چارچوبهای امنیت سایبری جدید برای آفریقا
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ کارشناسان و شرکتهای امنیتی، در چند ماه اخیر، بارها و بارها بر سر افزایش تهدیدات سایبری هشدار داده و تأکید کردهاند درصورتیکه نسبت به دفاع در برابر این تهدیدات، راهکاری جدی اتخاذ نشود تا چند سال آینده باید شاهد بروز خسارات و فجایع انسانی گسترده در رابطه با آنها باشیم.
تازهترین رویدادی که دنیای سایبری را تحت تأثیر خود قرار داد، باج افزار وانا کرای بود که قربانیان بسیاری را در سراسر جهان به خود اختصاص داد. قابلتأملترین رخدادی که در مورد واناکرای به وقوع پیوست، هدف قرار گرفتن بخش بهداشت و درمان در تعدادی از کشورهای جهان بود و این موضوع، ثابت کرد که در صورت رشد تهدیدات سایبری، دیگر هیچ نهاد، سازمان یا فردی از گزند آسیبهای آن در امان و آسایش نیست.
دراینبین، کشورهای آفریقایی، با بیشترین چالش روبرو هستند و امنیت سایبری در بین بسیاری از این کشورها، تقریباً امری تعریف نشده است. تعداد کثیری از کشورهای آفریقایی، در موضوعات امنیت سایبری، حرفی برای گفتن ندارند و حجم بالایی از زیرساختهای اساسی و حیاتی این کشورها، در فضای خاموشی در حال نابودی هستند.
بهتازگی، شورای اینترنت آفریقا و کمیسیون اتحادیه آفریقا، قوانین جدید و چارچوبهای مشخصی برای زیرساختهای اینترنتی تصویب کرده است و به دنبال آن است تا با استفاده از این قوانین، به اوضاع زیرساختهای حیاتی در این قاره، سروسامان بدهد.
چارچوبهای تعیینشده، موارد تازهای را در برگرفته که برای این قاره، یک نوآوری محسوب میشود. در حقیقت، اجرای این قوانین در قاره سیاه، یک گام بزرگ برای ایجاد تغییر در اولویتهای امنیت سایبری است.
محیط امنیت سایبری در قاره آفریقا، با مجموعهای از چالشها روبروست. کشورهای عضو این اتحادیه، از نبود راهبرد مشخص در اجرای سیاستهای امنیتی خود رنج میبرند. از طرفی، نبود اطلاعرسانی و هشدار دهی لازم در بهکارگیری فناوریها، کمبود نخبگان، عدم استفاده از استانداردهای لازم و نداشتن برنامه مشخص با بودجه مناسب، از جمله طرحها و مواردی است که این قاره را در موضوع امنیت سایبری، با بحران مواجه ساخته است.
داویت بکله (Dawit Bekele)، مدیر منطقهای سازمان اینترنت آفریقا، در این رابطه معتقد است: «آفریقا در سالهای گذشته، گامهای بلندی برای امن سازی زیرساختهای اینترنتی خود برداشته است. باید بر این موضوع تأکید کرد که اینترنت نمیتواند مزایای مورد را نظر را برای ما داشته باشد تا زمانی که نتوانیم به آن اعتماد کنیم. ما در سالهای گذشته دیدهایم که آفریقا، در برابر حملات سایبری و سایر تهدیدات این عرصه، ایمن نبوده است. چارچوبهایی که بهتازگی در این رابطه به تصویب رسید، همکاری تنگاتنگی را با کمیسیون اتحادیه آفریقا ایجاد خواهد کرد و به کشورهای آفریقایی کمک میکند تا اقدامات تأمینی مناسبی را برای افزایش امنیت زیرساختهای اینترنتی خود انجام دهند.»