کاهش تجربه کاربر به کمک هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ میلیونها برنامه و وبسایت در طول روز توجه شما را به خود جلب میکنند و وقتی یک برنامه یا وبسایت خاص را انتخاب میکنید، با تعداد بیشماری لینک و گزینه بمباران خواهید شد. هر روز، هر ساعت و هر دقیقه یک آتشفشان محسوب میشود.
تجربه کاربر، هدایت شده بهوسیله هوش مصنوعی، شاید به شما در کاهش آتشفشان گزینهها و اطلاعات مورد نیاز کمک کند. و طراحان برنامهها و سیستمها در حال توجه به آنها هستند.
اینها گفتههای جوئل وان بودگراون (Joël van Bodegraven)، طراح محصولات در آدیِن (Adyen)، همراه با سایر متخصصان طراحی یوایکس (UX)، نویسندگان یک سری کتاب الکترونیکی، است که در مورد چگونگی تأثیر هوش مصنوعی بر طراحی یوایکس و طراحی تجربیات معنی دار در یک دوره با سرویسها و محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی هستند. بودگراون اعلام کرد که هوش مصنوعی احاطه شده با تصورات غلط و سؤالاتی در مورد هدف و قدرت، جدا از چالشهای اخلاقی و فلسفی شناخته شده، میتواند فروگشای تجربیات عالی کاربر باشد.
وی در اولین کار از این سری، همراه با کریس دافی (Chris Duffey)، رئیس نوآوری و راهبرد هوش مصنوعی در «Adobe» چگونگی تأثیر هوش مصنوعی بر فرآیندهای طراحی و اهمیت دادهها در ارائه تجربیات معنیدار کاربر را معرفی میکنند. به عنوان مثال، هوش مصنوعی میتواند به عنوان دستیار، به تحقیقات، جمعآوری دادهها یا کارهای خلاقانهتر کمک کند. هوش مصنوعی همچنین به عنوان یک نگهبان، دادهها را جذب میکند تا بهترین تجربه شخصی در هر فرد تعیین شود. این فناوری با داشتن مهارت در کشف الگوها و ایجاد الگوهای جدید، به سیستمهای طراحی کمک میکند. شرکتهای بیشتر و بیشتری در حال اعتماد به این فناوری برای محافظت از سیستمهای طراحی و سازگاری بیشتر با کاربران هستند.
در زیر توصیههایی از سوی بودگراون و دافی برای استفاده بیشتر از هوش مصنوعی در طراحی و ارائه یک UX برتر وجود دارند :
طراحی برای حداقل ورودی، حداکثر نتیجه. ما با اعلانها، محرکها و انتظاراتی که همه ما برای مدیریت نیاز داریم، بمباران میشویم. هوش مصنوعی میتواند این مشکل را با انجام کارهایی برای ما حل کند. به کارهای محدودیتی فکر کنید که میتوانند به راحتی برون سپاری شوند. برای حل مشکلات قابل توجه کاربر با حداقل ورودی مورد انتظار از آنها، خود را به چالش بکشانید.
طراحی برای اعتماد. شفافسازی طراحی برای اعتماد در مورد آنچه درباره کاربر میدانیم و نحوه استفاده از آن بسیار اهمیت دارد. در صورت امکان، کاربران باید در کنترل باشند تا در صورت لزوم بتوانند دادههای خود را تغییر دهند.
انسانی کردن تجربیات. با نگاهی به یافتههای اخیر گوگل در مورد نحوه تعامل افراد با «Google Home» یک چیز برجسته است. کاربران در تعامل با آن بودند که گویا یک انسان است. به عنوان مثال، کاربران پس از یک درخواست صوتی میگفتند «متشکرم» یا «ببخشید». اگر دستگاهها شخصیت داشتند، مردم بیشتر با آنها ارتباط برقرار میکردند.
طراحی برای انتخاب کمتر. باید انتخابها را کم کرد. عملکرد بالا و پر سر و صدای فعلی، فضای بسیار کمی در اختیار کاربران قرار میدهد. با حذف تصمیمات غیر ضروری، میتوان طراحی برای انتخاب کمتری داشت. این امر باعث ایجاد فضای اصلی برای کاربران و حتی منجر به ظهور موارد جدید میشود.
کیفیت UX فارغ از اینکه تعداد ویژگی و عملکرد پیشرفته ایجاد شده در داخل، باعث موفقیت یا شکست یک برنامه یا سیستم خواهد شد. سادگی، مسیری برای موفقیت در طراحی برنامه است و هوش مصنوعی میتواند این سادگی را به وجود آورد.