هند در صدر فهرست قربانیان کلاهبرداریهای صوتی مبتنی بر هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ افزایش استفاده و پذیرش ابزارهای هوش مصنوعی (AI) دستکاری تصاویر، ویدئوها و صدای آشنایان و اقوام را سادهتر کرده است. اخیراً اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه مهاجمان سایبری از فناوری صوتی مبتنی بر هوش مصنوعی برای فریب افراد سوءاستفاده میکنند. یک مطالعه اخیر نشان میدهد که هند بیشترین تعداد قربانیان را دارد و 83 درصد از هندیها پول خود را در چنین فعالیتهای کلاهبرداری از دست میدهند.
کلاهبرداران از هوش مصنوعی برای تقلید صدای اعضای مضطرب خانواده استفاده میکنند و تعداد قابل توجهی از هندیها قربانی چنین کلاهبرداریهایی میشوند. گزارش مکآفی (McAfee) نشان میدهد که اکثریت هندیها (69 درصد) قادر به تشخیص صدای واقعی انسان و صدای تولید شده بهوسیله هوش مصنوعی نیستند.
علاوه بر این، گزارشی با عنوان «تقلب مصنوعی» نشان میدهد که تقریباً نیمی از بزرگسالان هندی (47 درصد) قربانی یک کلاهبرداری صوتی با هوش مصنوعی شدهاند یا میشناسند. این درصد تقریباً 2 برابر میانگین جهانی (25 درصد) است.
در این گزارش آمده است :
«فناوری هوش مصنوعی به افزایش کلاهبرداریهای صوتی آنلاین دامن میزند، به طوری که برای شبیهسازی صدای یک فرد تنها به 3 ثانیه صدا نیاز است. این نظرسنجی با 7054 نفر از 7 کشور از جمله هند انجام شد.»
طبق یافتههای مکآفی، 83 درصد از قربانیان هندی کلاهبرداری صوتی با هوش مصنوعی زیان مالی گزارش کردهاند که تقریباً نیمی از آنها (48 درصد) بیش از 50 هزار روپیه ضرر کردهاند. استیو گروبمن (Steve Grobman)، مدیر ارشد فناوری مکآفی، تأکید کرد در حالیکه هوش مصنوعی امکانات بسیار زیادی را ارائه میدهد، میتواند از سوی مجرمان سایبری برای اهداف مخرب نیز مورد سوء استفاده قرار گیرد. او اضافه کرد که سادگی و در دسترس بودن ابزارهای هوش مصنوعی به کلاهبرداران این امکان را میدهد تا تلاشهای خود را افزایش دهند و کلاهبرداریهای خود را قانعکنندهتر کنند.
از آنجایی که صدای هر فرد متمایز است، میتوان آن را به عنوان اثر انگشت بیومتریک در نظر گرفت که اعتبار را ایجاد میکند. با این حال، رویه رایج 86 درصد از بزرگسالان هندی که دادههای صوتی خود را حداقل یک بار در هفته (در رسانههای اجتماعی، یادداشتهای صوتی و غیره) به صورت آنلاین یا از طریق یادداشتهای ضبط شده به اشتراک میگذارند، شبیهسازی صدا را به سلاحی قدرتمند برای مجرمان سایبری تبدیل کرده است.
به گفته مکآفی، اکثریت (66 درصد) از شرکت کنندگان در نظرسنجی هندی اعتراف کردند که به یک پیام یا یادداشت صوتی که به نظر میرسد از طرف یکی از دوستان یا اعضای خانواده، مثلاً والدین (46 درصد)، شریک / همسر (34 درصد)، یا فرزند (12 درصد)، نیاز فوری به پول داشته باشد، پاسخ میدهند. این گزارش همچنین فاش کرد که پیامهایی که ادعا میکنند فرستنده دزدیده شده (70 درصد)، تصادف رانندگی (69 درصد)، تلفن یا کیف پول خود را گم کرده (65 درصد)، یا حین سفر به خارج از کشور به کمک نیاز داشته (62 درصد)، برای برانگیختن واکنش بوده است.
گسترش اخبار جعلی باعث شده تا مردم نسبت به صحت محتوای آنلاین محتاطتر شوند. این گزارش نشان داد که 27 درصد از بزرگسالان هندی اعتماد خود را به سیستمعاملهای رسانههای اجتماعی از دست دادهاند، در حالیکه 43 درصد از شیوع روزافزون اطلاعات نادرست نگران هستند.