کاهش استفاده کاربران از اینستاگرام، فیسبوک، توییتر
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ برمبنای تحقیقات انجامشده توسط موسسه تحلیلگر SimilarWeb که زمان سپریشده توسط افراد در چهار شبکه اجتماعی مطرح فیسبوک، اینستاگرام، توییتر و اسنپچت را موردبررسی قرار داده، این کاهش مدتزمان حضور کاربران، در شبکه اجتماعی اینستاگرام بیش از سایر عناوین به چشم میخورد.
میزان استفاده کاربران از اینستاگرام در مقایسه سالبهسال با کاهش 23.7 درصدی روبرو شده است. این در حالی است که توییتر، اسنپچت و درنهایت فیسبوک به ترتیب با کاهش 23.4، 15.7 و 8 درصدی روبهرو شده و در مکانهای بعدی قرارگرفتهاند.
در میان شرکتهای یادشده، توییتر از محبوبیت کمتری نسبت به سایرین برخوردار بوده و این در حالی است که فیسبوک با ثبت متوسط 34 دقیقه استفاده هر کاربر در روز، بیشترین میزان فعالیت کاربران در شبکههای اجتماعی را به خود اختصاص داده است. نزدیکترین رقیب فیسبوک، اینستاگرام است که با ثبت زمان متوسط 17 دقیقه استفاده در روز در جایگاه دوم قرار میگیرد.
در بریتانیا اینستاگرام شاهد بیشترین میزان کاهش استفاده در مقایسه سالبهسال بوده و اسنپچت نیز پایینترین میزان محبوبیت را به خود اختصاص داده است. بریتانیاییها بهطور متوسط روزانه 15 دقیقه را به استفاده از نرمافزار اسنپچت اختصاص میدهند.
در این بررسی، محققان SimilarWeb فعالیت کاربران را از ماه ژانویه تا مارس 2016 میلادی روی صدها هزار گوشی اندرویدی در کشورهای مختلف موردبررسی و تحلیل قرار داده و نتایج بدست آمده را با آنچه در مدت مشابه سال 2015 میلادی به ثبت رسیده مقایسه کردهاند. شایانذکر است که در این بررسی، جمعیت آماری تصادفی از کاربران کشورهای بریتانیا، فرانسه، آلمان، اسپانیا، استرالیا، هند و برزیل موردمطالعه قرارگرفتهاند.
Pavel Tuchinsky تحلیلگر SimilarWeb دلایلی مهم را برای این تغییر رویکرد کاربران برشمرده که خواندن آن خالی از لطف نخواهد بود. به گفته او، ظهور برنامههای تخصصیتر و کوچکتر مانند نرمافزار پخش ویدئوی پریسکوپ و یا پیامرسان تلگرام باقابلیت رمزگذاری دادهها توجه بیشتر کاربران را به همراه داشته است. در این راستا، استفاده از تلگرام در بریتانیا از 17 دقیقه در سال گذشته به 24 دقیقه در سال جاری افزایشیافته که رشد بیش از 40 درصدی را نشان میدهد.
Tuchinsky در ادامه نیز میگوید:
«در حال حاضر شاهد تمایل بیشتر کاربران به استفاده از ابزارهای ارتباطی شخصیتر و با رعایت هرچه بیشتر حریم خصوصی هستیم. در این خصوص میتوان به رشد تلگرام اشاره کرد. با این تفاسیر به نظر میرسد میل و رغبت کاربران به سمت استفاده از ابزارهای ارتباطی بستهتر، افزایشیافته است.»
نتایج این بررسی مهر تأییدی است برافزایش هر چه بیشتر محبوبیت نرمافزارهای پیامرسان مانند واتساپ و این در حالی است که پنج نرمافزار پیامرسان برتر بازار یعنی واتساپ، فیسبوک مسنجر، وایبر، ویچت و لاین در حال حاضر بیش از 3 میلیارد حساب کاربری را در سراسر جهان به ثبت رساندهاند.
کاربران بریتانیایی بهطور متوسط روزانه 27.5دقیقه از نرمافزار واتساپ استفاده کردهاند که این پیامرسان را پس از فیسبوک در رده دوم محبوبیت قرار خواهد داد. بر مبنای دادههای این گزارش، واتساپ روی 54 درصد از دستگاههای اندرویدی حاضر در این بررسی، نصب و مورداستفاده قرارگرفته است. در طرف مقابل، نتایج این گزارش از کاهش 9 درصدی تعداد نصب چهار نرمافزار برتر حوزه شبکههای اجتماعی روی دستگاههای اندرویدی حکایت دارد.