هشدار اف بی آی در مورد آگهی های شغلی جعلی از سوی قاچاقچیان سایبری
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، چنین طرحهایی که عمدتاً توسط گروههای جنایت سازمانیافته چینی انجام میشود، در سالهای اخیر به شدت افزایش یافته است و کامبوج به عنوان مرکز صنعت و میانمار به طور فزایندهای به یک مرکز برای این کار تبدیل شده اند.
کارگران به صورت ترکیبی مورد کلاهبرداری قرار می گیرند، جایی که آنها عملیات "قصابی خوک" را انجام می دهند، که در آن یک مجرم سایبری قبل از سرقت از آنها، از دور با یک فرد مورد نظر رابطه برقرار می کند.
از لحاظ تاریخی، قاچاق نیروی کار شامل کار در مشاغل یدی نامطمئن بوده است، اما قاچاق سایبری در آسیای جنوب شرقی به جمعیت تحصیلکرده با مهارت های فنی و زبانی نیاز دارد، به این معنی که سندیکاها شبکه گسترده ای را در جستجوی کارگران ایجاد می کنند.
در این اطلاعیه آمده است:
عوامل جنایتکار، عمدتاً در آسیا، قربانیان را در طرحهای کلاهبرداری شغلی با ارسال آگهیهای شغلی نادرست در رسانههای اجتماعی و سایتهای استخدام آنلاین هدف قرار میدهند. موقعیتهای آگهی شده شامل پشتیبانی فنی و ارائه حقوق بالا و مزایای خوب است.
هشدار اف بی آی، مسافران ایالات متحده را هدف قرار می دهد، اما قربانیان این طرح ها از سراسر جهان هستند و اکثریت آنها از داخل آسیا هستند.
افبیآی میگوید:
با ورود جویندگان کار به کشور خارجی، عوامل جنایتکار از ابزارهای متعددی برای وادار کردن آنها به انجام طرحهای سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال، مانند مصادره گذرنامهها و اسناد سفر، تهدید به خشونت و استفاده از خشونت، استفاده میکنند.
قاچاقچیان اغلب قربانیان را با بدهی های ساختگی، مانند هزینه های سفر، مجبور به اطاعت از خود می کنند و در نتیجه آنها نیز مجبور می شوند با انجام کلاهبرداری های سودآور، این بدهی را بپردازند.
معمولاً این موارد شامل کلاهبرداران قاچاق می شود که به صورت آنلاین و تلفنی با قربانیان در سراسر جهان رابطه برقرار می کنند.
در نهایت، قربانیان تشویق میشوند تا سرمایهگذاریهای تقلبی در ارزهای دیجیتال انجام دهند که در نهایت نیز به سرقت خواهند رفت.
اف بی آی به جویندگان کار توصیه می کند قبل از پذیرش یک موقعیت شغلی، در مورد آن شرکت تحقیق کنند، نسبت به حقوق و پرداختی هایی که به نظر می رسد بیش از حد خوب به نظر می رسند، احتیاط کنند و اطلاعات شغلی و تماس را با دوستان و خانواده به اشتراک بگذارند.
در گزارش آوریل 2023، سازمان ضد قاچاق انسان مشاوره تحقیقات انسانی (Humanity Research Consultancy) گفته بود که از قربانیان بیش از 20 کشور که طی عملیات ترکیبی کلاهبرداری جنوب شرقی آسیا، از جمله از ایالات متحده، قاچاق شده اند، آگاه است.
کشورهای مبدأ دیگر عبارتند از بنگلادش، برزیل، چین، اتیوپی، هنگ کنگ، هند، ژاپن، روسیه، ویتنام و زیمبابوه و غیره.
در ماه آوریل، وزارت دادگستری آمریکا، 112 میلیون دلار ارز دیجیتال را در شش حساب مختلف در آیداهو، کالیفرنیا و آریزونا در ارتباط با کلاهبرداری های قصابی خوک ضبط کرد.
در سال 2022، 2.57 میلیارد دلار ضرر ناشی از کلاهبرداری ارزهای دیجیتال، از جمله کلاهبرداری های قصابی خوک، به مرکز شکایت جرایم اینترنتی اف بی آی گزارش شده است.