همکاری دانشگاه هوش مصنوعی امارات با مؤسسه علمی اسرائیل
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دانشگاه هوش مصنوعی محمد بن زاید (MBZUAI) در امارات متحده عربی و مؤسسه علمی اسرائیلی «Weizmann» تفاهمنامهای (MoU) امضا کردند تا برای تقویت توسعه و استفاده از هوش مصنوعی به عنوان ابزاری برای پیشرفت همکاری کنند.
این قرارداد، که اولین تفاهمنامه همکاری میان مؤسسات عالی آموزشی اسرائیلی و اماراتی است، فرصتهایی را برای مشارکت از جمله برنامههای تبادل دانشجویی و پسا دکترا، کنفرانسها و سمینارها، انواع مختلف تبادل بین محققان، به اشتراکگذاری منابع محاسباتی و ایجاد یک مؤسسه مجازی مشترک برای هوش مصنوعی را پوشش میدهد.
این تفاهمنامه به دنبال توافق صلح تاریخی است که عادیسازی کامل روابط بین امارات و اسرائیل را در برمیگیرد. سلطان احمد الجابر (Sultan Ahmed Al Jaber)، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات و رئیس هیئت مدیره دانشگاه هوش مصنوعی محمد بن زاید و آلون چِن (Alon Chen)، استاد مؤسسه وِیزمان با حضور مقامات 2 طرف تفاهمنامه را امضا کردند.
دانشگاه هوش مصنوعی محمد بن زاید، اولین دانشگاه هوش مصنوعی در سطح تحصیلات تکمیلی و مبتنی بر تحقیق در جهان است؛ این دانشگاه که در ابوظبی قرار دارد، برنامههای کارشناسی ارشد و دکترا را در رشتههای بینایی کامپیوتر، یادگیری ماشینی و پردازش زبان طبیعی ارائه میدهد. دانشگاه هوش مصنوعی محمد بن زاید در حال معرفی مدل جدیدی از دانشگاه و تحقیقات در زمینه هوش مصنوعی است که دسترسی دانشجویان و اعضای هیئت علمی را به پیشرفتهترین سیستمهای هوش مصنوعی در جهان فراهم میکند تا از پتانسیل کامل این فناوری استفاده کنند.
انستیتوی علوم وِیزمان یکی از برترین مؤسسات تحقیقاتی چند رشتهای در جهان است و مدارک کارشناسی ارشد و دکترا را در 5 دانشکده ارائه میدهد. این مؤسسه به دلیل اکتشاف گسترده در زمینه علوم طبیعی و دقیق مورد توجه قرار گرفته است. دانشمندان مؤسسه در حال پیشبرد تحقیقات در مورد مغز انسان، هوش مصنوعی، علوم رایانهای و رمزنگاری، اخترفیزیک و فیزیک ذرات هستند.
الجابر گفت :
«دانشگاه هوش مصنوعی محمد بن زاید به عنوان یک دانشگاه پیشگام به دنبال مشارکت با رهبران در زمینههای مربوطه خود است تا درک علمی جمعی ما و مرزهای نوآوری در فنآوری را افزایش دهد. بنابراین، من از همکاری با یک مؤسسه معروف مانند مؤسسه علوم وِیزمان بسیار خرسندم. از طریق این تفاهمنامه میتوانیم از مهارت هر 2 طرف برای استفاده از هوش مصنوعی و حل برخی چالشهای مبرم جهان مانند کووید-19 یا تغییرات آب و هوایی استفاده کنیم.»
آلون چِن نیز در این خصوص اظهار داشت :
«ما از داشتن فرصت همکاری با این مؤسسه پیشگام و منحصر به فرد و پیشبرد زمینه هوش مصنوعی با هم بسیار خوشحال هستیم. به عنوان یک عصبشناس، من معتقدم که هوش مصنوعی گسترش قدرت و پیچیدگی مغز انسان در دنیای دیجیتال است و پیامدهای آن با تأثیر بر زندگی و سلامت ما و اقتصاد جهانی بسیار گسترده خواهد بود. گفته میشود که علم هیچ مرزی نمیشناسد. من امیدوارم که این همکاری میان مؤسسات در منطقه، نمونه درخشان این عبارت باشد که مرز دانش بشری را گسترش خواهد داد.»