وابستگی زیاد اسرائیلیها به فضای مجازی و رسانه اجتماعی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به گفته کارشناسان، میانگین زمان صفحه نمایش برای مقاصد کاری به 5.1 ساعت در مقایسه با 5.7 ساعت در سال 2020 کاهش یافته است، در حالیکه زمان صفحه نمایش برای مطالعه نیز به 3.2 ساعت در مقایسه با 3.7 ساعت در سال 2020 کاهش یافته است.
افزایش زمان تماشای تلویزیون در تعامل با رسانههای اجتماعی با 3.4 ساعت در مقایسه با 2.6 ساعت در سال 2020 و زمان صرف شده برای تماشای تلویزیون به 3.3 ساعت در مقایسه با 2.6 ساعت در 2 سال قبل افزایش یافت.
حدود 70 درصد از بزرگسالان در سرزمینهای اشغالی زمان بیشتری را صرف بازیهای ویدیویی میکنند که میانگین آن 2.6 ساعت در روز در مقایسه با 2.1 ساعت در سال 2021 بود.
بسیاری از اسرائیلیها میگویند که گوشیهای هوشمندشان از نظر عاطفی بر آنها تأثیر میگذارد، که دلیل اصلی آن زمان صرف شده در رسانههای اجتماعی است.
حدود 77 درصد از اسرائیلیها ادعا کردند که از روی عادت یا خستگی در شبکههای اجتماعی گشت و گذار میکنند و 83 درصد اعلام کردند که فوراً پیامهایی را که از طریق تلفن خود دریافت میکنند، میخوانند. با این حال، تنها 63 درصد پاسخ دادند که بلافاصله به پیامی که در دستگاه خود دریافت میکردند پاسخ دادند.
براساس این گزارش، به نظر میرسد اسرائیلیها از صداها و هشدارهایی که از تلفنهایشان بیرون میآید خوششان نمیآید، به طوری که ۷۳ درصد از آنها اعلانها و بهروزرسانیهای برنامههای رسانههای اجتماعی را غیرفعال میکنند. تعداد بیشتری از بزرگسالان صهیونیستی، 37 درصد، گفتند که در نظر دارند در سال 2022 از رسانههای اجتماعی فاصله بگیرند و این تعداد در میان نوجوانان به 51 درصد افزایش یافته است.
استفاده از پلتفرمهای مختلف رسانه اجتماعی نیز با توجه به سن در حال تغییر است، به طوری که 70 درصد از کودکان بیشتر وقت خود را در تیکتاک (TikTok) میگذرانند، در حالیکه 61 درصد از اسرائیلیهای 13 تا 35 ساله مدعی شدند که اینستاگرام را به عنوان یک پلتفرم رسانه اجتماعی ترجیح میدهند و 81 درصد از آنها بزرگسالان بالای 35 سال عمدتاً از فیسبوک استفاده میکنند.
بسیاری از اسرائیلیها رسانههای اجتماعی را منبع معتبری از اطلاعات میدانند و ۶۹ درصد از مردم قبل از مراجعه به موتورهای جستجو مانند گوگل، اطلاعات را در رسانههای اجتماعی جستجو میکنند.
در سال 2022 نیز افزایشی در ادغام واقعیت مجازی در فضای رسانههای اجتماعی مشاهده شد و بسیاری معتقد بودند که این تحول بعدی تعامل آنلاین است و شامل نیاز به کاربران برای ایجاد آواتارهای خود برای نمایش آنلاین آنها میشود.
طبق گزارش محققان، 56 درصد از کودکان و 46 درصد نوجوانان اسرائیلی قبلاً آواتار خود را طراحی کردهاند و 39 درصد از آنها گزارش دادهاند که احساس میکنند آواتار آنها بخشی از وجود آنها شده است.
استفاده از اپلیکیشنهای پرداخت مختلف برای جایگزینی استفاده از پول نقد و کارتهای اعتباری نیز در سالی که گذشت افزایش یافت. حدود 93 درصد از اسرائیلیها ادعا کردند که از حداقل یک نوع برنامه کیف پول دیجیتال از جمله «Google Pay» و «Apple Pay» استفاده میکنند. امکان پرداخت با استفاده از گوشی، باعث شده 54 درصد از مردم کیف پول خود را همراه نداشته باشند.
خریدهای آنلاین نیز در سال 2022 افزایش یافته و محبوبترین سایت خرید «AliExpress» است که در آن 58 درصد در طول سال گذشته خرید کردهاند. دومین و سومین سایتهای محبوب خرید، شِین (Shein) با 35 درصد خرید و آمازون با 30 درصد از اسرائیلیها هستند که از این سایت خرید میکنند.
تغییر در عادات پخش جریانی در اسرائیل نیز با کاهش تعداد حسابهای نتفلیکس اسرائیلی به دلیل معرفی چندین سرویس پخش دیگر به بازار تغییر کرده است.
نگرانی در مورد حملات سایبری نیز در سال 2022 در میان اسرائیلیها افزایش یافته است، به طوری که 57 درصد گفتهاند که از حمله سایبری احتمالی علیه زیرساختهای اسرائیل بیم دارند و 88 درصد معتقدند که در جنگهای آینده به طور فزایندهای از فضای سایبری برای انجام حملات استفاده خواهد شد.
در عین حال، 96 درصد از اسرائیلیها انتظار دارند رژیم صهیونیستی از آنها در برابر تهدیدات سایبری محافظت کند و 93 درصد گفتهاند که انتظار دارند سایر شرکتهای پیشرو نیز این کار را انجام دهند.
نگرانی در مورد تهدیدات علیه دستگاههای شخصی نیز در این گزارش احساس میشود و 54 درصد گفتهاند که از حمله سایبری احتمالی علیه دستگاههای خود بیم دارند.