هشدار روسیه درباره تشدید درگیری سایبری با آمریکا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ یک دیپلمات ارشد روسی در مصاحبهای با نیوزویک (Newsweek) گفت که درگیریهای سایبری بین آمریکا و روسیه ممکن است به «جنگ شناختی» تبدیل شود.
آرتور لیوکمانوف (Artur Lyukmanov)، که به عنوان مدیر بخش امنیت اطلاعات بینالمللی وزارت خارجه روسیه و نماینده ویژه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه نیز فعالیت میکند، در گفتگو با رسانهها اعلام کرد که نهادهای رسمی و شرکتهای آمریکایی در آمادهسازی برای جنگ شناختی مشارکت دارند و هشدار داد چنین جنگی خطرات بیشتری را به همراه دارد.
این دیپلمات روسی اظهار داشت :
«ایالات متحده قابلیتهای تهاجمی فناوری اطلاعات و ارتباطات را ایجاد میکند، عملیاتهای «شکار به جلو» را علیه روسیه انجام میدهد و مشتریان خود را خارج از کشور به کار میگیرد. روسیه قصد دارد از وخامت بیشتر جلوگیری کند. یک اشتباه محاسباتی در استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICTs)، میتواند منجر به درگیری مستقیم و یک جنگ همهجانبه شود، بهویژه که کاخ سفید میداند روسیه تمام قابلیتهای لازم برای دفاع از خود را دارد. یک حمله رایانهای ویرانگر علیه زیرساخت اطلاعات حیاتی ما بدون پاسخ نخواهد ماند.»
با این حال، لیوکمانوف گفت که روسیه معتقد است که درنهایت دولتهای دیگر مانند ایالات متحده به این نتیجه میرسند که در درگیریهایی با نتایج غیرقابل پیشبینی مانند حملات رایانهای فرامرزی تصمیمات عاقلانه بگیرند. همه کشورها در فضای اطلاعاتی، چه مشابه سیلیکونولی داشته و چه نداشته باشند، در برابر تهدیدات آسیبپذیر هستند.
استفاده از چارچوب فضای سایبری ایمن
سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده به نیوزویک گفت که کشورهای عضو سازمان ملل متحد حول یک چارچوب غیر الزامآور رفتار مسئولانه دولت در فضای سایبری متحد شدهاند. همه اعضای مجمع عمومی سازمان ملل، از جمله روسیه، بارها این چارچوب را تأیید کردهاند.
مقامات سایبری ایالات متحده به عملیاتهای سایبری مکرر روسیه از حملات روی زیرساختهای حیاتی تا سازمانهای دولتی و اکوسیستمهای زنجیره تأمین، مانند انفجار عظیم سولارویندز (SolarWinds) اشاره دارند که از ارائهدهندگان خدمات مدیریت شده بهعنوان ورودی برای یک حمله بزرگ و بینالمللی استفاده میکرد.
به گفته محققان غربی، عوامل مرتبط با روسیه با تعدادی از تلاشهای سایبری علیه تأسیسات زیرساختی حیاتی مرتبط بودهاند.
2 سال پیش، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در نشستی درسوئیس در گفتگو با پوتین عنوان کرد که تأسیسات زیرساختی حیاتی باید برای حملات سایبری «محدود» باشد. در حالیکه بایدن به عملیات خاصی اشاره نکرد، اما ایالات متحده 16 بخش تعیین شده از سوی وزارت امنیت داخلی از جمله مخابرات، مراقبتهای بهداشتی، غذا، انرژی، آب، حمل و نقل و غیره را مشخص کرد.
در این اجلاس، هیچ بحثی درباره عملیاتهای جاسوسی دیجیتالی معمولی که بهوسیله آژانسهای اطلاعاتی در سراسر جهان انجام میشود، گزارش نشده است.
تا به امروز، فاجعهبارترین حمله سایبری که ایالات متحده ادعا کرده در سال 2016 رخ داده، زمانی است که سازمانهای اطلاعاتی ایالات متحده کرملین را به سازماندهی کمپینی برای تأثیرگذاری بر انتخابات ملی متهم کردند. مسکو به شدت این اتهامات را رد کرد، اما امنیت سایبری ایالات متحده متعاقباً موقعیت سایبری خود را برای دفع هرگونه اقدام در انتخابات 2020 تقویت کرد.