نیکوکاری چینیها هم تقلبی از آب در آمد
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ برای حدود 5 سال چین مشغول جاسوسی از ارتباطات الکترونیک ساختمان مرکزی اتحادیه اروپا در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی بوده است. عملیات جاسوسی چینیها در طول این دوره بدون کشف آن ادامه داشته است تا تعدادی از مسئولان بخش شبکهی ساختمان مرکزی AU اتحادیه آفریقا یا African Union در ماه ژانویه 2017 متوجه این موضوع شدند.
این اطلاعات بر اساس گزارش نشریه لوموند فرانسه به دست آمده که برای افشای حقیقت احداث ساختمان جدید اتحادیه اروپا و اهدای تجهیزات به آن توسط چین در آدیس آبابا تهیه شده است. بر اساس این گزارش چینیها تمام ساختمان را با میکروفونهای مخفی پر کرده بودند و از طریق دیتاسنترهای اهدایی خود در AU هرشب تمام اطلاعات به دست آمده را به سرورهای خود در شانگ های انتقال میدادند.
در ژانویه سال 2012 ساختمان مرکزی جدید اتحادیه آفریقا که توسط حکومت چین به صورت داوطلبانه احداث و تجهیز شده بود افتتاح گردید. این برج 20 طبقهی 200 میلیون دلاری به همراه دیگر ساختمانهای این مجموعه توسط حکومت چین «هدیهی چین به آفریقا» خوانده میشد که بعداً مشخص شد هدیهای بوده است که همچنان الطاف چین (جاسوسی) را شامل حال آفریقا میکرده است.
دقیقا 5 سال پس از آن تاریخ و افتتاح ساختمان مرکزی جدید، در ژانویه سال 2017 مشخص شد که تیم IT مستقر در این ساختمان متوجه شدهاند که شبکهی اینترنت ساختمان هر روز پس از نیمه شبها به طرز غیرعادی دارای مصرف ترافیک بسیار بالا است. طبق گزارش لوموند در این وقت از شب ساختمان مرکزی کاملاً تعطیل است و نباید چنین فعالیت زیادی در اینترنت آن وجود داشته باشد. پس از بررسی بیشتر یکی از مسئولین شبکهی این ساختمان مشخص گردید که آن حجم عظیم مصرف ترافیک مربوط به دادههایی بوده است که هر نیمهشب از دیتاسنترهای اتحادیه آفریقا به سرورهایی ناشناخته در شانگهای چین ارسال میشده است. به وضوح این اطلاعات شامل صداهای ضبط شده توسط میکرفونهای مخفی نیز بوده که تماماً توسط چینیها جاسازی گردیده بوده است.
طبق اطلاعات به دست آمده از اتحادیه آفریقا، پس از کشف این موضوع در ژانویه 2017، آنها تمام سرورها و تجهیزات اهدا شده توسط چین را در ساختمان مرکزی AU با سرورهای جدید جایگزین کرده اند. نکتهی شگفتانگیزتر طبق گزارش لوموند این است که چینیها پیشنهاد داده اند که تجهیزات جدید را نصب کنند که اتحادیه آفریقا این درخواست را رد کرده است.
اتحادیه آفریقا همچنان اطلاع داده است که قدمهای بیشتری به سمت امنیت بیشتر ارتباطات خود برداشته اند؛ از جمله رمزگذاری ارتباطات و حصول اطمینان از این که هیچکدام از مسئولین اتحادیه آفریقا از تلفنهایی استفاده نکنند که متصل به اپراتور اتیوپیایی Ethio Telecom باشد استفاده نکنند. این اپراتور به جاسوسی و همکاری با حکومت اتیوپی در مواقعی که نیاز به قطع اینترنت بوده شناخته شده است.
در سوی دیگر چینیها تصمیم به تکذیب هرگونه اتهام جاسوسی گرفتهاند. نمایندهی چین در اتحادیه آفریقا این اتهام را پوچ و مضحک خوانده است.
این رسوایی سوالات متعددی را پدید آورده است که یکی از مهمترین آن ها که مستقیماً اتحادیه آفریقا را هدف قرار داده این است که چطور ممکن است کل تیم IT این اتحادیه انتقال این حجم از داده در هر نیمه شب را تنها پس از 5 سال کشف کرده باشند؟
موضوع مهمتر مورد بحث این است که چگونه در ساختمانی که محل تردد و اقامت تمام رهبران آفریقایی بوده است تقریباً هیچ بررسی امنیتی جهت اطمینان از امنیت ارتباطات و کشف وجود احتمالی هرگونه دستگاه ضبط مخفیانه انجام نشده است. شاید آفریقا بالاخره متوجه شده باشد که هیچ چیز رایگانی در این دنیا وجود ندارد و اصطلاحاً هیچ گربهای محض رضای خدا موش نمیگیرد.