هدبند تایپ با رایانه ویژه معلولان حرکتی در اصفهان طراحی شد
به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، مهدی کشمیری گفت: هدبند ساختهشده توسط این شرکت به معلولان این امکان را میدهد که بدون استفاده از دست و تنها با حرکت چشم خود بتوانند با رایانه ارتباط برقرار کنند و بدین ترتیب منظور خود را با تایپ کردن بیان کنند.
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ مدیرعامل شرکت ذهن افزار رایان نیز دربارهی این سیستم گفت: اساس طراحی و عملکرد این سیستم که در قالب یک هدبند طراحی شده، بر مبنای پردازش سیگنالهای الکتریکی چشم است بدینصورت که وقتی فرد در مقابل رایانه یا لپتاپ خود قرار گرفته و هدبند بر روی سرش گذاشته میشود، سیستم شروع به پردازش سیگنالهای الکتریکی ناشی از حرکت چشم میکند.
وی اضافه کرد: هدبند طراحیشده، سیگنالهای الکتریکی چشم را ثبت میکند و با تشخیص حرکتهای چشم از طریق پردازش سیگنال و تبدیل آنها به فرمانهای رایانهای، با انتخاب حروف از روی صفحه مانیتور، کلمات موردنظر فرد تایپ میشود.
سلطانی با تأکید بر اینکه این دستگاه جزو دستگاههای ثبت سیگنالهای حیاتی است، گفت: سیگنالهای ثبتشده توسط هدبند بدون نیاز به ارتباط کابلی و بهصورت بیسیم از طریق بلوتوث به رایانه منتقل میشود و رایانه با پردازش سیگنالهای دریافت شده اقدام به تایپ میکند.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بهعنوان اولین سازمان مؤسس مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور با هدف حمایت از ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان و تولید ثروت از علم راهاندازی شده است.
این شهرک فعالیت اجرایی خود را از سال 1380 بهطور جدی با راهاندازی اولین مرکز رشد فناوری در کشور و با هدف حمایت و هدایت شرکتهای کوچک و نوپای دانشبنیانی که ایدههای نوآورانه و فناورانه داشته و امکانات لازم جهت عملیاتی کردن آن را ندارند آغاز کرد و بهعنوان حلقه واسط میان دولت، صنعت و دانشگاه به توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش و در نهایت تبدیل علم به ثروت در کشور ایفای نقش کرده است. اکنون بیش از 370 شرکت دانشبنیان در این شهرک مستقر است.
منبع: ایرنا