چشمانداز تغییر کاربری در شرکتهای فناوری
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ به تازگی شرکت مخابراتی «AT&T» با هدف تبدیل شدن به شرکتی رسانهای، تایم وارنر1 (Time Warner) را به مبلغ 85.4 میلیارد دلار خریداری کرده است.
شرکتهایی مانند گوگل، فیسبوک، آمازون و نتفلیکس از جمله شرکتهای رسانهای هستند. این شرکتها حجم عظیمی از محتوای چندرسانهای را ارائه داده و شبکههای تلویزیونی را با تهدید مواجه کردهاند. بهعلاوه آنها در اقدامی جدید در حال تبدیل شدن به شرکتهای مخابراتی با کاربری مشابه ورایزن و AT&T نیز هستند. آنها به صورت پیوسته در حال استفاده از کابلهای زیردریا برای اتصال به مراکز دادهی خود بوده و زیرساختهای فیبر نوری را میخرند.
فیسبوک در حال ایجاد یک سامانهی مخابراتی منبع باز است، گوگل اینترنت پرسرعت ارائه میدهد و آمازون میخواهد در اروپا خدمات اینترنت ارائه بدهد. در چنین شرایطی شرکتهای مخابراتی با چالش بزرگی برای موقعیت خود مواجه میشوند.
شرکتهای گوگل، آمازون و فیسبوک در حال تثبیت جایگاه خود بهعنوان یکی از بزرگترین ارائهدهنده خدمات مخابراتی در سطح جهان هستند و شرکتهایی مانند نتفلیکس نیز نوع جدیدی از سرگرمی را ایجاد میکنند. بهعنوان مثال میتوان به خدمات پروجکت فای گوگل2 (Project Fi) که بهترین سیگنال را برای تلفنهای اندرویدی فراهم میکند، اشاره کرد.
به نظر میرسد شرکت AT&T برای حفظ موقعیت خود، تایم وارنر را خریداری کرده و قصد دارد خدمات این دو شرکت را با یکدیگر ترکیب کند. این شرکت هماکنون بزرگترین ارائهدهندهی خدمات ملی تلویزیون پولی، دومین ارائهدهندهی خدمات بیسیم و سومین ارائهدهندهی اینترنت خانگی به شمار میرود. در مقابل شرکت تایم وارنر دارای بسیاری از خدمات رسانهای مانند هبو (HBO)، سی. ان. ان (CNN)، برادران وارنر (Warner Brother)، کمیک دی. سی، «TBS و «TNT»، یک شبکهی آنلاین پویانمایی و پخش زندهی رویدادهای ورزشی میشود؛ اما این شرکت، مرکز مخابراتی مخصوص به خود را ندارد.
شرکت AT&T در سال گذشته شرکت دایرکت. وی (DirecTV) را با مبلغ 48.5 دلار خریدار کرد. ورایزن نیز سال گذشته «AOL» را خریداری کرد و هماکنون نیز میخواهد یاهو را به دست بیاورد.
تحلیلگران معتقدند خرید AT&T در جهت پر کردن شکاف خدمات خود و مقابله با ارائهدهندگان خدمات تلویزیون کابلی مانند نتفلیکس و یوتیوب است؛ اما اهداف دیگری نیز در پسزمینهی این خرید وجود دارد.
شرکتهای مخابراتی چندین سال است که تنها به ارائهی محتوا میپردازند؛ اما این موضوع باعث میشود حق کپیرایت رعایت نشده و اطلاعات بسیاری به سرقت برود.
تمام موارد ذکرشده در بالا میتواند چشمانداز آیندهی شرکتهای فناوری اطلاعات را به نمایش بگذارد. بسیاری از این شرکتها در کنار ارائهی سختافزار عادی، سختافزارهایی با طراحی متنباز و خدمات مخابراتی ارزانقیمت نیز به کاربران خود ارائه خواهند داد. بهعنوان مثال میتوان به شرکتهایی مانند گوگل و آمازون اشاره کرد پیشتاز این تغییر قرار دارند.
کارشناسان معتقدند AT&T در حال حاضر تنها به فکر حفظ منافع خود بوده و قصد دارد جلوی ضررهای بالقوه را بگیرد و هماکنون مانند گوگل به فکر تغییر کاربری کامل خود نیست.
______________________________
1- تایم وارنر کابل، شرکت مخابرات و رسانههای گروهی آمریکایی است، که در زمینه ارائه خدمات تلویزیون کابلی، خدمات اینترنت، صدا روی پروتکل اینترنت و خطوط تلفن ثابت فعالیت مینماید.
2- پروژه فای (Project Fi)، نام یک اپراتور مجازی شبکه تلفن همراه، متعلق به گوگل است که به ارائه خدمات وایفای و نسل چهارم اینترنت همراه (LTE) میپردازد و با تغییر پیوسته میان آنها، سعی دارد؛ بهترین کیفیت ممکن را ارائه دهد.