همکاریهای رژیم صهیونیستی و عربستان در زمینه سایبری(بخش دوم)
به گزارش کارگروه تروریسم سایبری سایبربان؛ رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی در زمینههای مختلفی مانند؛ نظامی، دفاعی، امنیتی، فناوری و ... سرمایه گذاری کرده اند و همکاری هایی را آغاز نموده اند.
در ادامه این گزارش به برخی دیگر از این همکاری ها اشاره کرده و در آخر نتیجه ای را خدمت مخاطبان محترم اعلام می نماییم.
2.همکاری در زمینه دفاعی
همکاری اسرائیل با عربستان جهت بازیابی آرامکو
عربستان از اسرائیل برای رسیدگی به نیازهای سایبری خود کمک گرفته است. در سال 2012، یک عملیات بزرگ علیه آرامکو عربستان، سه چهارم کامپیوترهای این غول انرژی دولتی (حدود 30000 ایستگاه کاری) را از بین برد، حادثهای که در آن زمان بهعنوان بزرگترین حمله سایبری تجاری در تاریخ توصیف شد. سالها بعد، «ارل مارگالیت»، کارآفرین اسرائیلی و بنیانگذار و رئیس اجرایی شرکت (Jerusalem Venture Partners (JVP) گفت:
«شرکتهای امنیت سایبری، از اسرائیل، برای کمک به آرامکو عربستان و ترمیم آسیب وارد شدهاند، درخواست کمک کردند.»
3.همکاری در زمینه فناوری
همکاری عربستان با اسرائیل برای شرکت در «پروژه نئوم» (NEOM Project)
روزنامه اورشلیم پست، از حضور شرکتهای اسرائیلی در ابر پروژه «نئوم» در شمال غرب عربستان سعودی پرده برداشت.
درپی اعلام رسمی طرح ساخت شهری مدرن در عربستان، از سوی «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور، اکنون مشخص شده تعداد زیادی از کمپانیهای اسرائیلی در مذاکرات برای شرکت در این طرح 500 میلیارد دلاری حاضر هستند.
بر این اساس، عربستان سعودی قصد دارد ساخت این «شهر هوشمندِ» 26500 کیلومترمربعی را آغازی برای پایان دادن به تحریم چند دهساله همکاری با شرکتهای اسرائیلی قرار دهد.
به دلیل حساس بودن موضوع همکاری شرکتهای اسرائیلی، برای تأمین مابقی بودجه مورد نیاز برای ساخت این پروژه (صندوق سعودی حدود 230 میلیارد دلار در اختیار دارد) این شرکتها، نمیتوانند علناً درباره جزئیات توافقات صحبت کنند.
منابع اسرائیلی میگوید، سعودیها نمیخواهند این همکاری شکل رسمی پیدا کند اما وقتی شرکت سرمایهگذاری اسرائیلی از بخش خصوصی باشد، همه نوع همکاری در زمینه انرژی، آب، کشاورزی و دیگر موارد ممکن خواهد بود.
4.سرمایهگذاریها
سرمایه گذاری عربستان و اسرائیل در سافت بانک
وبسایت المانیتور اعلام کرد، اگرچه گروه سافت بانک، دارای ارتباط قوی با خانواده سلطنتی سعودی و صندوق سرمایهگذاری سعودی است؛ اما این کار با سرمایهگذاریهای سنگین در شرکتهای فناوری اسرائیلی آغاز شد.
بر اساس این گزارش، سافت بانک، «یوسی کوهن» رئیس سابق موساد را به عنوان نماینده منافع عربستان در تل آویو منصوب کرد.
کوهن یکی از بازوهای سرمایهگذاری عربستان در اسرائیل است. این وبسایت در ادامه تأکید کرد که یوسی کوهن با محمد بن سلمان ملاقات کرده تا ولیعهد سعودی، نگرانیهای خود را در مورد سرمایهگذاری در تل آویو برطرف کند، زیرا وی میدانسته که این مقام سابق اسرائیلی، یکی از معماران توافق عادی سازی کشورهای عربی با اسرائیل است و توانسته بسیاری از رژیمهای عربی را به سوی عادیسازی روابط سوق دهد.
5. همکاری در زمینه نظامی
خرید سامانه دفاع موشکی اسرائیل به وسیله عربستان
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، عربستان سعودی از تشکیل هیئتی برای توسعه پدافند هوایی این کشور خبر داد. یک پایگاه دفاعی آمریکایی اعلام کرد، ریاض برای خرید سامانههای پدافند هوایی ساخت اسرائیل با تل آویو تماس گرفته است.
مقامات عربستان این تصمیم را در پی تصمیم اخیر مقامات آمریکایی و خارج کردن سامانههای پدافند هوایی «پاتریوت» و «تاد» از پایگاه هوایی امیر سلطان نزدیک ریاض، اتخاذ کردند.
در گزارش العالم آمده است، روز به روز، پرده از روند سری عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و رژیم اشغالگر کنار میرود. ریاض که رسما عادی سازی روابط خود را با رژیم اشغالگر اعلام نکرده، در تلاش است، سامانه پدافند موشکی ساخت اسرائیل از تل آویو خریداری کند.
از این همکاری ها چه نتیجه ای می توان گرفت؟
روابط عربستان و رژیم صهیونیستی سالها در لایه پنهانی، در حوزه امنیتی و سایبری برقرار بود.
اما پس از پیمان ابراهیم که منجر به عادی سازی روابط اسراییل با کشورهای عربی، مانند امارات شد، بیش از پیش زمزمههای آشکار شدن و عادی سازی روابط عربستان و اسراییل به گوش می رسید.
این کار میتواند منافع راهبردی اسراییل را برای مقابله با تهدیدات از طریق عربستان تأمین کند. این موضوع در حقیقت همان ایده جنگ سایبری نیابتی است که با توجه به دکترین منتشر شده از سوی اندیشکده «INSS» میتواند یکی از سیاستهای رژیم صهیونیستی باشد.
طبق این سند «یک حمله سایبری مؤثرمیتواند بهصورت نیابتی انجام شود و در آینده نیازی به پذیرش مسئولیت نیست.» این سیاست، در حقیقت با همان اصل گمنامی در فضای سایبری منطبق است.
تقویت کشورهای منطقه و همپیمان اسراییل، مانند عربستان، امارات، بحرین و مراکش، میتواند یکی از بسترهای حملات سایبری نیابتی رژیم صهیونیستی علیه کشورهایی مثل ایران باشد.
البته یک احتمال دیگر نیز مطرح میشود؛ اینکه اسراییل، با صدور محصولات خود، خصوصاً در مناطقی که نیازمند تسلیحات سایبری هستند (مانند عربستان) آنها را نیازمند این محصولات کرده و بهشدت وابسته میکند.
درنتیجه، حتی ممکن است، آسیبپذیریهایی را نیز در تولیدات خود قرار دهد و برای رفع این آسیبپذیریها، مجدداً کشور خریدار را وادار به معامله با این رژیم کند.