پنتاگون به دنبال پردازش لحظه ای جریان داده های ماهواره ای
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ واحد نوآوری دفاعی پنتاگون (Defense Innovation Unit) به تازگی با شرکتهای مایکروسافت و هوافضای بال (Ball Aerospace)، قرارداد همکاری امضا کرده است. هدف از این کار تحقیق روی روش پردازش ابری به منظور مدیریت جریان حجمی از داده است که توسط ماهوارههای کوچک موجود در مدار لئو (Leo) تولید میشوند.
وزارت دفاع آمریکا به صورت روزافزون در تلاش است از ماهوارههای کوچک در مدار لئو استفاده کند. این تجهیزات به منظور شناسایی زودهنگام موشکها و بازدارندگی آن تا جمعآوری دادههای هوا شناسایی به کار گرفته میشوند. دارپا از مدتی قبل و در سکوت خبری در حال تکمیل پروژهای به نام «بلکجک» (BlackJack) است تا فناوریهای موردنیاز برای ایجاد شبکهای گستردهای از ماهوارهها را در سالهای آینده به وجود آورد. از طرفی پنتاگون برای دستیابی به این هدف در مارس 2019، سازمان توسعه فضایی (Space Development Agency) را تأسیس کرد.
با وجود این که طراحی معماری ماهوارهها و میزان باری که میتوانند با خود حمل کنند، در حال تکمیل است، پنتاگون باید یک چالش دیگر را نیز برطرف کند. این مشکل مطرح میکند وزارت دفاع آمریکا چگونه باید حجم عظیمی از دادههای تولیدشده توسط یک شبکه ماهوارهای متشکل از صدها سختافزار را پردازش کند؟
یکی از راهکارهای ارائه شده برای رفع مشکل مذکور، پردازش ابری است. بال و مایکروسافت به تازگی اعلام کردهاند که با همکاری یکدیگر، به منظور پشتیبانی از عملیات شبکه بینالمللی فضایی تقویت شده تجاری مرکز سیستم فضایی و شبکه، در حال طراحی نمونه اولیه از قابلیتهای پردازشی مرتبط با این بستر هستند.
نمونه اولیه بستر یاد شده با استفاده از الگوریتمهای بال و اژر مایکروسافت، نشان میدهد که چگونه میتوان چندین جریان داده مختلف تولید شده توسط صدها ماهوارهها به صورت همزمان پردازش کرد. در این سامانه با بهکارگیری حسگرهای آرایه فضای بال، یک ارتباط مستقیم از ماهواره به سامانه ابری ایجاد میگردد. این رویکرد بیان میکند که حجم عظیمی از دادهها باید در لبهی شبکه محاسبه شوند. این که لبه در فضا باشد یا روی زمین فرقی نمیکند.