پدیدهای به نام تسلافرسیس
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ صدها سال است که علم الکترومغناطیس مردم را شگفتزده میکند. این علم باعث پیشرفتهای بسیاری در سطح جهان شد. محققان دانشگاه رایس آمریکا (Rice University)، موفق شدند تا با استفاده از یک میدان مغناطیسی قوی، ایجاد شده توسط سیمپیچهای اصلاح شدهی تسلا، لولههای نانو کربنی را کنار هم جمع کرده و یک رشته سیم طولانی ایجاد کنند. این عمل باعث میشود تا قطبهای مثبت و منفی لولههای نانوکربنی مجبور به تشکیل یک زنجیره شوند. محققان این فناوری را «پدیدهی تسلافرسیس» (Phenomenon Teslaphoresis) نامیدند.
مدیر این گروه تحقیقانی گفت: «میدان الکتریکی باعث حرکت اشیا کوچک میشود؛ اما این حرکت تنها در فاصلهی بسیار کوتاه انجام میشود. ما میتوانیم با کمک پدیدهی تسلافرسیس اشیا را از راه دور وادار به حرکت کنیم.»
سیمپیچ تسلا (Tesla coil) در سال 1891 برای انتقال انرژی الکتریکی بدون نیاز به سیم اختراع شد. محققان با ترکیب این سیمپیچ و تسلافرسیس موفق به ایجاد مدارهای الکتریکی خود مونتاژ شونده، شدند. در یکی از آزمایشهای انجام شده، لولههای نانو کربنی یکرشته سیم رابط را بین دو ال. ای. دی، شکل دادند. سپس انرژی را از سیمپیچهای تسلا گرفته و ال. ای. دیها منتقل میکنند تا روشن شوند.
محققان اعتقاد دارند سیمهای نانولولهها رشد کرده و عملکردی مانند رشتههای عصبی انسان دارند؛ بنابراین میتوان کاربردی مختلفی در علم پزشکی، برای نانولولهها پیدا کرد. همچنین میدان نیروی استفاده شده میتواند کمک بسیاری به کنترل سامانهها بیولوژیکی و مصنوعی بکند.