about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

کاهش قیمت تبادل اطلاعات در داخل کشور

فرهاد معارفی، سرپرست شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: با راه اندازی مراکز تبادل ترافیک شبکه ملی اطلاعات، قیمت تبادل اطلاعات در شبکه داخلی کشور تا ۸۴ درصد کاهش یافت.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ فرهاد معارفی در تشریح دستاوردهای ۴ ساله شرکت ارتباطات زیرساخت همزمان با گرامیداشت هفته دولت، اظهار داشت: هم اکنون ۶۳ هزار و ۷۳۷ کیلومتر فیبرنوری در کشور دایر است که در ابتدای دولت یازدهم این آمار حدود ۵۱ هزار و ۸۵۰ کیلومتر فیبرنوری بین شهری بود. در همین حال در راستای توسعه ظرفیت پهنای باند شبکه انتقال کشور نیز شاهد رسیدن به ظرفیت ۱۰ هزار و ۴۱ گیگابیت بر ثانیه هستیم و این در حالی است که در سال ۹۲ و در ابتدای فعالیت دولت یازدهم ، این ظرفیت یکهزار و ۱۱۶ گیگابیت بر ثانیه بود .

وی با اشاره به برنامه تجمعی برای رشد شاخص های این بخش گفت: باید تا پایان امسال، ظرفیت شبکه فیبرنوری به ۶۶ هزار و ۹۳۵ کیلومتر و ظرفیت پهنای باند شبکه انتقال به ۲۰ هزار گیگابیت بر ثانیه برسد.

سرپرست شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به رشد بیش از ۱۰ برابری ظرفیت پهنای باند اینترنت بین الملل وشبکه آی پی کشور طی ۴ سال اخیر تأکید کرد: ظرفیت پهنای باند اینترنت بین الملل در ابتدای دولت یازدهم نزدیک به ۸۲ گیگابیت بر ثانیه بود که تا پایان مردادماه امسال به ۹۹۵گیگابیت رسید. همچنین پهنای باند شبکه IP داخل کشور در ابتدای دولت یازدهم ۶۲۵ گیگابیت بود که تا پایان مردادماه امسال به ۶ هزار و ۸۰۰ گیگابیت رسیده و تا پایان سال به ۱۰ هزار گیگابیت بر ثانیه می رسد.

معارفی در مورد وضعیت ظرفیت ترانزیت ارتباطات بین الملل به عنوان یکی از تکالیف شرکت ارتباطات زیرساخت مطابق با برنامه ششم توسعه گفت: در ابتدای دولت یازدهم ، ظرفیت ترانزیت ارتباطات بین الملل ۱۱۶ گیگابیت بر ثانیه بود که این ظرفیت در حال حاضر به ۱۵۰۰ گیگابیت رسیده و در این زمینه پیش بینی می شود اهداف برنامه ششم، برای تحقق ۳۰ ترابیت ترانزیت ارتباطات بین الملل تا پایان این برنامه محقق شود.

سرپرست شرکت ارتباطات زیرساخت افزود :برآوردها نشان می دهد که ظرفیت پهنای باند شبکه IP کشور در دولت یازدهم ، رشد ۹۸۰ درصدی و ظرفیت پهنای باند شبکه انتقال کشور رشد ۸۰۰ درصدی را تجربه کرده است.

وی با اشاره به راه اندازی ۷ مرکز تبادل ترافیک داده در کشور در راستای تحقق اهداف شبکه ملی اطلاعات به عنوان یکی از دستاوردهای مهم شرکت ارتباطات ز یرساخت در دولت یازدهم، خاطرنشان کرد : با راه اندازی مراکز NIX علاوه بر مدیریت ترافیک داخلی شبکه اینترنت، شاهد بهبود کیفیت سرویس های داخل تا ۲۰ برابر ، افزایش سطح امنیت شبکه ملی، اصلاح مدل اقتصادی فعالیت سرویس های بومی و کاهش چشمگیر هزینه های تأمین پهنای باند هستیم.

معارفی ادامه داد : با راه اندازی مراکز تبادل ترافیک شبکه ملی در تهران ، تبریز، شیراز، اصفهان، اهواز، مشهد و قم علاوه بر جلوگیری از گردش ترافیک زائد در شبکه ملی اطلاعات و اتلاف منابع ، قیمت اینترنت از شبکه زیرساخت تا ۴۲درصد و قیمت تبادل اطلاعات در شبکه داخلی تا  ۸۴ درصد کاهش یافت.

وی حمایت از شرکت های دانش بنیان و استفاده از تجهیزات تولید داخل را از دیگر رویکردهای شرکت ارتباطات ز یرساخت در طول ۴ سال فعالیت دولت یازدهم عنوان کرد و افزود : توسعه بخشی از تجهیزات سوئیچ ، دیتا و انتقال شبکه های مادرمخابراتی در مناطق شمال شرق، شرق و جنوب شرق کشور در قالب پروژه « توانا» و با انتخاب پیمانکاران ایرانی سازنده تجهیزات مخابراتی نوری، اجرایی شد که علاوه بر توسعه توانمندی های ملی و استفاده از فناوری های بومی، مدیریت شبکه مستقل و ارتباطات امن و پایدار و سطح ملی را به همراه داشته است.

معارفی در طرح های توسعه زیرساخت های ارتباطی نیز به پروژه نور ۱ برای توسعه شبکه فیبر نوری کشور، پروژه نور ۲ برای تکمیل این شبکه ، پروژه تلاش ۱ برای توسعه لایه انتقال اشاره کرد و گفت : برای توسعه لایه دیتا نیز پروژه های تجمیع ۱ و ۲ تعریف شد که با اجرای آن ، ظرفیت زیرساخت شبکه دیتای کشور به میزان ۱۰۰درصد افزایش یافت.

به گفته وی ، پروژه تلاش ۳ (فجر) نیز که ترکیبی از اجرای پروژه های تلاش ۲ و تجمیع ۱ و ۲ بود در دولت یازدهم به بهره برداری رسید و با اجرای آن، ظرفیت شبکه انتقال ۸۰۰ گیگابیت ارتقا یافت و ظرفیت دسترسی شبکه دیتای کشور به ۵ برابر رسید.

تازه ترین ها
تأثیر
1403/10/24 - 09:03- جرم سایبری

تأثیر سرقت داده از شرکت اسکولاستیک بر 4.2 میلیون نفر

یک هکر به شبکه ناشر آموزشی مشهور آمریکایی، اسکولاستیک، نفوذ کرده و اطلاعات تماس و آدرس بیش از 4.2 میلیون مشتری را سرقت کرده است.

ایتالیا
1403/10/24 - 08:47- سایرفناوری ها

ایتالیا به دنبال استفاده از استارلینک برای ارتباطات محرمانه دولتی

نخست‌وزیر ایتالیا، جورجیا ملونی، اعلام کرد که این کشور ممکن است از خدمات استارلینک برای ارتباطات ماهواره‌ای رمزنگاری‌شده جهت ارتباط نیروهای نظامی خود در سراسر جهان استفاده کند.

همکاری
1403/10/24 - 08:32- امنیت زیرساخت

همکاری ترند میکرو و اینتل برای مقابله با تهدیدات سایبری

شرکت ترند میکرو از همکاری جدید خود با اینتل خبر داد. این همکاری به‌منظور کمک به مشتریان سازمانی مشترک طراحی شده تا سیستم‌های حیاتی خود را در برابر تهدیدات مخفیانه مانند بدافزارهای بدون فایل و باج‌افزارهای پیشرفته محافظت کنند.