کارزار توییتری عربستان برای مرعوب کردن مخالفان/تکمیلی
به گزارش کارگروه شبکه های اجتماعی سایبربان؛ نیویورک تایمز طی گزارشی نوشت، عربستان به منظور مرعوب کردن منتقدانی مانند «جمال خاشقچی» و تغییر افکار عمومی به نفع خود، یک مرکز ترول (اوباش های اینترنتی) در ریاض ایجاد کرده و یک جاسوس در توییتر را به کار گرفته است.
در این راستا یکی از کارمندان توییتر به نام «علی الذباره» جاسوس عربستان در توییتر بود و مقامات عربستان از وی درخواست کردند تا حساب های کاربری ناراضی و منتقدان این حکومت دیکتاتوری را کنترل کند. این مهندس شاغل در توئیتر با جاسوسی از حساب های کاربری مذکور اطلاعات مالکان آنها را در اختیار خانواده سلطنتی سعودی قرار می داده است.
نیویورک تایمز به نقل از مقام های آمریکایی و عربستانی نوشت، عناصر سعودی کمپین خود در شبکه های اجتماعی را از سال 2010 آغاز کردند. «سعود القحطانی» مشاور برکنار شده محمد بن سلمان ولیعهد سعودی این راهبرد سایبری را تدوین کرده بود. قحطانی یکی از پنج مقام سعودی است که درپی اذعان عربستان سعودی به قتل خاشقچی در کنسولگری خود در استانبول، برکنار شد.
مقام های غربی در سال 2015 به توییتر گفته بودند که یکی از کارمندان این شرکت برای جاسوسی از حساب های کابران معارض عربستان، اجیر شده است. به نوشته نیویورک تایمز، توییتر شواهدی درباره جاسوسی این کارمند نیافته اما وی را در دسامبر 2015 اخراج کرده است.
کارشناسان فضای مجازی آگهی هایی در شبکه های اجتماعی یافته بودند که خواستار استخدام مردان جوان برای انتشار توییت در ازای 10هزار ریال سعودی (حدود سه هزار دلار آمریکا) در ماه شده بود که این رقم بسیار قابل توجه است.
توییتر می گوید بعد از کشف این موضوع پیام های هشداری را برای برخی حساب های کاربری که توسط این فرد مورد جاسوسی قرار گرفته بودند، ارسال کرده است. بررسی های بعدی نشان داد مالکان برخی از این حساب ها افراد مختلفی هستند که برخی از آنها چهره های دانشگاهی بوده و برخی دیگر روزنامه نگار یا متخصصان حوزه امنیت محسوب می شوند و تعداد دیگری نیز با پروژه تور که به منظور پنهان کردن هویت کاربران اینترنت اجرا می شود، همکاری داشته اند.
شبکه اجتماعی توییتر و عربستان سعودی در واکنش به این موضوع سکوت کرده اند. گفتنی است در شرایطی که سه سال از وقوع این رویداد و قطعی شدن جاسوسی یک کارمند توییتر از کاربران این شبکه اجتماعی می گذرد، موضوع توسط رسانه های غربی فاش نشده و این در حالی است که اطلاعات مربوط به این موضوع از طریق برخی مقامات اطلاعاتی و سیاسی کشورهای غربی و همین طور از طریق خود توییتر قابل دسترس و انتشار بوده است.