همکاری آلمان با کشورهای بالتیک برای مقابله با اخبار جعلی
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان، مارتین شوفر (Martin Schaefer) اعلام کرده است که آلمان به کشورهای استونی، لتونی و لیتوانیا کمک میکند تا با راهاندازی رسانههای روسیزبان، به مقابله با دروغهای نظاممندی بپردازند که ادعا میشود از کانالهای روسی منطقه پخش میشوند.
این اعلان در حالی صورت میگیرد که وزیر امور خارجه آلمان، زیگمار گابریل در هفته جاری در یک دیدار برنامهریزیشده، از سوئد و کشورهای حوزه دریای بالتیک بازدید خواهد کرد.
شوفر اظهار داشته است: «در جریان این سفر، آقای گابریل همکاری مشترک کشورهای حوزه دریای بالتیک را نیز پیگیری خواهد کرد. آغاز این همکاری – که در آلمان از آن با عنوان رسیدگی به اخبار دروغ روسی با همکاری شرکای مناسب یاد میشود - به سال گذشته بازمیگردد.»
طبق اعلام شوفر، هدف اصلی این همکاری، راهاندازی کانالهای رادیویی و تلویزیونی روسیزبان است که بتوانند به جذب روسیزبانهای مقیم کشورهای حوزه دریای بالتیک و تولید اخباری متفاوت از رسانههای روسی بپردازند.
آلمان مشتاقانه به این روند پیوسته است تا با پدیده اخبار جعلی مقابله کند – روند مذکور در پی رسوایی انتخابات ریاست جمهوری امریکا آغاز شد و اکنون نیز خبرهایی حاکی از احتمال دخالت روسیه در انتخابات سپتامبر آلمان مخابره میشود. سرویسهای امنیتی آلمان حتی به فکر راهاندازی یک واحد اختصاصی برای رسیدگی خاص به اخبار جعلی افتادهاند.
به اعتقاد رینر راتفاس (Rainer Rothfuss)، تحلیلگر و مشاور سیاسی، دولت آلمان در حالی مشغول مقابله با تبلیغات روسیه در کشورهای حوزه دریای بالتیک است که چشم خود را بر روی وضعیت واقعی و تبعیضآمیز مهاجران روسیزبان در این کشورها بسته است. وی اظهار داشته است: «این واقعا پذیرفتنی نیست که برای آگاه ساختن جمعیت روسیزبان، از طرف دولت آلمان و ایستگاه پخش آن، دویچه وله، برنامههای رسانهای روسیزبان تولید شود اما از این نکته غافل بمانیم که در همان زمان، فقط در استونی، وضعیت جمعیتی بالغ بر 100.000 نفر با خاستگاه روسی، طوری است که جزو شهروندان آن کشور محسوب نمیشوند. آنها از سوی دولت مورد تبعیض قرار میگیرند، ورود به مشاغل خاصی بر روی آنها بسته است و ظاهرا این موضوع برای هیچکس در اتحادیه اروپا و همچنین دولت آلمان اهمیتی ندارد؛ حتی با وجود این که طبق قوانین اتحادیه اروپا متعهدیم از حقوق اقلیت حمایت کنیم.»
راتفاس افزوده است: «در زمانهای که جنگ اطلاعاتی بین شرق و غرب در جریان است، این استانداردهای دوگانه را فقط میتوان با تفکر ژئوپلتیک و راهبردی توجیه کرد.»
تصمیم برای راهاندازی رسانههای روسیزبان در کشورهای حوزه دریای بالتیک، در کنار سایر فعالیتهای دفاعی علیه آنچه تهاجم روسیه نامیده میشود، صورت میگیرد. فعالیتهای دفاعی مذکور، از طراحی موانع مرزی تاثیرگذار تا استقرار سربازان بیشتری در ناتو را در بر میگیرد. نیروهای آلمانی مستقر در لیتوانی، نقشی کلیدی در تجمع نظامی ناتو ایفا میکنند.
مسکو بهطور مکرر اتهامات مبنی بر رفتار تهاجمی را رد کرده است و اعلام نموده که آنچه توازن منطقه را بر هم زده است، بزرگترین تجمع نظامی ناتو در اروپای شرقی بعد از جنگ سرد است.