پافشاری برای نفوذ به زیرساختهای حیاتی؛ نگرانی جدی دولت
به گزارش واحد بین الملل سایبربان؛ مایکل راجرز، فرمانده سایبری آمریکا و رییس آژانس امنیت ملی این کشور، با حضور در مجلس سنا، به ارائه توضیحاتی در مورد عملکرد این فرماندهی در گذشته، حال و آینده پرداخت. در بخش سوم صحبت های این فرمانده ارشد اطلاعاتی آمریکا آمده است:
«فرماندهی سایبر امریکا نشانههایی مشاهده کرده است مبنی بر این که چند کشور، منابع نظامی خود را به سرمایهگذاری در امر کندوکاو در شبکههای وزارت دفاع و پیمانکاران این وزارتخانه اختصاص دادهاند. عوامل سایبری دولتی، بر مبنایی روزانه، اکسپلویتها و اسکنهای شبکههای اطلاعاتی وزارت دفاع و همچنین سامانههای مرتبط شخصی و دولتی را هماهنگ ساخته و اجرا میکنند. این فعالیتها اغلب به طور خودکار اجرا میشوند و میتوانند شامل اسپرفیشینگ خوشساخت باشد. ارزیابی ما این است که جاسوسی، انگیزه اصلی این تلاشهاست اما این احتمال صرف که دشمنی بتواند حضوری مداوم در شبکههای وزارت دفاع برای خود دستوپا کند، یک نگرانی جدی است؛ چنین نفوذهایی، در زمان اتفاق، کاملاً مخرب بوده و جبران آنها هزینهبر است.
نگرانی جدیتر دیگری که مطرح است پافشاری دشمنان برای نفوذ به زیرساختهای حیاتی و سامانههایی است که این خدمات را کنترل میکنند. ارزیابی ما این است که چندین کشور از جمله ایران توانستهاند سامانههای زیرساختهای حیاتی کشور مختل ساخته یا از راه دور به آنها نفوذ کنند. برای مثال، سال گذشته، وزارت دادگستری از محکومیت هفت ایرانی به جرم اختلالات سایبری در مؤسسات مالی امریکا خبر داد. دادستان کل گزارش داد که بهواسطه این حملات، 46 شرکت آمریکایی متحمل دهها میلیون دلار ضرر مالی شدند. بهعلاوه، در اواخر سال 2015، بدافزاری به نام بلک انرژی که در سامانههای سراسر جهان در بخش انرژی شناسایی شده بود، در حمله سایبری علیه سامانههای برق اوکراین مشاهده شد. وزارت امنیت داخلی به مدیران سامانه در مراکز زیرساختهای حیاتی امریکا و خارج از امریکا درباره تهدیدات پیچیده سایبری ناشی از تبهکارانی که بلک انرژی را به خدمت گرفتهاند، هشدار داده است. در دسامبر 2015، عوامل سایبری که بلک انرژی را در اوکراین به کار گرفته بودند، برای مدت زمانی اندک، برق صدها هزار اوکراینی را قطع کردند؛ اینان احتمالاً در حمایت از اهدافی که روسیه در شبهجزیره کریمه و شرق اوکراین دنبال میکرد دست به چنین کاری زدند. نفوذ به زیرساختهای حیاتی امریکا – وقتی در پرتو حوادث اینچنینی بررسی شوند – میتواند به آمادگی برای حملات آینده تعبیر شود؛ حملاتی که ممکن است با هدف ضربه زدن به شهروندان آمریکایی یا دستکم دور کردن امریکا و دیگر کشورها از تلاش برای محافظت و دفاع از منافع حیاتی کشور صورت بگیرد.
سازمانهای افراطگرای خشن نیز نقطه تمرکز دیگری برای فرماندهی سایبری امریکا به شمار میروند. برای بیش از یک دهه، این گروهها از اینترنت برای تبلیغ تبهکاریهای خود، ترساندن دشمنان و جذب هوادار استفاده کردهاند. همانطور که از گزارشها و تحلیلهای روزنامهنگاران و اندیشکدههای محترم برمیآید، گروههایی نظیر داعش، کارزارهای چندرسانهای پیچیدهای اجرا میکنند که پیام این گروه را خیلی سریع در تمام نقاط جهان پخش میکند. درحالیکه داعش برای استخدام هوادار و درخواست کمک از غرب، از اینترنت استفاده میکند، کارزار رسانهای این گروه، ناظران مستقر در منطقه غرب آسیا را نیز تحت تأثیر قرار میدهد، روحیه مبارزان داعش را ارتقا میدهد، دشمنان را میترساند و این روایت غلط را پشتیبانی میکند که آینده اعراب، بهطور اجتنابناپذیری به شاخه سلفی بنیادگرایی اسلامی تعلق دارد. این کارزار اطلاعاتی در فضای سایبر، آمریکاییها را بهطور مستقیم و غیرمستقیم تحت تأثیر قرار داده و موجب تحریک حملاتی علیه شهروندان ما و شهروندان متحدان اروپایی ما – که چه بسا مورد حملات بدتری قرار گرفته باشند- شده است. بدیهی است که رسانههای اینترنتی مجاز (قانونی) هیچ علاقهای ندارند با میزبانی مطالب خشونتآمیز یا تبلیغاتی، توجهات اجتماعی را به تروریستها هدیه کنند؛ آنها به محض مشاهده اینگونه پیامها و تبلیغات (زمانی که محتوای اینچنینی به آنها گزارش میشود)، آنها را حذف میکنند. باوجوداین، داعش، انعطافپذیر و پابرجاست و همچنان به انتشار پیام خود ادامه میدهد. بهعلاوه، داعش و دیگر افراطگرایان خشن، برای حفظ فرماندهی و کنترل عمال و نیروهای خود، از طریق کانالهای رمزنگاریشده با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.»
پایان بخش سوم
ادامه دارد....