نجات غریق مجازی با استفاده از هوش مصنوعی در اراضی اشغالی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ «Coral Smart Pool»، استارتآپ اسرائیلی، یک نجات غریق مجازی با هوش مصنوعی ساخته که از دوربینهایی در بالا و پایین آب استفاده میکند تا دائماً استخر را برای یافتن حرکاتی که یاد گرفته با غرق شدن مرتبط و اسکن کند.
کودکان زیر 5 سال قبل از غرق شدن تقلا نمیکنند، فریاد نمیزنند یا آب نمیپاشند. بیصدا در ته استخر فرو میروند.
اما نجات غریق مجازی، رباتی به نام میلو (Mylo)، با 4 سال داده و میلیونها ویدئو آموزش داده شده است که رفتارهای قبل از غرق شدن واقعی را تشخیص میدهد؛ در صورت تشخیص علائم هشدار دهنده غرق شدن احتمالی، یک هشدار فوری به یک برنامه گوشی هوشمند ارسال میکند. همچنین اگر کسی وارد استخر شود یا کودکی بدون اطلاع یا اجازه والدین این کار را انجام دهد، هشدار میدهد؛ و در صورت غرق شدن، زنگ هشدار از برنامه، زنگ نصب شده در خانه و از خود میلو به صدا در میآید.
شادی بشارات (Shadie Bisharat)، مدیر عامل Coral Smart Pool، استارتآپ توسعه دهنده میلو، اعلام کرد :
«این بسیار مهم است، زیرا 88 درصد از غرقشدگی مربوط به کودکان زیر 14 سال زمانی اتفاق میافتد که یک بزرگسال در نزدیکی آنها وجود دارد و استخر فعال است. بنابراین همه ما فکر میکنیم که غرق شدن زمانی اتفاق میافتد که هیچ کس اطراف استخر نباشد. برای تغییر این آمار چشمگیر، باید راهحلی داشته باشیم که به ما امکان نظارت بر فعالیت در استخر را بدهد.»
Mylo با دریافت هشدار، کسی که به تازگی وارد استخر شده یا حادثه غرق شدن، تصویری را از استخر در برنامه متصل به اشتراک میگذارد.
بشارات خاطرنشان کرد که دقت برنامه بسیار بالا است و حداقل هشدارهای نادرست، تقریباً هر سه هفته یک بار، را دارد؛ و این چیزی است که آن را خاص میکند.
استخر هوشمند کورال (Coral) در پایان سال 2017 پس از یک حادثه غرق شدگی در ساویون (Savyon)، مرکز اراضی اشغالی تأسیس شد. این اسم ترکیب نام 2 دختر 11 ساله به نامهای کورال شری (Coral Sheri) و اور کورن (Or Koren) است که هر 2 در یک استخر خصوصی غرق شدند.
میلو شبیه یک فیلتر در لبه استخر نصب میشود. تنها کاری که کاربر باید انجام دهد این است که آن را به پریز برق متصل کند؛ و پس از نصب، به یادگیری استفاده از هوش مصنوعی برای هوشمندتر شدن با هر سناریویی که بررسی میکند، ادامه میدهد.
به گفته کارشناسان، سایر سیستمهای تشخیص غرق شدگی نیز وجود دارد، اما برای استخرهای مسکونی نیست : «AngelEye» یک دوربین زیر آب است که در استخرهای عمومی، پارکهای آبی و هتلها و مجتمع های مسکونی نصب میشود. پوزیدون (Poseidon)، دوربینی است که اگر فردی به مدت 10 ثانیه در کف استخر عمومی بیحرکت باشد، زنگ هشدار را به صدا در میآورد؛ و «SwimEye» از بینایی کامپیوتر و دوربینهای زیر آب برای هشدار دادن به ناجیان غریق هنگام غرق شدن استفاده میکند.
Mylo پس از آن ساخته شد که یکی از بنیانگذاران، تامارا آبراهام (Tamara Avraham)، دارای دکترای الگوریتمها و نرمافزار بینایی کامپیوتری، تصمیم گرفت که اگر بینایی کامپیوتری بتواند ماشینها را به حرکت درآورد، فناوری نیز باید قادر به تشخیص غرق شدن باشد.
او شروع به توسعه این فناوری کرد و توانست محصول خود را در سال 2020 به صورت آزمایشی عرضه کند.
بشارات توضیح داد :
«مأموریت ما تغییر آمار غرق شدگی است که در استخرهای خصوصی رخ میدهد که در آن هیچ حفاظتی وجود ندارد؛ و راهحل ما نجات غریق مجازی است. پوشش استخر، حصار یا زنگ هشداری که فقط زمانی که فردی وارد استخر میشود به صدا در میآید، سطح محافظتی مشابه سیستمی که هر زمان که کسی در آب باشد نظارت میکند، ندارد. محصول ما تنها محصولی در جهان است که با رفتن به استخر کار خود را متوقف نمیکند.»
واحدهای پردازشی که سیستم را تغذیه میکنند، به جای یک کامپیوتر راه دور، داخل دستگاه قرار دارند، بنابراین زنگ استخر حتی بدون اتصال به اینترنت نیز کار میکند.
تمام ویدیوهایی که Mylo میگیرد در خود سیستم باقی میمانند و برای حفظ حریم خصوصی در فضای ابری آپلود نمیشوند.
بنابراین کاربر میتواند انتخاب کند که به برنامه متصل نشود و سپس Mylo یک سیستم امن و بسته خواهد بود که به هیچ وجه به اینترنت متصل نخواهد شد.
اولین تحویل میلو که میتواند در استخرهای تجاری نیز استفاده شود، در آوریل آینده پیشبینی شده است.
شرکت اسرائیلی ادعا کرد :
«اولویت ما تضمین ایمنی در استخرهای مسکونی است، اما همچنین در حال بررسی این موضوع هستیم که چگونه بینایی کامپیوتری و هوش مصنوعی میتوانند تعمیر و نگهداری استخر را آسانتر کنند. در حال حاضر در حال توسعه روشهایی برای نظارت بر شفافیت و کیفیت آب و کنترل تصفیه آب هستیم که در نهایت میتواند عکس بگیرد یا دور شمارش کند.»