پنجمین انجمن بزرگ توسعه دهندگان آفریقایی در مراکش
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ شرکتهای فناوری گوگل (Google) و «Accenture»، مراکش را از نظر جمعیت توسعهدهندگان حرفهای و رشد آن در رتبه پنجم از میان 16 کشور آفریقایی قرار دادهاند.
مراکش در سال 2021 رشد 6 درصدی را در توسعه دهندگان حرفهای ثبت کرد که از 47 هزار در سال 2020 به 50 هزار در سال گذشته رسید. جامعه توسعه دهندگان مراکشی 7 درصد از کل توسعه دهندگان آفریقایی را تشکیل میدهند.
مراکش که شاهد دومین رشد بزرگ در سال 2021 بود، به ترتیب پایینتر از آفریقای جنوبی (121 هزار نفر)، مصر (89 هزار نفر)، نیجریه (89 هزار نفر) و کنیا (60 هزار نفر) در رتبه پنجم قرار گرفت.
کارشناسان معتقدند که با وجود مشکلات جدی در سال 2021 برای متخصصان در بخشهای مختلف، فرصتهای بیشتریرا برای توسعه دهندگان آفریقایی فراهم شد.
تعداد توسعه دهندگان حرفهای آفریقایی در سال گذشته با 3.8 درصد افزایش به 716 هزار توسعه دهنده رسید که 85 درصد از آنها مرد هستند.
به گفته محققان، گرایش جهانی به سمت دورکاری، همراه با علاقه کسبوکارهای محلی و استارتآپها به گسترش و ارتقای دیجیتال، به رشد جامعه توسعهدهندگان و بهبود حقوق کمک کرد.
در مراکش، حمایت دولت نیز به افزایش توسعه دهندگان در این کشور کمک کرد.
دولت مراکش پروژه «Take IT Forward» را برای آموزش مهارتهای دیجیتال و نرم به جوانان راهاندازی کرد. این پروژه همچنین از جابهجاییهای مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) به منظور افزایش قابلیت اشتغال فارغالتحصیلان جوان در این رشته پشتیبانی میکند.
علاوه بر این، دولت مراکش مدرسه مهندسی دیجیتال و هوش مصنوعی «Euromed»، اولین مدرسه آموزش هوش مصنوعی آفریقا، را افتتاح کرد تا جوانان مراکشی را در فناوریهای پیشرفته مانند امنیت سایبری، هوش مصنوعی و روباتیک آموزش دهد.
همراه با مراکش، غنا و رواندا نیز تلاشهای دولتی را برای ارائه آموزشهای مناسب به جوانان در زمینه توسعه آغاز کردند.
این 3 کشور که از سوی Accenture و گوگل با عنوان «کشورهای کشتکننده» شناخته میشوند، دارای جمعیت توسعهدهندگان متوسط تا بزرگ، استارتآپهای نیمهپایه و اکوسیستم فناوری و محیط اقتصادی نسبتاً باثباتی هستند.
مراکش بهعنوان کشوری در حال کشت، پیش از رواندا و غنا و همچنین کشورهای نوظهور و نوپایی که پایههای رشد را ایجاد و با چالشها برای ایجاد رشد مقابله میکنند، پیشتاز است.
کشورهای همسایه یعنی الجزایر و تونس در صدر ردههای نوظهور قرار دارند و با 23 هزار و 29 هزار توسعه دهنده رتبههای نهم و یازدهم را به خود اختصاص دادهاند.
در مقابل، مراکش در این رتبهبندی پس از آفریقای جنوبی و کشورهای پیشرو مصر، نیجریه و کنیا قرار دارد.
کارشناسان اعلام کردند که آفریقای جنوبی همچنان با توجه به آموزش قوی و تقویت استارتآپ و اکوسیستم فناوری، دارای بزرگترین جمعیت توسعه دهندگان است. مصر، نیجریه و کنیا دارای محیط تأمین مالی قوی و اکوسیستم استارتآپ قوی هستند.