کارنامه فاجعهبار امریکا در امنیت سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ طبق تحقیقات جدید شرکت مدیریت رمز عبور اسپکوپس (Specops)، در 14 سال گذشته، آمریکا در مقایسه با دیگر کشورها بیشترین حملات سایبری مؤثر را تجربه کرده است.
اسپکوپس اخیراً یافتههای مطالعاتی خود در مورد حملات سایبری مؤثر بر کشورها بین ماه مه 2006 تا ماه ژوئن 2020 را منتشر کرد. تعریف این شرکت از حملات سایبری مؤثر یعنی حمله سایبری به سازمانهای دولتی، دفاعی، شرکتهای پیشرفته و یا جرائم اقتصادی که بیش از 1 میلیون دلار زیان به بار آورده باشد. شرکت اسپکوپس با تجزیهوتحلیل دادههای مرکز مطالعات استراتژیک و بینالملل به این اطلاعات دستیافته است.
بر اساس این اطلاعات بین سالهای 2006 تا 2020 امریکا 156 حمله سایبری مؤثر را تجربه کرده که تنها 30 مورد از این حملات در سال 2018 رخداده است. انگلستان با 47 و هند با 23 موردحمله سایبری مؤثر در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
آلمان با 21 مورد و کره جنوبی با 18 مورد نیز پنج کشور اول را تشکیل میدهند، این در حالی است که سایر ابرقدرتهای جهان مانند چین با 15 مورد و روسیه با 8 مورد تا حد زیادی قادر به پیشگیری از این حملات سایبری بودهاند.
یافتههای این مطالعه نشان میدهد اخیراً برخی اعضای کنگره امریکا بر تقویت امنیت سایبری این کشور تأکیددارند. اخیر یک لایحه دوحزبی در امریکا مطرح شد که خواستار ایجاد جایگاهی در دولت بود که بهعنوان مشاور عالی رئیسجمهور در زمینه امنیت سایبری عمل کند. نقشی که علیرغم استفاده رؤسای جمهور قبلی، در دولت ترامپ رهاشده است. این لایحه از پیشنهاد کمیسیون سولاریوم فضای مجازی گرفتهشده است.
طبق مطالعات شرکت اسپکوپس متداولترین روشهای حملات سایبری مؤثر، DOS، SQL، فرد واسط و حملات فیشینگ بوده است.