ورود گریت کنن به سامانه فایروال چین
این اقدام که به گفته بسیاری از کارشناسان فضای سایبری، تلاشی از سوی چین به جهت تبدیل کاربران اینترنت به سلاحهای جنگ سایبری توسط شرکت گریت کنن (Great Cannon) بوده است.
در اولین اقدامهایی که چین به جهت افزایش سطح ایمنی خود انجام داد میتوان به احداث موتور جستجویی به نام Baidu اشاره کرد که توانسته پس از زمان کوتاهی کاربران بسیاری را در داخل کشور چین به سمت خود جذب کند.
سامانه گریت کنن اکنون علاوه بر کمک به سامانه دیوار آتشین (Firewall) چین در قبال حملات سایبری به سراغ ترویج فرهنگ دیوار آتشین و استفاده صحیح از آن در کشور چین نیز رفته است.
نیاز به این سامانه از زمانی احساس شد که موجی از حملات دی داس (DDOS) از 26 مارس سال 2015 به وبگاه گیتهاب (GitHub) صورت گرفت و هزینههای بسیار زیادی را در پی داشت. البته این حملات در همان ماه به کشور چین نسبت دادهشده بود زیرا این سایت به ارائه راهحلهایی برای دور زدن فیلترها در چین پرداخته بود.
شایانذکر است پس از ورود گریت کنن علاوه بر جلوگیری از حملات دی داس در چین، بسیاری از فعالیتهای مشکوک توسط آیپیهای ناشناس نیز مسدود گردیده است و از حجم جاسوسیها در فضای داخلی اینترنت در چین جلوگیری شده، این در حالی است که سازمانهایی نظیر NSA و GCHQ روزانه در حال شنود میلیونها تماس اینترنتی و پستهای الکترونیک در جهان هستند و این موضوع خود عاملی بود تا چین بر آن شود در حوزه جنگ سایبری و جلوگیری از حملات مخرب، شرکت گریت کنن را مجاب کند تا در این بخش به او کمک کند.
محققان آمریکایی زمانی به این موضوع پی بردند که به مدت 2 هفته توسط گروه هکری خود به رهبری Bill Marczak در دانشگاه تورنتو، پایگاههای اینترنتی چین را زیر حملات هکری خود قرار داده بودند و متوجه شدند سامانه گریت کنن چیزی بالاتر از یک دیوار آتشین است و قابلیت جلوگیری از حملات دی داس را با شناسایی آیپیهای نامعتبر و مشکوک از طریق بلاک کردن این آیپیها را داراست.
نکته حائز اهمیت اینجاست که این سامانه بسیار فراتر از یک دیوار آتشین است و قادر است آیپیها را رصد کرده و علاوه به دستیابی به محتواهای رمزنگاریشده، آیپیها را علاوه برجایگزین کردن و انحراف در آنها، هر آیپی را که نیاز داشته باشد سرقت کند.