چالش در مدیریت فضای سایبری رژیم صهیونیستی
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ در نامهای به نخستوزیر رژیم صهیونیستی، برخی مقامات سایبری و امنیتی این رژیم، از این موضوع ابراز نگرانی کردند که دادن اختیارات بیشازحد به سازمان دفاع سایبری اسرائیل، تمامی نهادهای سایبری دیگر این رژیم را تحت تأثیر قرار داده و این واحدها، دیگر کارایی گذشته را نخواهند داشت.
روسای آژانسهای امنیتی رژیم صهیونیستی، در این نامه خود به نتانیاهو، تأکید کردند که لایحه واگذاری قدرت بالا و اختیارات گسترده به این سازمان اسرائیلی، به صلاح صنعت دفاع سایبری اسرائیل نیست و فعالیتهای دفاع سایبری جامعه اطلاعاتی را بیش از گذشته تضعیف خواهد کرد.
رئیس سازمان امنیتی شین بت، فرمانده موساد، معاون فرمانده ارتش رژیم صهیونیستی و وزیر دفاع اسرائیل، از امضاکنندگان این نامه بودند. آنها در این نامه تأکید کردند: «لایحه جدید، به دنبال دادن قدرت به سازمان دفاع سایبر ملی اسرائیل است که هنوز هدف آن، مشخص نیست و تصویب این لایحه، ضربه جدی به هسته اصلی فعالیتهای امنیتی جامعه اطلاعاتی اسرائیل در دنیای سایبری خواهد زد.» در این نامه، مسئولان ارشد امنیتی اسرائیل، از نخستوزیر خواستهاند تا لایحه موجود را متوقف کرده و یک لایحه جدید در این زمینه تهیه کند.
ظاهراً لایحه جدید که در دست بررسی است، قرار است تا در مورد سازماندهی مجدد فعالیتهای سازمان دفاع سایبری اسرائیل که حدود دو سال پیش در کابینه رژیم صهیونیستی تصویب شده بود، تصمیمگیری کند و فعالیتهای این سازمان اسرائیلی، بهروزرسانی شوند. بوکی کارملی (Buky Carmeli)، رئیس این سازمان اسرائیلی دراینباره گفت: «لایحه جدید، چارچوبی ایجاد خواهد کرد تا در آن، بتوان از هزاران شرکت، سازمان و آژانس عمومی محافظت کرد و بتوان از بروز حملات سایبری به آنها پیشگیری کرد. همچنین بر اساس لایحه جدید، اقدامات اضطراری در مورد رخدادهای سایبری نیز پیشبینیشده است.»
در چند روز گذشته و بعدازاینکه اولین پیشنویس از این قانون که توسط نخستوزیر تدوین شده بود، در بین وزارتخانههای مرتبط در حال چرخش بود، مقامات دفاعی اسرائیلی، متوجه گستردهتر شدن اختیارات این سازمان شدند و تصمیم گرفتند تا در برابر این تصمیم، به نخستوزیر اعتراض کنند.
پیشازاین نیز، تأسیس سازمان دفاع سایبری اسرائیل، با اعتراض گسترده برخی مقامات ارشد جامعه اطلاعاتی اسرائیل روبرو شده بود. این مقامات امنیتی، معتقد بودند تأسیس چنین سازمانی، موازی کاری بوده و سبب میشود تا فعالیتها و قابلیتهای آنها در میدان سایبری، نادیده گرفته شود. یکی از اصلیترین منتقدین تأسیس این سازمان، سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، شین بت، بود که در حال حاضر، مسئولیت دفاع از زیرساختهای حیاتی و حساس، بانکها و ارتباطات مهم را بر عهده دارد. در تلاشی برای رفع این تنش، کمیته دفاعی و امور خارجه مجلس کنست رژیم صهیونیستی، به این مسئله ورود کرد و جوانب کار دولت در زمینه تأسیس چنین سازمانی را مورد بررسی قرار داد.
در پاسخی که کنست در رابطه با تنشهای این زمینه منتشر کرد آمده است: «تأسیس چنین سازمانی، برای پر کردن خلأهایی است که در زمینه امنیت سایبری وجود دارد و این سازمان، به بخشهایی ورود خواهد کرد که تاکنون در دست هیچ سازمان دیگری نبوده است. تأکید کابینه هم بر این موضوع است که وظایف این سازمان، هیچگونه تأثیری بر عملکرد نهادهایی نظیر شین بت نداشته و نخواهد داشت. با این اوصاف، ممکن است تداخلاتی در خروجی سازمانهای اینچنینی با نهادها و سازمانهایی همانند شین بت که پیشتر در این میدان فعالیت میکردهاند به وجود بیاید و البته این موضوع، با قانونگذاری قابل حل و برطرف شدن است، ازاینرو جای نگرانی وجود ندارد.»