پرونده یکم - بلید رانر (Blade Runner) - قسمت اول
آیا آدم مصنوعیها خواب گوسفند برقی میبینند؟
همه چیز تحت تاثیر همین جمله است؛ «آیا آدم مصنوعیها خواب گوسفند برقی میبینند؟»؛ رمانی به قلم فلیپ ک.دیک در ژانر علمی تخیلی. داستانی در مورد دغدغههای روحی مردی به نام «ریک دکارد» در آیندهای نه چندان دور. روایت روزگار زمین انسانها پس از جنگ جهانی سوم. زمینی که گرفتار آلودگیهای شدید رادیواکتیو شده و تعداد اندکی از ساکنانش هنوز نفس میکشند. از این اندک تعداد، عدهای به سیارات دیگر گریخته و عده ساکن، غرق در مشکلات زیستی شدهاند. در این بین دکارت درگیر بحران هویت شده و حال و روز نابسامانی دارد... .
فلیپ دیک که با اسامی دیگری همچون جک داولند و ریچارد فیلیپس نیز مطالبی به چاپ رسانده، یکی از معدود افرادی است که سینمای سایبرپانک به شدت مدیون اوست. او سینماگر نیست، اما سینما مدیون اوست. سینما مدیون اقتباس از اوست.
فیلم سینمایی «گزارش اقلیت - Minority Report» به کارگردانی استیون اسپیلبرگ، از روی داستانی از دیک به همین نام، ساخته شده است.
فیلمنامه فیلم سینمایی «یادآوری کامل - Total Recall» به کارگردانی پل ورهوفن، با اقتباس از رمان «عمدهفروشی خاطرات درخواستی» نگارش شده است.
«یک پوینده تاریک - A Scanner Darkly»، به کارگردانی ریچارد لینکلیتر دیگر اثر مقتبس از کتاب فلیپ دیک است.
البته از همه مهمتر فیلمهای سینمایی (1982) Blade Runner و (2049) Blade Runner هستند که با اقتباس از رمان «آیا آدم مصنوعیها خواب گوسفند برقی میبینند؟» فلیپ دیک ساخته شدهاند. بلید رانرها، موضوع پرونده شماره یک صفحه سایبرسینما هستند.
روایت اول - ریدلی اسکات
ریدلی اسکات 80 ساله برای همه دنبال کنندگان سینما در دنیا نامآشناست. گلادیاتور او در ایران، حتی تحسین قشر مذهبی را نیز برانگیخت. استاد مسلّمی که پایهگذار بلید رانر در سینما شد و با تکمیل بصری رمان فلیپ دیک، ژانر سایبرپانک را بنیان گذاشت. سال 1982، بلید رانر در باتلاق اختلاف نظر میان او و کمپانی تهیه کننده فیلم گیر افتاد. کمپانی برادران وارنر قصد دخالت در پایان بندی فیلم را داشت اما شوالیه انگلیسی این اجازه را به آنها نداد. در نهایت حرف شوالیه به کرسی نشست و یکی از دوستان اسکات تدوین فیلم را به درخواست او عهدهدار شد. موفقیت بلید رانر مدیون همین اصرار سِر ریدلی اسکات است.
پیرمرد اخلاق مدار، در روزهای پایانی سال 2017 و در جریان ساخت آخرین اثرش با نام «همه پولهای جهان»، کوین اسپیسی را به دلایل حواشی پیرامونشاش از فیلم کنار گذاشت و تمام صحنه های مربوط به او را دوباره با کریستوفر پلامر ضبط کرد.
داستان فیلم
در اوایل قرن 21 شرکت تایرل، سیر تکامل روباتها را به مرحله نکسوس پیشرفت داد. سایبورگهای این نسل به نام رپلیکانت معروف شدند. رپلیکانتها در قدرت و سرعت برتر از انسان و از نظر هوش حداقل با مهندسین ژنتیکی که آنها را طراحی کرده بودند برابری میکردند. هدف اصلی در طراحی این روباتهای انساننما انجام ماموریت های اکتشافی در فضا و ایجاد کولونی در سیارات دیگر بود اما شورش خونینی که در یکی از کولونیهای سیارات دیگر اتفاق افتاد، سیاست اعمال شده در مورد آنها را تغییر داد. بعد از این رخداد، تایرل اقامت رپلیکانتها را در زمین غیرقانونی اعلام کرد. بنابراین دکارت، با عنوان شغلی بلید رانر، مسئول نابودی یا به عبارت بهتر بازنشستگی 4 رپلیکانت باقی مانده در سطح زمین شد... .
ادامه دارد