پرواز جغدهای روسی بر فراز دشمن
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «c4isrnet»؛ در حال حاضر پهپادها دارای شکل ها و اندازه های گوناگونی هستند. برای نمونه می توان به پهپادهایی که در کف دست جای گرفته و مشابه بالگرد هستند تا هواپیماهای بدون سرنشین بسیار بزرگ اشاره کرد. با وجود این یکی از مورد توجه ترین انواع این محصولات، نمونه هایی با طراحی مشابه به موجودات زنده است.
آکادمی نیروی هوایی ژوکوفسکی-گاگارین روسیه (Zhukovsky/Gagarin Air Force Academy) به تازگی پهپادی با ظاهری مانند جغد ایجاد کرده است. پژوهشگران این موسسه در گذشته نیز نمونه ای مشابه با شاهین تولید کرده بودند که قادر بود به منظور طبیعی جلوه دادند خود صدای این پرنده را تقلید کند.
ساموئل بنت (Samuel Bendet)، تحلیلگر محقق در مرکز تحقیقاتی نیروی دریایی گفت:
مسئله ی جالب این است که طراحان روسی به شکلی خلاقانه در رابطه با کاربردهای هواپیماهای بدون سرنشین فکر می کنند. نوآوری یاد شده امکان عملیات در محیط هایی را دارد که به طور معمول به محض دیده شدن پهپادها درآن مناطق، نابود می شوند.
با توجه به گزارش های منتشر شده، پهپاد جغد شکل روسی به منظور کاهش صدای تولیدی به موتور الکتریکی مجهز شده است. به علاوه از نوعی سامانه ی لیزرا به منظور نشانه گذاری اهداف مورد نظر بهره می برد. این اهداف معمولا تانک ها، وسایل نقلیه نظامی و دیگر تجهیزات سنگین هستند که توسط پهپاد مورد بحث شناسایی شده، آتش مستقیم را به سمت آنها هدایت می کند.
پهپادهای یاد شده به منظور استفاده در شمال روسیه توسعه داده شده اند، به همین منظور از ظاهری مشابه با جغد برفی و اوراسیایی بهره می برند. به علاوه اعلام شد مواد اولیه مورد استفاده در این نوآوری ارزان قیمت هستند. در مقابل با وجود این که تولید نمونه هایی با قابلیت بال زدن در هوا برای فریب بینندگان امکان پذیر است؛ اما پیچیدگی های بسیاری به همراه دارد.
با وجود این که ظهور پهپادهای کوچک، به معنی بهبود قابلیت تمایز بین پرندگان و پهپادها توسط رادارها و حسگرها است، بیشتر این سامانه های دفاعی از برد کوتاهی برخوردار هستند. در نتیجه اگر حسگرهای پهپاد جغدی شکل بتوانند محدوده ی بزرگ تری را پوشش دهند، تنها راه تشخیص این ابزارها، نظاره گران انسانی حاضر بر روی زمین یا عقاب های آموزش دیده هستند.