هشدار رئیس اف بی آی درباره تهدیدات سایبری کره شمالی، چین، روسیه و ایران
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، کریستوفر رای، رئیس افبیآی، این اظهارات را در بیانیهای که برای جلسه کمیته امنیت داخلی و امور دولتی سنا آماده شده بود، بیان کرد و خاطرنشان کرد که مجرمان سایبری با استفاده از تکنیکهای منحصربهفرد برای به خطر انداختن شبکههای ایالات متحده به «نوآوری» ادامه خواهند داد.
وی با اشاره به نام رسمی کره شمالی و چین گفت:
در چند سال گذشته شاهد بوده ایم که جمهوری خلق چین (PRC)، جمهوری دموکراتیک خلق کره شمالی و روسیه از عملیات سایبری برای هدف قرار دادن تحقیقات ایالات متحده استفاده کرده اند.
این اظهارات در بحبوحه گزارشهای مداوم مبنی بر اینکه کره شمالی درگیر فعالیتهای غیرقانونی سایبری، از جمله سرقت ارزهای دیجیتال، به عنوان بخشی از اقدامات این کشور برای تامین مالی برنامههای هستهای و موشکی خود بوده است، بیان شد.
ری گفت که آژانس او چین را در حال تلاش برای دستیابی به فناوری کنترل شده با استفاده دوگانه، رصد کرده است و نیز مشاهده شده است که این کشور در عین حال زرادخانه ای از قابلیت های سایبری پیشرفته را توسعه می دهد که می تواند علیه سایر کشورها در صورت بروز درگیری در دنیای واقعی مورد استفاده قرار گیرد.
علاوه بر این، او بر تأثیر «اختلالآمیز» بر زنجیره تأمین از طریق نفوذهای سایبری که به گفته او توسط روسیه انجام میشود، تأکید کرد.
او گفت:
با پیچیدهتر شدن این دشمنان، ما به طور فزایندهای نگران توانایی خود برای شناسایی عملیات سایبری خاص علیه سازمانهای آمریکایی هستیم. یکی از نگرانکنندهترین جنبهها تمرکز آنها بر به خطر انداختن زیرساختهای حیاتی ایالات متحده، بهویژه در زمان بحران است.
او همچنین بر لزوم سختتر و دردناکتر کردن فعالیتهای عوامل مخرب سایبری و مجرمان تاکید کرد.
او گفت:
ما باید عواقبی را بر دشمنان سایبری تحمیل کنیم و از قابلیتهای پلیسی و اطلاعات جمعی خود برای انجام این کار از طریق عملیات مشترک و فعال برای حداکثر تأثیر استفاده کنیم.
در مورد تهدیدات اطلاعاتی خارجی، وی گفت که چین، روسیه و ایران در حال تبدیل شدن به عوامل تهاجمی تر و توانمندتر از همیشه هستند و این کشورها به دنبال تضعیف نهادهای اصلی دموکراتیک، اقتصادی و علمی ایالات متحده می باشند.
ری، به ویژه، گفت که بزرگترین تهدید درازمدت برای ایده ها، نوآوری و امنیت اقتصادی ایالات متحده، تهدید جاسوسی خارجی و جاسوسی اقتصادی چین است.
او افزود:
وقتی صحبت از جاسوسی اقتصادی به میان میآید، جمهوری خلق چین از هر ابزاری که در اختیار دارد استفاده میکند؛ از ترکیب سایبری، اطلاعات انسانی، دیپلماسی، معاملات شرکتها تا فشارهای دیگر بر شرکتهای آمریکایی فعال در چین و همه این کارها برای سرقت نوآوریهای شرکتهای ما است.
وی درباره تهدید بالقوه گروه حماس گفت که آژانس او هیچ اطلاعاتی ندارد که نشان دهد این گروه قصد یا توانایی انجام عملیات در داخل ایالات متحده را دارد، اگرچه که نمیتوان این احتمال را نادیده گرفت.
او در پایان گفت:
اما ما به ویژه نگران این هستیم که حامیان حماس از طرف این گروه دست به خشونت بزنند.