هشدار آمریکا به اپل؛ استفاده از تراشههای چینی ممنوع!
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ قانونگذاران جمهوریخواه به اپل هشدار دادهاند که اگر این شرکت کالیفرنیایی تراشههای حافظه را از شرکت سازنده جنجالی چینی برای آیفون 14 جدید تهیه کند، با واکنش شدید کنگره مواجه خواهد شد.
مارکو روبیو، نایبرئیس جمهوریخواه کمیته اطلاعات سنا و مایکل مک کال، جمهوریخواه ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، گفتهاند که در پی گزارش رسانهای مبنی بر اینکه اپل، شرکت فناوریهای حافظه یانگ تسه را به لیست تأمینکنندگان تراشههای فلش مموری Nand که برای ذخیره اطلاعات در گوشیهای هوشمند استفاده میشوند اضافه خواهد کرد، نگران هستند.
روبیو به فایننشال تایمز گفته است:
اپل در حال بازی با آتش است. آنها از خطرات امنیتی ناشی از کار با شرکت یانگ تسه آگاهاند و اگر چنین کاری را انجام دهند، با واکنشی روبهرو خواهند شد که هرگز از سوی دولت فدرال ندیدهاند. ما نمیتوانیم اجازه دهیم شرکتهای چینی به شبکههای مخابراتی ما و گوشیهای هوشمند آیفون میلیونها آمریکایی وارد شوند.
اپل در پاسخ به سؤالات مطرحشده درباره نگرانیهای کنگره، گفته است که از تراشههای شرکت فناوریهای حافظه یانگ تسه در هیچ محصولی استفاده نمیکند اما گفت که در حال ارزیابی منابع شرکت فناوریهای حافظه یانگ تسه برای تراشههای Nand برای استفاده در برخی از آیفونهای فروختهشده در چین است.
اپل اعلام کرده است که استفاده از تراشههای شرکت فناوریهای حافظه یانگ تسه در گوشیهای خارج از چین صورت نخواهد گرفت. این شرکت اضافه کرد که تمام دادههای ذخیرهشده کاربر در تراشههای Nand مورداستفاده این شرکت، کاملاً رمزگذاری شدهاند.
در ماه آوریل گزارش شد که کاخ سفید و وزارت بازرگانی آمریکا در حال بررسی ادعاهایی هستند مبنی بر اینکه شرکت فناوریهای حافظه یانگ تسه، قوانین کنترل صادرات ایالاتمتحده را با ارائه تراشه به شرکت هوآوی نقض کرده است.
مک کال میگوید:
شرکت فناوریهای حافظه یانگ تسه روابط گستردهای با حزب کمونیست و ارتش چین دارد. شواهد معتبری مبنی بر اینکه این شرکت قوانین کنترل صادرات را با فروش کالا به هوآوی زیر پا میگذارد، وجود دارد. اپل بهطور مؤثر دانش و اطلاعات را به یانگ تسه منتقل خواهد کرد و منجر به افزایش تواناییهای آنها خواهد شد و به حزب کمونیست چین کمک میکند تا به اهداف ملی خود دست یابد.
به گفته شخصی که نخواست نامش فاش شود، چاک شومر، رهبر اکثریت حزب دموکرات سنا، همچنین بهطور خصوصی نگرانیهای خود را با جینا ریموندو، وزیر بازرگانی آمریکا در مورد شرکت فناوریهای حافظه یانگ تسه مطرح کرده است.
در ماه جولای، یک گروه دوحزبی از سناتورها ازجمله شومر و مارک وارنر، رئیس دموکرات کمیته اطلاعات سنا، از دولت بایدن خواستند که شرکت فناوریهای حافظه یانگ تسه را در لیست سیاه وزارت بازرگانی قرار دهد که عملاً منجر به منع ارائه فناوری شرکتهای آمریکایی به گروههای چینی خواهد شد.
سناتورهایی ازجمله جیمز ریش، جمهوریخواه ارشد کمیته روابط خارجی، گفتهاند که شرکت فناوریهای حافظه یانگ تسه باید در فهرست مؤسسات مستقل قرار گیرد؛ زیرا با فروش تراشههای حافظه به هوآوی، قوانین کنترل صادرات را نقض میکند.
قانونگذاران همچنین پکن را متهم به پرداخت یارانه به شرکت فناوریهای حافظه یانگ تسه کردهاند؛ امری که نتیجهی آن تبدیل این شرکت به قهرمان ملی چین آن هم با فروش زیر قیمت تراشهها و تسلط آنها بر این بخش خواهد شد. این اتفاقی است که مشابه آن در زمینههای دیگر مانند صنعت خورشیدی توسط چین انجام شده است.
قانونگذاران خطاب به رایموندو نوشتهاند که این شرکت یک تهدید فوری است.
یکی از منابع که خواست مشخصاتش فاش نشود، گفته است که وزارت بازرگانی از نگرانیها آگاه است و در حال آمادهسازی پاسخی برای سناتورها است.
سخنگوی وزارت بازرگانی آمریکا همچنین گفته است که دفتر صنعت و امنیت این وزارتخانه در حال بررسی سیاستهای مرتبط با چین است و بهطور بالقوه به دنبال بهکارگیری انواع ابزارهای قانونی، نظارتی و در صورت لزوم، دور نگهداشتن فناوریهای پیشرفته از آنهاست.
مک کال که قرار است در صورت کسب کنترل مجلس نمایندگان کنگره توسط جمهوری خواهان در انتخابات میاندورهای نوامبر، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان شود، گفت یارانههای چین به شرکت فناوریهای حافظه یانگ تسه، یک تهدید است.
وی در ادامه مدعی شد:
یارانههای کلان حزب کمونیست چین به این شرکت، به این معنی است که بهاحتمالزیاد، این شرکت میتواند بازار تراشههای حافظه را ویران کند و به چین کنترل بیشتری بر این فناوری حیاتی در حوزه امنیت ملی بدهد. اگر دادههای جهان روی تراشهای که توسط قهرمان ملی حزب کمونیست چین ساختهشده ذخیره شود، چگونه میتواند ایمن باشد؟
بر اساس صحبتهای منابع مختلف، همگی اظهار داشتهاند که قانونگذاران در ماههای اخیر از اپل در مورد گمانهزنیهای مربوط به شرکت فناوریهای حافظه یانگ تسه سؤال کردهاند اما پاسخی دریافت نکردهاند. همچنین اپل در مورد تحقیقات کنگره اظهارنظری نکرده است.
انتقاد از اپل در حالی صورت میگیرد که دولت بایدن سیاستهای سختگیرانهای را در حوزهی امنیت فناوریهای پیشرفته برای چین در پیش گرفته است. مقامات آمریکایی اخیراً به انویدیا و ادونسد میکرو دیوایسز (Advanced Micro Devices) دو سازنده تراشه آمریکایی گفتهاند که باید مجوزهای ویژهای برای فروش پردازندههای پیشرفته مورداستفاده در زمینه هوش مصنوعی به شرکتهای چینی، دریافت کنند.
کنگره آمریکا در ماه ژوئیه قانونی را تصویب کرده است که بر اساس آن، به تولیدکنندگان نیمهرسانای ایالاتمتحده، 52 میلیارد دلار برای حمایت از توسعه صنعت تراشه داخلی و کاهش اتکا به شرکتهای خارجی، داده میشود.
رئیسجمهور چین؛ شی جین پینگ، با تأکید بر اهمیت شرکت فناوریهای حافظه یانگ تسه برای چین، در سال 2018 پس از اعمال محدودیتهای شدید واشنگتن بر دیگر سازنده تجهیزات مخابراتی چین ازجمله هوآوی و ZTE، از این شرکت بازدید کرد.