هوش مصنوعی و جنگ مدرن
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ کارشناسان معتقدند که هوش مصنوعی یکی از بحثبرانگیزترین و هشداردهندهترین فناوریهایی است که میتواند ماهیت جنگ را در زمانهای آینده کاملاً تغییر دهد. انسان خطرناکترین گونه روی سیاره زمین است که صدمات زیادی به زندگی وارد کرده و پس از 2 جنگ جهانی بار دیگر به سمت جنگ سوم میرویم که میتواند آثار حیات را به طور کامل از روی زمین محو کند. آریان تاکور (Aryan HK Thakur)، نویسنده وبگاه تخصصی «Modern Diplomacy» در این خصوص مقالهای نوشته که به توسعه هوش مصنوعی در زمینه جنگ مدرن و فناوریهای به کار گرفته شده برای ایجاد و عملیات آنها میپردازد. مقاله به شرح زیر است :
«مقدمه
بیبیسی ادعا کرده که مسکوا (Moskva)، ناو جنگی روسیه بهوسیله پهپادی به نام بایراکتاراس (Bayraktaras) از سوی اوکراین و آمریکا در دریای سیاه غرق شده است. حملات سایبری به سیستم ارتباطی اوکراین از سوی روسیه، هوش مصنوعی «Clearview» که بهوسیله اوکراین با هدف تشخیص چهره برای شناسایی کشته شدگان استفاده میشود، و بسیاری از فناوریهای دیگر در درگیری بین روسیه و اوکراین در حال آزمایش هستند. هک کردن تأسیسات دفاعی، فضایی و ارتباطات به یک دولت جدید تبدیل شده که رژیم بازدارنده متقابل را فرا میخواند. بسیاری از این بیم دارند که با استفاده بیش از حد از فناوری، انسان به اسارت ماشینها درآید و گونههای انسانی با آغاز عصر روباتیک نابود شوند.
پیشزمینه
نیزه آتشین، که در ابتدا در قرن 10 و 12 در چین ظاهر شد، اولین سلاح گرم جهان بود. یک لوله بامبو پر از باروت که به نیزه بسته میشود، نحوه ساخت این نیزه است. تعداد زیادی فناوری از این دوران تا تفنگ گلولهای خود فرمان وجود دارد. سرنیزه، تفنگ، هفتتیر، مسلسل، نارنجک، توپ، خمپاره و تانک سلاحهای اصلی جنگ جهانی اول بودند. توپخانه خط مقدم جنگ جهانی اول قویترین سلاح بود.
هوش مصنوعی در درگیریهای اخیر
در جنگ جاری بین روسیه و اوکراین، حملات پهپادی جایگزین استفاده از جتهای جنگنده در مناطق محدود شده است. تجهیزات سرباز مجهز به حسگرهایی هستند که میتوانند میزان مهمات باقی مانده، سلامت زره و بسیاری موارد دیگر را مشخص کنند. حسگرهای لرزهای و آکوستیک مورد استفاده در پنیسیلین 1B75 موفقیتی برای «Ruselectronic» و نیروهای مسلح روسیه به شمار میرود. هدف این سامانه شناسایی توپخانه صوتی-حرارتی، مکانیابی توپخانه، خمپاره، ضدهوایی یا موقعیت شلیک تاکتیکی موشکی دشمن، بدون انتشار هیچگونه امواج رادیویی است. برد ارتباط مؤثر با سایر تجهیزات نظامی تا 40 کیلومتر است و میتواند در حالت تمام اتوماتیک کار کند.
در طول تهاجم روسیه در 24 فوریه 2022، این کشور حملات سایبری زیادی مانند حملات انکار سرویس توزیع شده (DDoS) انجام داد که تأثیر قابل توجهی بر فعالیت جرایم سایبری داشت و با سرقت اطلاعات مهم در مورد دولت و درز اطلاعات، هرج و مرج ایجاد کرد. همچنین بدافزارهای مخرب را نصب کرد و حملاتی مانند فیشینگ، تزریق «SQL» را برای از بین بردن کامل شبکه اوکراین انجام داد تا ارتباط برقرار نشود. در عین حال، از ایلان ماسک برای حفظ شبکهاش با هدف برقراری ارتباط و مقابله با تمام جنایات سایبری با استقرار ماهوارههای استارلینک (Starlink) که اینترنت پرسرعت را حتی در صورت تخریب زیرساختهای زمینی برای برقراری ارتباط در سرتاسر اوکراین فراهم میکنند، درخواست کمک شد.
در 11 ژانویه 2023، سیستم هوانوردی ایالات متحده دچار یک نقص بزرگ و درنتیجه منجر به لغو پروازها در سراسر کشور شد. اداره هوانوردی فدرال اعلام کرد که آنها تجربه قطعی هستند که بر بهروزرسانی توجه به مأموریتهای هوایی (NOTAMs) تأثیر میگذارد. اگرچه، حمله سایبری منتفی شد، اما شکست بزرگ میتواند یکی از سری حملات اخیر باشد. به گزارش سیانان، در اکتبر 2022، یک گروه هکر روسی به نام «Killnet» ادعا کرد که یک حمله سایبری علیه فرودگاههای متعدد ایالات متحده انجام داده که در آن بیشتر حمله مربوط به انکار سرویس بوده است که باعث ناراحتی عمومی برای دسترسی به اطلاعات شده یا هدف آن نقض سرورها با ترافیک وب جعلی بوده است.
حملات سایبری مؤثرتر از پرتاب بمب هستهای هستند. این در حالی است که کشورهای دیگر مانند هند، چین و ژاپن اکنون متوجه تهدیدات سایبری شدهاند و با دیدن تواناییهای هکرهای روسی در آمریکا و اوکراین باید برای بدترینها آماده شد. هند دومین جمعیت بزرگ جهان را دارد و بنابراین دارای حجم زیادی از دادهها است که روز به روز در حال افزایش است و اگر آژانس سایبری دفاعی هند (DCA) روی زیرساختهای سایبری نظامی در کنار مردم کار نکند، به راحتی قابل هک است. با این حال، هند در حال حاضر با تمرکز بر فناوری اطلاعات برای دانشجویان در مراحل اولیه یادگیری گامی برداشته است. آموزش مردم در مورد اخلاق سایبری میتواند حداقل یک درصد از خطرات نقض را کاهش دهد.
نتیجهگیری
این تازه شروع فنآوریهای مورد استفاده در جنگ است. کشورها در حال ساخت بهترین فناوریها برای تسلط بر کل جهان هستند بدون اینکه خطر فراخوانی دوران روباتیک را ببینند. دادن مغز به ماشین، نسل بشر را محو میکند. رباتی را تصور کنید که با یک سیستم هوش مصنوعی طراحی شده که میتواند روی خرابی خود کار کند و خود را برای بهترین دقت بهروز کند. علاوه بر این، برخی مدلها در حال حاضر توسعه یافتهاند و دانشمندان از بلایایی که ممکن است برایشان پیش بیاید بسیار آگاه هستند. ایلان ماسک زمانی خطر استفاده از هوش مصنوعی را بیان کرد و اینکه چگونه هوش مصنوعی میتواند از انسانها پیشی بگیرد. با این وجود، آیا ساخت یک ربات هوش مصنوعی برای تسلا بهرهوری آن را افزایش میدهد یا این مرد را یک قدم به پایان نزدیکتر میکند؟»