about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

محققان دانشگاه ام آی تی (MIT) با کمک فناوری هوش مصنوعی (AI) موفق به کشف ترکیبی شده‌اند که با این پدیده مقابله می‌کند و ابرمیکروب‌های مقاوم را از بین می‌برد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ مقاومت آنتی‌بیوتیکی به‌عنوان وضعیتی که عوامل بیماری‌زا در مقابل مواد ضدعفونی‌کننده مقاوم می‌شوند، پدیده‌ای بوده که در سال‌های اخیر باعث نگرانی دانشمندان شده است؛ در همین رابطه محققان هوش مصنوعی پیشرفت چشم‌گیری را گزارش کرده‌اند.

مقاومت آنتی‌بیوتیکی به حالتی گفته می‌شود که مواد ضدعفونی‌کننده و آنتی‌بیوتیک‌ها تاثیری بر عوامل بیماری‌زا نداشته باشند و میکروب‌ها از لحاظ ژنتیکی به گونه‌ای تغییر پیدا کرده باشند که نتوان آن‌ها را با مواد دارویی از بین برد. این پدیده مدتی است که به‌عنوان یکی از نگرانی‌های دانشمندان و پزشکان به شمار می‌رود؛ اما به تازگی خبر رسیده که محققان دانشگاه ام آی تی (MIT) با کمک فناوری هوش مصنوعی (AI) موفق به کشف ترکیبی شده‌اند که با این پدیده مقابله می‌کند و ابرمیکروب‌های مقاوم را از بین می‌برد.

مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیکی به کمک AI

ابرمیکروب یا همان ابرباکتری (superbug) اسمی است که به عوامل بیماری‌زا مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌های مرسوم، اطلاق می‌شود. در همین رابطه محققان ام آی تی با استفاده از یک الگوریتم یادگیری ماشینی، ترکیبی جدید از مواد درمانی را شناسایی کرده‌اند که رنج گسترده‌ای از ابرمیکروب‌ها که برخی از آن‌ها به تمامی آنتی‌بیوتیک‌های موجود مقاوم بودند را از بین می‌برد.

مدل کامپیوتری هوش مصنوعی که محققان از آن استفاده کردند، در طول چند روز بیش از 100 میلیون ترکیب شیمیایی مختلف را آنالیز کرده بود؛ گفته شده که الگوریتم موردنظر درنهایت ترکیب‌هایی را شناسایی کرد که امکان از بین بردن ابرمیکروب‌ها را داشتند.

نتایج منتشر شده توسط دانشمندان ام آی تی نشان می‌دهند که استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشینی و تکنولوژی هوش مصنوعی می‌تواند آنالیز مقدار زیادی داده را ممکن کند و در مقایسه با پردازش‌هایی که دانشمندان شخصا انجام می‌دهند، اطلاعات ارزشمند را در زمانی فوق‌العاده کوتاه تهیه کند.

جیمز کالینز (James Collins)، پروفسور مهندسی پزشکی‌ام آی تی در این رابطه می‌گوید که الگوریتم AI موردنظر مولکولی را کشف کرده که به‌عنوان یکی از قوی‌ترین آنتی‌بیوتیک‌های تاریخ شناخته می‌شود. به‌علاوه هوش مصنوعی کاندیدهای دیگری در بین ترکیبات شیمیایی مورد آنالیز را انتخاب کرده که باید آزمایش‌هایی بر روی آن‌ها انجام شود تا تأثیرشان بر روی مسئله مقاومت آنتی‌بیوتیکی مشخص شود.

البته این اولین باری نیست که محققان برای پیدا کردن ترکیبی جدید از میان داده‌های موجود، دست به دامان هوش مصنوعی می‌شوند؛ پیش‌ازاین شرکت ادویه‌جات مک‌کورمیک (McCormick)، در تلاش برای پیدا کردن ترکیب‌های جدید و منحصربه‌فردی از ادویه‌جات موجود در بازار، از مدل هوش مصنوعی کمپانی معروف آی بی ام (IBM) استفاده کرده بود.

همین نوع فناوری توسط یک کمپانی دیگر برای تهیه عطرهایی که رایحه‌ی کاملاً جدیدی دارند و با ترکیب بوهای قدیمی به وجود آمده‌اند، استفاده‌شده است.

البته نکته امیدوارکننده اینجاست که محققان دانشگاه‌های معتبری مثل ام آی تی به دنبال استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی برای کاربردهای حیاتی‌تر و ارزشمندتر هستند؛ به نظر می‌رسد که کشف روش جدید مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیکی تنها قدمی ابتدایی در اکتشافات پیش رو در حوزه هوش مصنوعی و پزشکی باشد و به‌زودی شاهد پیشرفت‌های دیگری در این حوزه‌ها خواهیم بود.

منبع:

تازه ترین ها
پشت
1403/12/07 - 15:32- ایران

پشت پردهٔ گزارش آلما: پروپاگاندای سایبری صهیونیست ها علیه ایران

گزارشی که موسسه الما به تازگی منتشر نموده است بیانگر ترس و وحشت رژیم صهیونیستی از قدرت سایبری ایران و تلاش برای ایران هراسی سایبری در جهان است.

آمادگی
1403/12/07 - 10:09- آمریکا

آمادگی کمتر از نیمی از شرکت‌های جهان در برابر حملات سایبری

کارشناسان اعلام کردند که با وجود افزایش حملات سایبری، کمتر از نیمی از تولیدکنندگان در جهان برای رویارویی با نقض‌های امنیتی آمادگی دارند.

عملکرد
1403/12/07 - 09:43- فناوری اطلاعات

عملکرد بهتر مغز انسان نسبت به هوش مصنوعی در پردازش متون طولانی

موسسه فناوری رژیم صهیونیستی ادعا کرد که مغز انسان در پردازش متن طولانی از هوش مصنوعی بهتر عمل می‌کند.