about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

هر مهاجم سایبری که با استفاده از آسیب پذیری این سرویس ، موفق به هک دستگاه یا دستیابی به اطلاعات اصالت‌سنجی حداقل یکی از کاربران هر سازمانی شود، امکان در اختیار گرفتن کنترل سرور Exchange آن سازمان را خواهد داشت.

به گزارش کارگروه امنیت سایبربان به نقل از مرکز مدیریت راهبردی افتا؛ این آسیب‌پذیری که Exchange Control Panel  (به اختصارECP) از آن تأثیر می‌پذیرد از عدم توانایی Exchange  در ایجاد کلیدهای رمزنگاری منحصربه‌فرد در زمان نصب محصول ناشی می‌شود. بهره‌جویی (Exploit) ) از آسیب‌پذیری مذکور، مهاجم را قادر می‌سازد تا کد مورد نظر خود را «به‌صورت از راه دور» با سطح دسترسی SYSTEM بر روی سرور اجرا کند.
شرکت مایکروسافت، آسیب پذیری سرویس Microsoft Exchange را با شناسه CVE-۲۰۲۰-۰۶۸۸ ، به عنوان یک آسیب‌پذیری بسیار خطرناک معرفی کرده است.
هشدارهای سوء‌استفاده از این آسیب‌پذیری ‌در ابتدای اسفند ۱۳۹۸ به صورت عمومی منتشر شد و شرکت مایکروسافت نیز اصلاحیه امنیتی مربوط به آن را بلافاصله منتشر کرد. 
تمامی نسخه‌های Exchange  که فاقد آخرین به‌روزرسانی‌های منتشر شده از سوی مایکروسافت هستند، آسیب‌پذیر هستند و باید بلافاصله به‌روزرسانی شوند.
نسخ از رده خارج شده Exchange که پشتیبانی Microsoft از آنها به پایان رسیده است، نیز نسبت به CVE-۲۰۲۰-۰۶۸۸ آسیب‌پذیر هستند. اگر چه در توصیه‌نامه این شرکت صریحاً از آنها نام برده نشده است.
متأسفانه با وجود اطلاع رسانی‌های متعدد صورت پذیرفته، نشانه‌هایی از آسیب‌پذیری و آلودگی سرورهای مختلفی در سطح کشور وجود دارد. در موارد دیده شده، بردار حمله مهاجمین به طور خلاصه به صورت زیر بوده است:
•    پویش سرورهای Exchange موجود در بستر اینترنت
•    تلاش برای یافتن نام کاربری و رمز عبور یکی از کاربران (به عنوان مثال از طریق Brute-Force)
•    نفوذ به سازمان و بارگذاری چندین وب شل در مسیرهای مختلف از Exchange 
•    ارسال دستوراتی همچون  net group "domain admins"  و net group "Exchange Trusted Subsystem" به وب شل برای یافتن کاربران دارای سطح دسترسی بالا در سطح Local و Domain 
•    بارگذاری سایرفایل‌های مخرب همچون Mimikatz بصورت یک پاورشل رمز شده
•    دریافت اطلاعات کاربری کلیه کاربرانی که به سرور وارد می‌شوند (به وسیله Mimikatz)
•    نفوذ به شبکه داخلی و سایر سرورهای سازمان

با توجه به موارد بیان شده، مرکز مدیریت راهبردی افتا از تمامی دستگاه‌ها درخواست می‌کند، هر چه سریعتر سرورهای Exchange خود را به‌روز رسانی و از عدم وجود آلودگی بر روی این سرورها اطمینان حاصل کنند.
کارشناسان افتا از همه دستگاه‌ها درخواست می‌کنند تا برای به‌روزرسانی سرورهای Exchange این سرورها و تمامی فایل‎های قابل اجرا بر روی وب سرور را بطور دقیق  بررسی کنند، این بررسی بسته به تنظیمات وب سرور شامل فایل‌هایی با پسوند  (aspx,asp,php,ps,ps۱  py,…)  نیز می‌شود.
در گام بعدی بویژه در صورت وجود شواهد نفوذ، بدون اعمال هرگونه تغییری در شواهد (به منظور انجام عملیات فارنزیک)، سرور مربوط را از شبکه خارج کرده و یک سرور جدید Exchange با استفاده از آخرین نسخه ارائه شده مایکروسافت، راه‎اندازی کنید. 
درصورتی که نیازمند برگرداندن فایل‌های پشتیبان خود هستید، این نکته را در نظر داشته باشید که شروع فعالیت مهاجمین دقیقا بعد از انتشار اخبار آسیب‌پذیری مربوطه بوده است، بنابراین بهتر است که از فایل‌های پشتیبان سالمِ قبل از ۲۲ بهمن ۹۸ استفاده کنید. 
لازم است تا دستگاه‌های اجرایی، در مرحله بعد، نام‌کاربری و رمزعبور تمامی کاربران به خصوص کاربران با دسترسی بالا را، بر روی سرور و شبکه تغییر دهند و سیاست‌های سختگیرانه‌ای مبنی بر انتخاب رمزعبور اتخاذ کنند.

دو اطلاع رسانی پیشین مرکز مدیریت راهبردی افتا از آسیب پذیری سرویس Microsoft Exchange با امکان دریافت جزییات بیشتر همچون نحوه سوءاستفاده مهاجمین از این آسیب پذیری، را در دو لینک زیر مشاهده کنید:  

http://afta.gov.ir/Portal/home/?news/۲۳۵۰۴۶/۲۳۷۲۶۶/۲۴۰۷۸۱/

http://afta.gov.ir/Portal/home/?news/۲۳۵۰۴۶/۲۳۷۲۶۶/۲۴۰۹۶۰/

منبع:

تازه ترین ها
آمادگی
1403/12/07 - 10:09- آمریکا

آمادگی کمتر از نیمی از شرکت‌های جهان در برابر حملات سایبری

کارشناسان اعلام کردند که با وجود افزایش حملات سایبری، کمتر از نیمی از تولیدکنندگان در جهان برای رویارویی با نقض‌های امنیتی آمادگی دارند.

عملکرد
1403/12/07 - 09:43- فناوری اطلاعات

عملکرد بهتر مغز انسان نسبت به هوش مصنوعی در پردازش متون طولانی

موسسه فناوری رژیم صهیونیستی ادعا کرد که مغز انسان در پردازش متن طولانی از هوش مصنوعی بهتر عمل می‌کند.

سرمایه‌گذاری
1403/12/07 - 09:35- آسیا

سرمایه‌گذاری پروف‌پوینت در امارات برای پیشبرد امنیت سایبری

شرکت امنیت سایبری پروف‌پوینت سرمایه‌گذاری در امارات متحده عربی را با هدف پاسخگویی به تقاضا برای خدمات امنیت سایبری مبتنی بر ابر تقویت کرد.