همکاری علمی و فناورانه ایران و روسیه در ۶ حوزه
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ روح الله دهقانی فیروزآبادی، با اشاره به سفر اخیر خود به روسیه و تعاملات علم و فناوری ایران با این کشور گفت: روسیه فرصتها و شرایط ویژه ای دارد بالاخره این کشور در دورانی ابرقدرت دنیا بوده و یکی از شاخصهای ابرقدرتی او هم قدرت علم و فناوری در یک سری حوزهها مثل حوزه نظامی، هوایی، فضا، حتی انرژی اتمی، نفت و انرژی بوده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور افزود: در اتفاقات اخیر و تحریمهایی که برای روسیه اتفاق افتاده یک آسیب پذیری هایی برای این کشور ایجاد شده و خیلی جاها وابستگی به اروپا و غرب داشته است، از طرفی ایران در ۴۰ سال گذشته تحریم بوده و به دلیل محدودیتها باعث شده ایران در برخی حوزهها انرژی و توان زیادی بگذارد، هزینه کند و دستاوردهای چشم گیری هم داشته باشد.
ایران و روسیه مکمل یکدیگر هستند / تعاملات طرفین ۴ تا ۵ برابر شده است
دهقانی خاطرنشان کرد: در ملاقاتهای یکسال گذشته که بعد از تحریم روسیه اتفاق افتاد دو کشور به این باور رسیدند که کاملاً در بسیاری از حوزهها مکمل همدیگر هستند. یعنی آنچه آنها نیاز دارند ما داریم و بالعکس.
وی در ادامه تعاملات حال حاضر بین ایران و روسیه را بهار توسعه ارتباطات با روسیه تعبیر کرد و گفت: مجموعه تعاملات ما در ۲ سال گذشته از لحاظ اقتصادی با روسها ۴ تا ۵ برابر شده است و واقعاً جا دارد این عدد به ۱۰ برابر برسد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور افزود: ما نشستهای خیلی خوبی با بنیاد علم روسیه داشتیم و یک قرارداد همکاری بین ما و روسیه بسته شده است؛ شهریور ماه امسال ۱۰۰ طرح برای انجام کار علمی مشترک به این برنامه مشترک ارسال و توسط کمیته مشترک داوری ۲۰ طرح انتخاب شده و دو کشور بر روی آنها سرمایه گذاری خواهند کرد.
همکاری علمی فناورانه ایران و روسیه در ۶ حوزه / از سلامت و دارو تا خودرو و فضا
وی با اشاره به تعامل و همکاری علمی ایران و روسیه در ۶ حوزه که به پیشنهاد دو طرف مطرح شد، گفت: در همین راستا کمیتههایی ذیل یک کارگروه عالی تشکیل شد که این کمیتهها شامل حوزههای سلامت، دارو، تجهیزات پزشکی، حمل و نقل، تأمین قطعات و اجزای کشتی و هواپیما، خودرو و فضا ایجاد شدهاند.
پروتکل همکاری مشترک در زمینه کشاورزی فناورانه به زودی آماده میشود
دهقانی در ادامه به موافقت روسیه برای استفاده شرکتها و استارت اپ های ایرانی از آژانس فضایی روسیه به صورت مستقیم اشاره کرد و گفت: در حوزه غذای سالم و پایدار همکاری در بحث تولید بذرهای هیبریدی و کشاورزی فناورانه مورد تأیید طرفین قرار گرفت و در همین رابطه پروتکلی در حال آماده شدن است تا به امضای طرفین برسد.
پیشنهاد ایران برای راه اندازی پارک مشترک ایران و روسیه
به گفته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با سیاست ایران و روسیه، پیش بینی این است که ظرف یکی دو سال آینده همکاریهای علمی و فناوری ایران با روسیه توسعه بیشتری پیدا کند.
وی با بیان این مطلب که ما علاقه مند هستیم که یک پارک علم و فناوری مشترک ایران و روسیه داشته باشیم، گفت: به صورتی که در پارک پردیس بخشی را به عنوان پارک مشترک ایران و روسیه و بالعکس و این پارک یک هیأت امنا و هیأت عامل از دو طرف داشته باشد و سرمایه گذاریهای مشترک در این پارکها انجام دهیم؛ به این شکل مطمئن خواهیم شد که شرکتهای ما بازار خارجی خوبی خواهند داشت و علاوه بر این هویت و ماهیت ایرانی شأن حفظ خواهد شد.
هدفگذاری برای تعامل با ۴٠ کشور تا پایان دولت
دهقانی افزود: هدفگذاری کردهایم که ماهیانه با یک کشور توسعه ارتباطات علمی و فناورانه داشته باشیم و با توجه به این سیاست پیش بینی میکنیم در پایان دولت سیزدهم با ۴۰ کشور تبادل و همکاری داشته باشیم.