هک PDF خوان ِمرورگر کروم
به گزارش واحد متخصصین سایبربان؛ یک کارشناس امنیتی کشف کرد که یک پرونده ساختگی دارای عکسهای JPG۲۰۰۰ میتواند باعث بروز اختلال در بخش پیدیاف خوان مرورگر کروم شود.
الکساندر نیکولیک، یک کارشناس امنیتی در گروه Cisco Talos بهتازگی کشف کرده است که نقطه آسیبپذیری ارسال ناگهانی کد در بخش PDFium مرورگر کروم که بخش مربوط به باز کردن پروندههای PFD است، در این مرورگر قرار دارد.
پایگاه اطلاعاتی ملی نقاط آسیبپذیری در توضیح این مسئله گفت: «بافر مبتنی بر Heap در تابع opj_j2k_read_SPCod_SPCoc در پرونده j2k.c در OpenJPEG، هنگامیکه در PDFuim در گوگل کروم نسخههای قبل از ۵۱.۰.۲۷۰۴.۶۳ استفاده شود سرریز میکند. در پی بروز این اتفاق، این امکان برای نفوذگران فراهم میشود که حمله منع سرویس را ترتیب دهند و تأثیرات منفی دیگری در بخش پیدیاف خوان مرورگر کروم داشته باشند.»
این کارشناس همچنین گفت که یک پرونده پیدیاف جعلی وجود دارد که دارای یک عکس JPG۲۰۰۰ است و میتواند منجر به سرریز Heap شود.
بنابه گفته نیکولیک، یکی از نتایج خطای کدنویسی رخداده توسط تیم طراحی کروم میتواند عدم امکان برقراری یک فراخوانی در پایگاه OpenJPG باشد که منجر به سوءاستفاده از سرریز Heap میشود.
نیکولیک در ادامه گفت: «یک نقطه آسیبپذیری سرریز Heap بافر در پایگاه تجزیهکننده عکس jpeg۲۰۰۰ وجود دارد و همزمان در بخش پیدیاف خوان مرورگر کروم به نام PDFium مورداستفاده قرار میگیرد. این نقطه آسیبپذیری در پایگاه مخفی تجزیهکننده jpeg۲۰۰۰ به نام OpenJPEG قرار دارد و در مورد مرورگر کروم به دلیل فرآیند مخصوص ساخت قابلاستفاده است.»
وی در ادامه بیان کرد: وجود یک فراخوان در پایگاه OpenJPEG از سرریز Heap در سازههای تکگانه جلوگیری میکند، اما در سازههای استفادهشده در نسخههای پایانی کروم، این فراخوانها حذفشدهاند. منشأ این نقطه آسیبپذیری در کد تابع «opj_j2k_read_siz» در پروندهای به نام (j2k.c) است.
بهطور خلاصه، برای بروز این اتفاقات کافی است که یک نفوذگر یک پرونده پیدیاف را برای اجرای ناقص پایگاه OpenJPEG در بخش پیدیاف خوان کروم درست کند. سپس یک سرریز بافر رخ خواهد داد.
شرکت گوگل سریعاً این نقطه آسیبپذیری را رفع کرد. این شرکت برای این کار از یک خط ساده از کدها استفاده کرد که روش ساده و سودمندی به نظر میآید.
در زیر، شرح دقیق اتفاقات رخداده در مورد این نقص در بخش پیدیاف خوان کروم را مشاهده میکنید:
۱۹/۵/۲۰۱۶: گزارش وجود نقص
۱۹/۵/۲۰۱۶: اعلام وجود نقص
۲۰/۵/۲۰۱۶: رفع نقص و اجرای آن در کروم
۲۵/۵/۲۰۱۶: رفع نقص و انتقال دقیق آن به کروم نسخه ۵۱.۰.۲۷۰۴.۶۳
۸/۶/۲۰۱۶: اعلام جزئیات رفع نقص توسط شرکت Talos
در جدیدترین نسخه کروم یعنی نسخه ۵۱.۰.۲۷۰۴.۶۳ نیز این نقص وصله شده است.
درعینحال باید توجه کرد که مرورگر گوگل کروم بهطور خودکار بهروزرسانی میشود، اما کاربران باید پس از انجام بهروزرسانی مرورگر را راهاندازی مجدد کنند تا تغییرات حاصل انجام شود.
چنین نواقصی ممکن است خطرساز باشند، زیرا کاربران بارها از پروندههای پیدیاف استفاده میکنند و تنها باز کردن یک پرونده خراب کافی است تا مشکلات متعددی برای یک مرورگر آسیبپذیر رخ دهد.
اکنونکه این اطلاعات را خواندید، بیدرنگ مرورگر گوگل کروم خود را بهروزرسانی کنید!