نگاهی به کتاب دفاع سایبری در عصر هوش مصنوعی، جوامع هوشمند و بشریت افزوده
این کتاب( Cyber Defence in the Age of Al، Smart Societies and Augmented Humanity) سال ۲۰۲۰ توسط جمعی از نویسندگان از جمله حمید جهان خانی نوشته شد و انتشارات Springer در ۴۲۸صفحه آن را منتشر کرد.
این کتاب به مخاطبین خود بینش عمیقی از مسائلی مانند کنترل، تسلط ،هوش و فراست در تصمیم گیری ،اصول بنیادین دفاع سایبری، برهم کنش ها با زیرساخت های مهم ملی و ارتباطات می دهد.
در کتاب دفاع سایبری، دیدگاه های جزئی تری از حمله سایبری مورد بررسی قرار می گیرد. علاوه بر آن تکنیک ها، تاکتیک ها و پروسه های استفاده شده توسط گروه های شبیه ساز حمله و دفاع سایبری، انعطاف پذیری امنیت سایبری و روش های مورد استفاده در محافظت از سیستم های کلان نیز زیر ذره بین این کتاب قرار دارند.
از دیگر مسائل تحلیل شده در این کتاب می توان به حریم خصوصی، شفاف سازی مالکیت داده ها و خطرات احتمالی سواستفاده اطلاعاتی از طریق شبکه های اجتماعی ، اشاره کرد.
در کل این کتاب موضوعات گسترده ای در زمینه سایبری را پوشش می دهد و مفهوم های بسیار زیادی را در قالب این موضوعات تحلیل و بررسی می کند.
یادداشتی بر نویسندگان این کتاب:
Hamid Jahankhani
این نویسنده مدرک دکتری خود را از دانشگاه کویین مری لندن گرفت و سال ۲۰۱۰تبدیل به اولین استاد دانشگاه ایست لاندن در حوزه امنیت و جرایم سایبری شد. او همکاری هایی مهمی با بخش های صنعتی و همچنین تحقیقات گسترده ای را برای بهبود زیرساخت های امنیتی اروپا و بریتانیا انجام داده است. او شاگرد های زیادی را در این حوزه پرورش داده است.
دیگر نویسندگان این کتاب عبارتند از:
Stefan Kendzierskyj ، Nishan Chelvachandran و Jamie Ibarra که همگی آن ها جزو با تجربه ترین و به نام ترین محققان در زمینه امنیت سایبری محسوب می شوند.