نظر کارشناس روس در مورد تأثیر شبکههای اجتماعی غربی بر کاربران در روسیه
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ رئیس شرکت اینفوواچ روسیه و رئیس هیئتمدیره انجمن توسعهدهندگان محصولات نرمافزاری «نرمافزار داخلی» ناتالیا کسپرسکی در کنفرانس «خطمشی سایبری» بانک مرکزی روسیه که با حضور کارشناسان سازمانهای انتظامی برگزار شد، در مورد تأثیر مخرب شبکههای اجتماعی غربی بر آگاهی و هشیاری اجتماعی در روسیه اظهارنظر کرد.
کسپرسکی دراینباره اظهار داشت:
شاید زمانی شبکههای اجتماعی وسیلهای برای ارتباط و نزدیک کردن مردم به یکدیگر بودند. اما امروز وضعیت برعکس است: اینها «جنگلهای وحشی» هستند که برای بیگانه ساختن افراد از یکدیگر و همچنین با واقعیت پیرامون باهدف دستکاری آنها اختصاصیافتهاند.
بنا به اظهارات کسپرسکی، در زرادخانه ابزارهای جنگ هیبریدی، ازجمله در خاک روسیه، شبکههای اجتماعی نقش مهمی را ایفا میکنند. دلایل متعددی برای این امر وجود دارد. یکی از اصلیترین آنها این است که روندهای جدید فروپاشی کانون خانواده، تبدیل افراد به زامبی، انکار تاریخ یا به رسمیت شناختن تقدم حقوق اقلیت بر اکثریت برای شستشوی مغزی هم جوانان و هم برخی دیگر از گروههای مردم بهطور کامل مورداستفاده قرارگرفتهاند. علاوه بر این، شبکههای اجتماعی به محیطی برای سازماندهی اعتراضات غیرقانونی تبدیلشدهاند که طبیعتاً موردتوجه نهادهای انتظامی قرارگرفته است.
ناتالیا کسپرسکی معتقد است:
اینکه شخصی خود را مالک اکانت «شخصی و دنج»و محیط اجتماعی خود بداند، افسانه است. این توهم اصلی شبکههای اجتماعی است. واقعیت این است که با در اختیار داشتن مجموعه عظیمی از دادههای مربوط به کاربران، پلتفرم میتواند بر محتوا تأثیر بگذارد، بهعنوانمثال مسدود کند. هر شخصی را، مثلا، رئیسجمهور فعلی یک کشور را. پلتفرم میتواند به صلاحدید خود محتوایی را که کاربر در فید خود میبیند تولید کند. علاوه بر این، منیپولیتورها یاد گرفتهاند به طرز ماهرانهای محتوای سمی استفاده کنند که ذهن جوانان را بهشدت تحت تأثیر قرار میدهد و بهعنوان اولین مرحله جذب به فعالیتهای ممنوعه و مجرمانه عمل میکند. ما باید یاد بگیریم که حداکثر در این مرحله چگونه افراد را در شبکههای اجتماعی با فیلتر کردن محتوا متوقف سازیم.