ورود بایدو به محاسبات کوانتومی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ اخیرا بایدو اعلام کرد که موسسه محاسبات کوانتومی خود را با فناوری و نرم افزارهای اختصاصی خود راه اندازی خواهد کرد. این موسسه به وسیله پروفسور دوان ران یائو (Duan Runyao) مدیر مرکز نرم افزارهای کوانتومی دانشگاه فناوری سیدنی مدیریت می شود.
بر اساس اظهارات پروفسور دوان ران یائو، موسسه رایانش کوانتومی قصد دارد در طی 5 سال آینده در سطح جهانی گام برداشته و این فناوری را با تجارت بایدو یکپارچه کند. این استاد دانشگاه قرار است تا رویدادها را مستقیما به ژانگ یگین (Zahng Yaqin) مدیر یابدو گزارش کند.
رایانش کوانتومی از زمینه های نوظهور مکانیک کوانتومی قلمداد می شود. این فناوری در راستای افزایش تحلیل حجم عظیمی از داده ها، مسئله های محاسباتی پیچیده و خدمات شبکه های امنیتی بر پایه کوانتومکی استفاده می شود.
این شرکت چینی نه تنها رقابت تنگاتنگی با شرکت های خارجی داشته، بلکه در داخل کشور خود، اتحاد علی بابا و آکادمی علوم چین رقیب مهمی برای بایدو محسوب می شود. تفاهم همکاری دو سازمان مذکور به منظور راه اندازی خدمات کوانتومی 10 کیوبیتی روی سامانه های ابری است. علی بابا در اکتبر 2017 از سرمایه گذاری 15 میلیارد دلاری در نسل آتی فناوری هایی چون هوش مصنوعی و پردازش کوانتومی خبر داد.
رایانش کوانتومی هنوز جایگاه جهانی خود را پیدا نکرده است؛ با این حال، علی بابا و بایدو در رقابت با آی بی ام، گوگل، مایکروسافت و اینتل در تجاری سازی این فناوری، بسیار مصمم هستند. آی بی ام که پیشتاز این حوزه به شمار می رود به شرکت های زیر مجموعه خود از طریق شبکه ای به نام Q Network، رایانه های کوانتومی 20 کیوبیتی از طریق خدمات ابری ارائه می دهد. این شرکت امریکایی اخیرا، نمونه 50 کیوبیتی رایانه های کوانتومی را آزمایش کرد. این اقدام گام مهمی در زمینه برتری کوانتومی و ابر رایانه های به شمار می رود.