about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

ورود صنعت تراشه چین به هوش مصنوعی

کشور چین قصد دارد تا سال 2025 به یکی از تولیدکنندگان اصلی تراشه های مجهز به هوش مصنوعی تبدیل شود.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «MIT technologyreview»؛ پژوهشگران دانشگاه چینهوا پکن تراشه ای به نام «ثینکر» (Thinker) تولید کردند. این تراشه رایانه ای دارای قابلیت پشتیبانی از هوش مصنوعی بوده و برای مثال می تواند داده ها را از دوربین نزدیک به خود جمع آوری و با تصویر صورت های موجود در پایگاه داده مقایسه کند. سپس بعد از تأیید چهره دستورهای صوتی بیان شده در زبان چینی به اجرا در می آیند. نکته ی قابل توجه درباره ی این تراشه، مصرف انرژی بسیار پایین آن است، به گونه ای که 8 باتری AA می توانند، توان مصرفی یک سال آن را تأمین کنند.

ثینکر می تواند نیازهای محاسباتی و حافظه ی خود را با موارد مورد نیاز برای نرم افزارها هماهنگ کند. از آنجایی که بسیاری از برنامه های هوش مصنوعی جهان واقعی (مانند تشخیص یک شی در تصویر یا فهم زبان طبیعی انسان) به ترکیب انواع مختلفی از شبکه های عصبی با لایه های مختلف نیازمند است، مسئله ی یاد شده اهمیت بسیار بالایی دارد.

تراشه ها تنها یکی از روندهای مهم به وجود آمده در بخش فناوری های چین هستند. صنعت نیمه هادی این کشور هم اینک فرصت منحصر به فردی را در زمینه ی بهینه سازی سخت افزارها برای هوش مصنوعی، پیش روی خود مشاهده می کند. تراشه های رایانه ای کلید موفقیت هوش مصنوعی به حساب می آیند. در نتیجه چین در تلاش است تا صنعت خود را در این راستا گسترش بدهد.

شویی یین (Shouyi Yin)، معاون مدیر موسسه میکروالکترونیک دانشگاه چینهوا و رهبر پروژه ی ثینکر، با اشاره به تلاش چین برای طراحی تراشه های شبکه عصبی گفت:

در مقایسه با نحوه ی واکنش چین به انقلاب فناوری اطلاعات گذشته، سرعت آن در روند فعلی هوش مصنوعی بسیار بالاتر است.

حتی با وجود اینکه چین به عنوان مرکز تولید پنل های خورشیدی و تلفن های هوشمند شناخته می شود، صنعت نیمه هادی این کشور در بازه ی زمانی ژانویه تا سپتامبر 2017 از آمریکا عقب افتاد. بر اساس گزارش های منتشر شده، چین در سال 2017، مبلغ 182.8 میلیارد دلار را برای واردات مدارهای مجتمع هزینه کرد که رشدی 13.5 درصدی را نشان می دهد. در مقابل شرکت های بزرگ آمریکایی مانند گوگل و اینتل و تعدادی از استارت آپ ها تراشه های خود را برای هوش مصنوعی توسعه دادند.

وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین در دسامبر 2017، نقشه راهی سه ساله را برای توسعه ی هوش مصنوعی منتشر کرد. بر اساس این چشم انداز چین تا سال 2020، تراشه های هوش مصنوعی تولید خواهد کرد.

در حال حاضر نرم افزارهای هوش مصنوعی، از تراشه های موجود مانند پردازنده های گرافیکی یا «مدار مجتمع دیجیتال پذیر1» (FPGA) استفاده می کنند. این تراشه ها بسیار گران قیمت بوده و مصرف انرژی بالایی دارند به گونه ای که نمی توان از آنها در ابزارهای کوچک بهره مند شد.


با وجود این ثینکر را می توان در طیف وسیعی از ابزارهای قابل حمل مانند، تلفن هوشمند، ساعت و روبات های خانگی قرار داد. پژوهشگران در نظر دارند اولین محصول سازگار با تراشه ی مورد بحث را در مارس 2018 به بازار عرضه بکنند.
پروژه های مشابهی مانند ثینکر در نقاط مختلف چین در حال انجام هستند. گروهی از پژوهشگران موسسه فناوری محاسبات چین (ICT2)، در اواخر ماه ژانویه 2018، تراشه ای دو هسته به نام «دادو» (Dadu) تولید کردند. صنعت نیمه هادی این کشور نیز تعدادی از این تراشه را به منظور استفاده از روبات ها تولید کرد.

یکی از دو هسته ی دادو برای اجرای شبکه های عصبی و دیگری به منظور مدیریت حرکات روبات به کار گرفته می شوند. هسته ی هوش مصنوعی برای اجرای الگوریتم های دید ماشینی برنامه ریزی شده است که امکان انتخاب بهینه ترین مسیر یا شیوه ی گرفتن یک شی را برای هسته ی دوم فراهم می کند.

یینهی هان (Yinhe Han)، مدیر آزمایشگاه محاسبات سایبری موسسه یاد شده و رهبر گروه ایجاد کننده دادو معتقد است کاربردهای بسیاری را می توان برای این دستاورد در نظر گرفت. از جمله ی این قابلیت ها می توان به حمل مواد غذایی، نوشیدنی و حمل بار توسط روبات ها یا پهپادهایی را که توان مدیریت حالت دست خود دارند اشاره کرد.

هان توضیح داد مزیت طراحی چنین تراشه هایی در چین، گسترده ی کاربرهای وسیع آن است. به علاوه میزان بازخوردها بر اساس تجربه ی کاربر بیشتر بوده و طراحی محصول با سرعت بالاتری بهبود پیدا می کند.

چین در گذشته بارها تلاش کرده بود به صنعت ساخت تراشه و پردازنده های مرکزی وارد بشود و با شکست مواجه شد. موسسه فناوری محاسبات در سال 2011 گروهی از برای توسعه ی پردازنده ی مرکزی رایانه های شخصی تشکیل داد. این گروه شرکتی به نام «لونگسان» (Loongson) را تأسیس کرد؛ اما محصولات آن هیچ گاه نتوانست به میزان مورد نظر گسترش پیدا بکند. با وجود این صنعت مدارهای مجتمع چین به سرعت رو به گسترش نهاد تا جایی که 58 درصد از رشد جهانی آن در بازه ی 2000 تا 2016 به چین اختصاص یافت. با وجود این در سال 2016، چین تنها 14.2 درصد از بازار تولید نیمه هادی ها را در دست داشت.

مقامات چین در سال 2015، طرحی را به نام «ساخت چین 2025» (Made in China 2025) را راه اندازی کردند که طراحی  و ساخت تراشه به عنوان یکی از کلیدی ترین بخش های آن تعریف شده بود.

مدیر استارت آپ چینی اسمارت کو (SmartCo)، طراح تراشه هوش مصنوعی برای مراکز داده به منظور پردازش محتوای ویدئوها، معتقد است، استارت آپ های تولید تراشه ی چینی خود را در محیطی کاملاً متفاوت با اینتل و انویدیا حس می کنند. کسب و کارها در حال حرکت به سوی فضای ابری هستند و احتمالاً بازار بسیار کوچکی برای سخت افزارهای آماده ی مصرف باقی خواهد ماند؛ اما شرکت های هوش مصنوعی این کشور به صورت روز افزون در حال توسعه ی سخت افزارهای خود هستند.

فنگشیانگ ما (Fengxiang Ma)، مدیر طراحی تراشه «ایسیک» (ASIC3) در «هورایزن روباتیکز4» (Horizon Robotics)  گفت:

شرکت هایی که تنها به تولید تراشه می پردازند، در آینده کمتر و کمتر خواهند شد.

هورایزن روباتیکز در دسامبر 2017، دو تراشه با قابلیت دید ماشینی را منتشر کرد. این دستاوردها را می توان برای تشخیص عابران پیاده در وسایل نقلیه به کار گرفت. این شرکت بعد از تأسیس در سال 2015 به اندازه ای رشد کرد که هم اینک بیش از 300 کارمند دارد.

ما توضیح داد شرکت یاد شده تنها یک تولید کننده ی تراشه نیست؛ بلکه آنها را برای به کارگیری در محصولات خانگی طراحی می کند تا با هزینه ی کمتر، عملکرد بهتری را ارائه بدهند.

صنعت تراشه ی چین هم اینک با چالش هایی مانند، نحوه ی تجاری سازی محصولات تولید شده، چگونگی گسترش و روش حرکت به سمت جهان محاسباتی که حال تغییر به واسطه هوش مصنوعی، مواجه است.

چین مدتی قبل نیز اعلام کرده بود قصد دارد تا سال 2030 در حوزه های اقتصادی و هوش مصنوعی به رهبر جهان تبدیل شود.


  1. مدار مجتمع برنامه پذیر، مداری با طراحی یکپارچه است که مصرف کننده آن را بعد از تولید پیکربندی می کند.
  2. Chinese Academy of Sciences’ Institute of Computing Technology
  3.  Application-specific integrated circuit
  4.  هورایزن روباتیکز، استارت آپی چینی است که روی به کارگیری فناوری های هوش مصنوعی روی دوربین ها کار می کند..
تازه ترین ها
اشتباه
1403/10/24 - 09:35- هوش مصنوعي

اشتباه خنده‌دار هوش مصنوعی گوگل / بچه فیل کف دست جا می‌شود!

قابلیت هوش مصنوعی AI Overview گوگل که خلاصه‌ای از نتایج وب درمورد موضوع خاصی را ارائه می‌کند و به سؤالات پاسخ مستقیم می‌دهد، در اشتباهی جدید تصویری نمایش داده که بچه فیل کوچکی را نشان می‌دهد. این بچه فیل کف دست انسان جا شده است.

قوانین
1403/10/24 - 09:32- سایرفناوری ها

قوانین اتحادیه اروپا برای پلتفرم‌های آنلاین اجرا می‌شوند

معاون اجرایی کمیسیون اتحادیه اروپا در امور تکنولوژیک، امنیت و دموکراسی، از اجرای مداوم قوانین برای پلتفرم‌های آنلاین خبر داد.

تحریم
1403/10/24 - 09:28- سایرفناوری ها

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید

ابتدا گوگل اقدام به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و حالا سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمی‌دهد.