همکاری اینتل و اِچپی برای اینترنت اشیا
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ اخیراً شرکت اِچپی اعلام کرد اینتل و اِچپی برای توسعهی اینترنت شروع به همکاری با یکدیگر کردند.
به تازگی شرکت اینتل یک بستر نرمافزاری و ابری برای ساخت و اجرای اینترنت اشیا و اتصال همهی آنها با یکدیگر ایجاد کرد. این بستر نرمافزاری برای رقابت با شرکت آرم ایجاد شده است که به کمک تراشههای خود به صورت مستقل از اینتل عمل کرده و رقیبی برای این شرکت به حساب میآید.
مدتی قبل اینتل و اِچپی اعلام کردند 3 آزمایشگاه برای تحقیق و آزمایش در مورد اینترنت اشیا ایجاد کردند. این سه آزمایشگاه در آمریکا، فرانسه و سنگاپور قرار دارند. شرکتهای شخص ثالث از این آزمایشگاهها برای تحقیق روی اینترنت اشیا و بسترهایی که اینتل و اِچپی آماده کردهاند، استفاده میکنند.
اِچپی ابزارهایی مانند درگاهها (Gateways) را برای پردازش و تحلیل دادههای حسگرها و ابزارهایی که به هم متصل هستند ساخته است. این درگاهها از پردازندههای نسل 5 و اتم اینتل استفاده میکنند و از ماه آینده در دسترس خواهند بود.
به نظر میرسد محاسبات مرزی1 (edge computing) در اینترنت اشیا نقش بسیار مهمی را ایفا میکند؛ زیرا دادههای ابزارهای بسیاری روی مراکز داده بارگذاری میشود. در مقابل سامانههای نرمافزاری کوچک تنها دادههای مهم را پیدا کرده و پردازش میکنند. این طرح میتواند حجم ترافیک شبکه و دادههای ذخیره شده را کاهش دهد.
سال گذشته شرکت اینتل اعلام کرده بود قصد دارد با شرکتهایی مانند دل، اِساِیپی، موسسه ملی انفرماتیک ژاپن و چندین شرکت دیگر برای توسعهی بسترهای نرمافزاری خود برای اینترنت اشیا همکاری کند.
__________________________
1- محاسبات مرزی به محاسباتی گفته میشود که بار پردازش و تجزیهوتحلیل اطلاعات را از روی گرههای مرکزی برداشته و به سامانههای خدماتدهی پایانی منتقل میکند.