وب تاریک اصلی ترین مانع در قانون گذاری رمز ارز ها
حدود یک دهه از معرفی ارز های رمز پایه (Cryptocurrency) می گذرد و این فناوری نوین به یکی از محبوب ترین مباحث روزمره رسانه ها تبدیل شده است. امنیت مهم ترین چالشی است که ارز های رمز پایه با آن مواجه است. اخبار به گوش رسیده از هک صرافی های جهانی ارز های دیجیتال، موجب ایجاد یک حس بی اعتمادی نسبت به این نوع ارز ها، در اذهان عمومی شده است. از طرفی افزایش ناگهانی قیمت برخی از این ارز ها مانند بیت کوین، نگاه سرمایه گذاران فرصت طلب را به خود معطوف کرد. حال با تمام این حواشی، وجود فناوری جذاب و پیچیده بلاکچین (Blockchain) بستری را فراهم آورده تا بسیاری از صنایع گوناگون به ارز های دیجیتال واکنش مثبت نشان دهند و در حوزه فعالیت خود از این فرصت به وجود آمده، بهره کافی برند.
رشد مخاطبان، استقبال همگانی و پارامتر ناشناسی در ارز های دیجیتال، پای مجرمان اینترنتی را به این فضا باز کرده است. وابسته بودن ارز های دیجیتال به فضای اینترنت و عدم آگاهی های لازم امنیتی کاربران در مورد نحوه محافظت از آن، بهترین فرصت را برای کلاهبرداران سایبری فراهم کرده است تا از این فضا بیشترین بهره برداری صورت گیرد. از طرفی وجود شاخصه ناشناسی در ارز های رمز پایه، بستری برای پولشویی این مجرمان مهیا ساخته است. وجود موانعی این چنین (کلاهبرداری و پولشویی) باعث شده است تا رسیدگی به وضع قوانین در خصوص ارز های دیجیتال با دشواری رو به رو شود.
کسب و کار های جدیدی وجود دارند که اساس فعالیت خود را با فناوری هایی مانند بلاکچین بنا نهاده اند؛ لذا نبود قانون جامع و نهاد نظارتی در این زمینه به مسئله ای جدی در ابعاد جهانی تبدیل شده است که به نظر می رسد، بسیاری از کشور ها از جمله ایران با این کمبود قانونی مواجه هستند.