان کنگره جهانی امنیت سایبری و اولین برنامه ملی Bug Bounty با حضور بیش از 100 هکر اخلاقی بینالمللی بود.
این کنفرانس، صنعت امنیت سایبری را در سراسر خاورمیانه و آفریقا به جلو حرکت میدهد. بیش از 300 ارائهدهنده شرکتهای برتر امنیت سایبری از ۴۰ کشور، مقامات دولتی و رهبران سایبری، نوآوران منطقهای و بینالمللی و کارشناسان جهانی گرد هم آمدند تا تحولات امنیت سایبری را در بخشها و کشورها مدیریت کنند.
مهمترین بازدیدکنندگان
- شیخ منصور بن محمد بن راشد آل مکتوم از مراسمی که توسط مرکز تجارت جهانی دبی (DWTC) سازماندهی شده بود، با طلال حمید بلحول الفلاسی، مدیر کل اداره امنیت دولتی در دبی، از این کنفرانس بازدید کرد.
- محمد الکویتی؛ رئیس امنیت سایبری دولت امارات متحده عربی
- حمد المنصوری؛ مدیر کل دبی دیجیتال
رونمایی از اولین پارک نوآوری سایبری در این کنفرانس
پارک نوآوری سایبری دبی (DECIP) که به تازگی راه اندازی شد، روی توسعه استعدادهای تخصصی در زمینه امنیت سایبری تمرکز میکند. این پارک همچنین از تلاشها برای دستیابی به اهداف استراتژی امنیت سایبری دبی که به دنبال تبدیل دبی به یک رهبر جهانی در نوآوری، ایمنی و امنیت است، حمایت میکند.
این پارک نقشی کلیدی در توسعه فناوریهای جدید دارد که از رشد اقتصادی و تلاشهای دبی در زمینههای تحول هوشمند و امنیت سایبری حمایت میکند.
رونمایی از دو برنامه دیجیتال
دو برنامه «تارش » و «الکاشف » توسط مرکز امنیت الکترونیک دبی (DESC) توسعه داده و در این اجلاس رونمایی شد. سیستمهای جدید مذکور، به عنوان بخشی از شاخص سایبری دبی، توسط شیخ حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم، ولیعهد دبی و رئیس شورای اجرایی دبی، در سال 2020 توسعه یافتند.
- سامانه تارش؛ برای شناسایی آسیبپذیریهای امنیتی در سرویسهای پست الکترونیکی سازمانهای دولتی مختلف راهاندازی شد. این سیستم، اقدامات امنیتی اتخاذ شده برای همه سرویسهای ایمیل را افزایش میدهد و با ارائه دید جامع از وضعیت امنیتی، با حملات مقابله میکند.
- سامانه الکاشف؛ این سیستم بهطور خودکار برای شناسایی و رفع نقاط ضعف در شبکه داخلی سازمانهای دولتی کار و از توانایی آنها برای رفع هرگونه آسیبپذیری اطمینان حاصل میکند. همچنین آنها را قادر میسازد تا سیستمها، نرم افزارها و دستگاههای خود را برای کاهش هرگونه خطر و حملات سایبری تقویت کنند.
یوسف حمد الشیبانی، مدیرکل مرکز امنیت الکترونیک دبی، گفت:
«راه اندازی پارک نوآوری سایبری دبی و این دو سیستم، بخشی از تلاشهای ما برای شکل دادن به آیندهای است که در آن امنیت، ایمنی و رفاه تضمین میشود. در دنیای دیجیتال و فیزیکی، هدف ما مهار فناوریهای پیشرفته و استفاده از آنها برای ارتقای نوآوری و ساخت سیستمهای بسیار ایمن برای محافظت از جامعه دبی است.پارک نوآوری سایبری دبی دارای برنامههای آموزشی و آزمایشگاههای تحقیقاتی است که نوآوریهای امنیت سایبری را در برمیگیرد و با همکاری شرکتها و کارشناسان بینالمللی برجسته، تحقیق و توسعه را در این زمینه پیش میبرد.»
برخی از شرکتهای مهم در این کنفرانس شرکت های زیر بودند:
Huawei، Microsoft، Spire Solutions، Palo Alto Networks، Amazon Web Services