همکاری غولهای اروپایی برای ارتقای امنیت خودروها
افزایش نگرانیها در مورد خطر هک شدن خودروها، یکی از دلایل تشکیل کنسرسیوم مشترک توسط سه غول خودروسازی آلمانی است. در این میان طرحی یک میلیارد دلاری به تصویب این سه شرکت رسیده است که قرار است بر اساس آن، پلتفرم مشترکی تولید شود تا نرمافزار نقشهخوان مورد استفاده در خودروهای متصل به سامانه مخابراتی و یا بدون راننده بر اساس آن تولید شود.
خبرگزاری رویترز به نقل از دیتر زتشه (Dieter Zetsche) مدیرعامل دایملر نوشته است که افزایش نگرانیها در مورد این خطر بزرگ برای صنعت خودروسازی در جهان سبب شد تا شرکتهای مادر گروه مرسدس بنز به این فکر بیفتند تا با همکاری سه خودروساز بزرگ اروپا و همچنین شرکت مخابراتی نوکیا یک سیستم واحد نقشهخوانی و نقشهبرداری تولید کنند.
زتشه ادامه داده است:«ما در حال تلاش برای تولید یک پلتفرم واحد با همکاری شرکای آلمانی خود هستیم تا بتوانیم آن را برای خودروهای بدون راننده خود و یا خودروهایی که به یک سامانه مخابراتی واحد متصل هستند مورد استفاده قرار دهیم.»
خودروهای متصل به شبکه مخابراتی تلفن همراه و امنیت آنها، همواره یک نگرانی مشترک در بین خودروسازان و قانونگذاران آلمانی بوده است. خودروهای متصل به سامانههای مخابراتی از این سامانههای مشترک برای نقشه یابی و اینترنت همراه بهرهبرداری میکردند و تأمین امنیت این خودروها همواره یکی از معضلات پیش روی خودروسازان محسوب میشده است.
کارشناسان امنیتی پیشتر هشدار داده بودند که خودروهای متصل به شبکه واحد مخابراتی در برابر حملات هکرها آسیبپذیر خواهند بود و این حملات ممکن است سبب آسیب رساندن به راننده و سرنشینان خودرو شود. در آزمایشی که این هفته خبر آن منتشر شد، یک خودروی جیپ در حالی که در بزرگراهی در آمریکا در حال حرکت بود، توسط دو محقق امنیت سایبری هک شد و کنترل آن از دست راننده خارج شد.
آسیبپذیریهای اینچنینی سبب شد تا قانونگذاران و خودروسازان به فکر راهحلی برای حمایت از خودروهای متصل به شبکه کنترل واحد بیفتند. شرکت گوگل و شرکتهایی نظیر Uber نیز قرار است تا با تصویب طرحهای جدیدی، به تقویت سامانههای ایمنی خودروهای بدون راننده بپردازند.