کشف راهی جدید برای احیای باتری های لیتیومی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ جمعی از دانشمندان با سرپرستی دانشگاه آلتو (Aalto) فنلاند راهی برای احیای باتری های یونی لیتیومی و تسهیل استفاده مجدد از آنها را پیدا کردهاند. این فرآیند که لیتیاسیون مجدد (re-lithiation) نامیده می شود با هدف کاهش تدریجی از بین رفتن لیتیوم انجام میشود که دلیل اصلی آن افت عملکرد باتری است.
دانشمندان از طریق انجام یک فرایند الکترولیز موفق به احیای لیتیوم در الکترودهای باتری شدند و سپس عملکرد الکترودهای جوانسازی شده را با الکترودهای باتری های کاملاً جدید مقایسه کردند.
بنا به نتایج حاصل، فرآیند لیتیاسیون مجدد موفقیتآمیز بوده و قابلیت و ظرفیت شارژ مجدد باتری قبلی تقریباً با قابلیت باتری های کاملاً جدید یکسان بوده است.
در واقع این امر بدان معنا نیست که یک باتری احیا شده میتواند جایگزین یک نمونه جدید شود اما در عین حال میتواند به صورت بالقوه هزینه و پیچیدگی بازیافت اجزا و مواد باتری را کاهش دهد.
روش های فعلی که با ساختار یک باتری تخریب شده سروکار دارند به فرایندهای پرهزینه و پر مصرف انرژی برای جداسازی و تصفیه مواد قبل از استفاده مجدد نیاز دارند.
یکی از اساتید دانشگاه آلتو به نام تانجا کالیو (Tanja Kallio) بیان کرد:
ما با استفاده مجدد از ساختار باتری ها می توانیم از انجام بسیاری از کارهایی که در فرایند بازیافت رایج است جلوگیری کنیم و به صورت بالقوه باعث صرفه جویی در مصرف انرژی شویم.