پیوند خودروی الکتریکی و روبات
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به نقل از «digitaltrends» شرکت خودروسازی هیوندا در زمان برگزاری اجلاس «CES 2019»، طرح مفهومی خودروی جدید خود را معرفی کرد. این وسیله نقلیه الیوت (Elevate) نام داشته و نیمی خودرو نیمی روبات به حساب میآید.
الیوت، خودرویی به شکل ون است که با هدف کمک به گروههای واکنش سریع ساخته خواهد شد. این وسیله میتواند در مناطق صعبالعبوری که هیچ خودروی دیگری توان عبور از آنها را ندارد، تردد کند.
نوآوری مذکور ترکیبی از خودروی الکتریکی و روباتی دارای 4 پا است که به انتهای هر کدام چرخی متصل شدهاند؛ بنابراین امکان حرکت در حالت 6 درجهی آزادی برای آن فراهم میشود. به همین سبب الیوت توانایی حرکت به مانند وسیلهای عادی یا جابهجا روی پاها بهمانند یک روبات را دارد.
فضای داخلی خودروی مذکور توانایی حمل برانکارد یا فردی روی ویلچر را فراهم میآورد، همچنین درب کناری آن پیاده یا سوار شدن بیماران را سادهتر میکند. از طرفی در حالت عادی 4 نفر قابلیت تردد با آن را دارند.
جان ساه (John Suh)، معاون مدیر هیوندا و مدیر بخش روباتیک این شرکت با نام «CRADLE»، گفت:
زمانی که تسونامی یا زلزله رخ میدهد، خودروهای امروزی، گروههای واکنش سریع را تنها تا جلوی محل حادثه حمل میکنند. به همین دلیل مأموران باید مسیر باقیمانده را پیاده بروند. با وجود این الیوت میتواند در این شرایط نیز به عملکرد خود ادامه داده، افراد را به بالای محل حادثه برساند.
ساه با اشاره به اینکه کاربردهای مختلفی برای خودروی موردبحث در نظر گرفته شده است، توضیح داد:
در سراسر جهان مردمی دارای معلولیتهای مختلف زندگی میکنند. خودرو هیوندا میتواند ارتفاع و زاویه خود را با محل قرارگیری بیماری تنظیم کند تا وی بتواند به سادگی به وسیله وارد شود.
با وجود همهی مزیتهای یاد شده به نظر میرسد مسائل فنی خاصی همچنان باید برطرف گردند و هیوندا نیز هنوز روی توسعه نمونه اولیه کار میکند. الیوت دارای بدنهای ماژولار و الکتریکی است و میتواند با توجه به نیاز تنظیمات آن را تغییر داد. برای مثال ممکن است در مواقعی از آن به عنوان آمبولانس استفاده شود و در محل دیگری تنها نقش تاکسی را ایفا کند یا حتی در میدانهای جنگ، وظیفهی جابهجایی سربازان و مجروحان را در مناطق صعبالعبور بر عهده بگیرد.
هر یک از پاهای خودروی یاد شده در بیشترین حالت به ارتفاع 1.5 متر میرسد؛ در نتیجه امکان از دیوارها یا پرتگاههایی با این طول فراهم میشود. این وسیله نقلیه در حالت عادی با سرعت 120 کیلومتر در ساعت حرکت میکند؛ اما در حالت استفاده از پاها حالتی مشابه به خزندگان دارد.
یکی دیگر از چالشهای پی روی هیوندا، آموزش نحوهی راه رفتن به الیوت است. این شرکت توضیح داد تا این لحظه حدود 3 سال است که روی طرح مفهومی خودرو مذکور کار میکند.