about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

به گزارش واحد هک و نفوذ سایبربان؛ در این گزارش، تأکید شده است که بخش‌های بسیار گسترده‌ای، در اثر این حملات، آسیب‌دیده‌اند که شامل فناوری اطلاعات، انرژی، بهداشت و درمان، سلامت عمومی و ارتباطات است. این موج گسترده حملات سایبری، از ماه می 2016 آغاز شده‌اند و تاکنون نیز ادامه ‌دارند.
این مرکز، در گزارش خود به این موضوع اشاره کرده است که البته مشخص نیست چه کسی در پشت پرده این حملات گسترده قرار دارد و موضوع در دست بررسی‌های کارشناسی بیشتری قرار دارد. در حقیقت، این گزارش، بیشتر جنبه هشدار برای شرکت‌های خصوصی و دولتی دارد تا اقدامات امنیتی را برای مقابله با این موج از حملات، اتخاذ کنند.
بر اساس این گزارش، هکرهایی که در جریان این حملات، اقدام به سازمان‌دهی آن‌ها کرده‌اند، از اطلاعات هویتی مسروقه، برای کار گذاشتن بدافزارهای بسیار پیچیده در سامانه‌های حیاتی، سوءاستفاده کرده و از این طریق، نفوذهای بسیار گسترده‌ای را انجام داده‌اند.

 

 

 

 

همچنین، در قسمت دیگری آمده است: «هکرها، احتمالاً دسترسی کاملی به شبکه‌ها دارند و به نحوی عمل می‌کنند که در برابر ابزارهای نظارتی، کاملاً قانونی به نظر می‌رسند.»
 در این گزارش، به دو بدافزار اشاره شد که با نام‌های PLUGX/SOGU و REDLEAVES معرفی‌شده‌اند. بر این اساس، احتمال آن وجود دارد که سامانه‌های بسیاری در اثر حمله این بدافزارها آلوده شده باشند.
حملات سایبری علیه یک شرکت یا سازمان، با هدف استفاده از قابلیت آن شرکت برای دسترسی به سایر شرکت‌های دیگر، موضوع جدیدی نیست و پیش‌تر هم در جریان بوده است. در سال 2013، یکی از بزرگ‌ترین حملاتی که به‌منظور سرقت اطلاعات از یک قربانی صورت پذیرفت، بدین صورت انجام گرفت که مهاجمان، ابتدا به شرکتی حمله کردند که برای شرکت قربانی، تجهیزات سرمایشی و گرمایشی تهیه می‌کرد و بعدازآن، شرکت اصلی مورد تهاجم قرار گرفته و حجم بالایی از اطلاعات کارت‌های اعتباری و رایانه‌های مستقر در این شرکت به سرقت رفت. در حقیقت، مهاجمان ابتدا به شرکت تهیه‌کننده تجهیزات برودتی و گرمایشی حمله کرده و با سوءاستفاده از امکان دسترسی این شرکت، به مجموعه اصلی، به اطلاعات موردنظر خود دسترسی پیدا کردند.

 

 

 


در ایالات‌متحده، همانند سایر نقاط جهان، برخی از تجهیزات مورداستفاده در امور شهری و نظامی، جزو زیرساخت‌های حیاتی محسوب می‌شوند و به اینترنت متصل هستند. همین متصل بودن به اینترنت، به بزرگ‌ترین آسیب‌پذیری آن‌ها تبدیل شده است و حمله سایبری به یکی از این تجهیزات زیرساختی و حیاتی، می‌تواند خسارات گسترده و جبران‌ناپذیری به زندگی شهروندان وارد کند.
مؤسسات مالی، شبکه‌های ارتباطی و بخش تولید انرژی، از جمله انرژی هسته‌ای، منابع تولید و ذخیره آب آشامیدنی شهری و حتی سامانه‌های کنترل ترافیک هوایی، جزو زیرساخت‌هایی هستند که برای زندگی شهروندان هر کشوری، بسیار مهم و ضروری هستند و متأسفانه، باوجود هشدارهای مکرر شرکت‌های امنیتی، هنوز بسیار این زیرساخت‌ها در برابر حملات سایبری آسیب‌پذیر هستند.

 

 


بر اساس گزارش دیوان محاسبات آمریکا، ارتباط داخلی بین سامانه‌های اطلاعاتی، اینترنت و سایر زیرساخت‌ها، فرصتی را برای هکرها ایجاد کرده است که به تخریب زیرساخت‌ها بپردازند و تأثیرات مضری را بر جای بگذارند.
در گزارشی که این دیوان، در مورد زیرساخت‌های آسیب‌پذیر منتشر کرد، 168 اقدام ضروری برشمرده شده است که برای رفع آسیب‌پذیری‌ها مورد نیاز است که یکی از آن‌ها، رمزنگاری اطلاعات حساس و حیاتی است. همچنین، بر این اساس، باید زیرساخت‌های حیاتی را از اینترنت جدا کرد و آن‌ها را در یک شبکه ایزوله قرار داد تا امکان دسترسی هکرها به این شبکه‌ها تا حد زیادی کاهش پیدا کند. چند ماه پیش، ازکارافتادن سامانه‌های کنترل حرارت در کارخانه فولادی در آلمان، سبب بالا رفتن حرارت دیگ ذوب در این کارخانه و بروز انفجاری عظیم در آن شد که به نابودی کارخانه و بروز خسارات جانی متعدد منجر شد. کارشناسان در آن زمان، از احتمال بروز یک حمله سایبری، به این سامانه‌ها خبر دادند، گرچه هنوز به‌صورت قطعی، بروز این حمله سایبری، به اثبات نرسیده است.

 

تازه ترین ها
آمادگی
1403/12/07 - 10:09- آمریکا

آمادگی کمتر از نیمی از شرکت‌های جهان در برابر حملات سایبری

کارشناسان اعلام کردند که با وجود افزایش حملات سایبری، کمتر از نیمی از تولیدکنندگان در جهان برای رویارویی با نقض‌های امنیتی آمادگی دارند.

عملکرد
1403/12/07 - 09:43- فناوری اطلاعات

عملکرد بهتر مغز انسان نسبت به هوش مصنوعی در پردازش متون طولانی

موسسه فناوری رژیم صهیونیستی ادعا کرد که مغز انسان در پردازش متن طولانی از هوش مصنوعی بهتر عمل می‌کند.

سرمایه‌گذاری
1403/12/07 - 09:35- آسیا

سرمایه‌گذاری پروف‌پوینت در امارات برای پیشبرد امنیت سایبری

شرکت امنیت سایبری پروف‌پوینت سرمایه‌گذاری در امارات متحده عربی را با هدف پاسخگویی به تقاضا برای خدمات امنیت سایبری مبتنی بر ابر تقویت کرد.