about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ انقلاب اسلامی ایران طی دهه های گذشته، رخدادهای گوناگونی را پیش روی خود دیده است. حوادث مختلفی که همه و همه، با هدف بنیان کنی انقلاب اسلامی تدارک دیده شده بودند و هدفی جز ضربه زدن همه جانبه به مردم را نداشته اند. رخدادهای پیش آمده در دنیای مجازی و صدماتی که از این طریق، به کشور وارد شده اند، ثابت می کنند که برای مدیریت این فضا در کشور، نیاز به عزمی راسخ و برنامه ریزی جدی وجود دارد.

در همین راستا و به جهت بررسی وضعیت فضای مجازی کشور با دکتر تقی پور، وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات و عضو محترم شورای عالی فضای مجازی، به گفتگو نشستیم و سوالاتمان در این مورد را با ایشان مطرح نمودیم.

عضو شورای عالی فضای مجازی در رابطه با مدل جدیدی از گفتمان در داخل کشور پس از حمله سایبری استاکس نت و بروز برخی نا آرامی ها درفضای کشور و در برهه های مختلف زمانی که به نحوی با فضای سایبر ارتباط داشتد اظهار داشت:

در درجه اول، من باید موضوعی را خیلی کوتاه خدمت شما عرض کنم. در این زمینه، هم آمارهای جهانی این موضوع را ثابت می کنند و هم داخل کشور ما نشان دهنده آن است که ایران، از فاز جنگ سخت عبور کرده و به مرحله جنگ نرم وارد شده است. در حقیقت، دهه اول انقلاب، دهه جنگ سخت علیه ما بود و خوشبختانه ما موفق شدیم این موضوعات را با موفقیت و سربلندی پشت سر بگذاریم.
ما در دهه های ابتدایی انقلاب اسلامی ایران، با مسائلی نظیر تحرکات قومیتی، فعالیت های گروهک هایی نظیر منافقین، جنگ تحمیلی و موارد مشابه روبرو شدیم و دشمن در یک بازه زمانی ده ساله، حداکثر تلاش خود را به کار بست که بتواند در یک بازه زمانی ده ساله، به خیال خودش، تکلیف انقلاب اسلامی ایران را یکسره کند.

دکتر تقی پور در ادامه افزود:

بعد از عبور از این زمان، دشمن تقریبا به این قطعیت رسید که نمی تواند به صورت سخت و با تحرکات نظامی، با ایران مقابله کند. آنها این موضوع را فهمیده بودند که با توجه به ویژگی هایی که در رهبری و ملت ایران وجود دارد، نمی توانند به صورت سخت به مقابله با مردم بپردازند و تحرکات نظامی، صرفا سبب افزایش انسجام بین مردم می شود و به همین دلیل، استفاده از جنگ نرم را در دستور کار خود قرار دادند.
شما اگر در فرمایشات مقام معظم رهبری هم دقت کنید، متوجه می شوید که ایشان از همان ابتدای دهه هفتاد، بر موضوعی به نام تهاجم فرهنگی تاکید می کنند و از همه می خواهند که برای مقابله با این تهاجم فرهنگی مقابله کنند. بنابراین ما شاهد آن هستیم که شکل کار، از طرف دشمن عوض شد و آنها، به هم زدن وحدت اجتماعی را به عنوان هدف، برای خود انتخاب کردند.

عضو شورای عالی فضای مجازی همچنین اظهار داشت:

عملیات روانی، تهاجمات فرهنگی در زمینه های مختلف، از جمله عقیدتی، فرهنگی و ده ها مورد دیگر، توسط اتاق فکرهای دشمن، در این سال ها طراحی شد و با توسعه و فراگیری اینترنت در کشور، بستری مناسب برای فعالیت دشمنان در این زمینه، فراهم شد و آنها دیدند که می توانند از این طریق، همه موارد مذکور را در خدمت جهانی سازی فرهنگی و طرح هایی که برای این موضوع کشیده بودند قرار دهند.
همانطوری که همه ما واقف هستیم، یکی از معیارها و ارزش های انقلاب اسلامی، معیارهای فرهنگی آن بود و جامعه باید در صورتی که ارزش های اخلاقی آن دستخوش تهاجم می شد، باید که پاسخ درخور و مناسبی را در نظر می گرفت. متاسفانه یکی از محورهایی که ما به موقع در آن، حرکت خود را آغاز نکردیم، همین محور است.

وی در ادامه تشریح کرد:

البته امروز، خیلی موضوعات روشن شده است. به عنوان مثال، اگر غربی ها در روزگار امروز، حرف از جریان آزاد اطلاعات می زنند، این در حقیقت تعبیر خاصی است که فقط در اختیار خودشان قرار دارد و در جهت منافع خودشان حرکت خواهد کرد. ما در حال حاضر می بینیم که هزاران حساب توییتری، مربوط به حرکت های انقلابی و آزادی بخش، به صورت ناگهانی مسدود می شوند و مقامات غربی نیز در این زمینه، رفتاری کاملا دوگانه از خودشان بروز می دهند.
شاید تا سال های قبل، اگر در مورد این می خواستیم صحبت کنیم که سیاست شبکه های اجتماعی بزرگ جهان، بیشتر دروغ گویی است، کسی آن را باور نمی کرد، اما امروزه در اثر عملکرد این شبکه ها، دروغ ها و حرفای متناقض آنها، خود را به صورت کلی نمایان کرده است.

دکتر رضا تقی پور در رابطه با نقش شبکه های اجتماعی نیز گفت:

ما الان شاهد موج جنایت ها در کشورهایی نظیر یمن هستیم، اما در عین حال می بینیم که شبکه های اجتماعی بزرگ جهان که خود را مجری جریان آزاد اطلاعات می دانند، چرا هیچ واکنش خاصی در این زمینه نشان می دهند. سوالی که مطرح است این است که آیا آن فرد اروپایی یا آمریکایی، متوجه این جنایت ها  می شود و آیا اصلا اجازه داده می شود تا این اطلاعات به گوش وی برسد؟
از سوی دیگر، ما با موضوع قتل خاشقچی مواجه هستیم که موج گسترده ای در محکومیت آن، در شبکه های اجتماعی به راه می افتد. ممکن است که مردم بگویند شبکه های اجتماعی در محکومیت بانیان این جنایت و شکل دهی افکار عمومی علیه آنها، بسیار موثر واقع شده است، اما نکته ای که مشخص بود، این بود که غربی ها، تمایل داشتند این اتفاق بیفتد و ما دیدیم که افتاد. حتی هنوز انگیزه آن مشخص نشده است و این احتمال وجود دارد که آمریکا، برای تحت فشار قرار دادن گروهی خاص، اجازه انتشار و گسترش ماجرای قتل خاشقچی را در شبکه های اجتماعی داده است.

وی در ادامه در رابطه با دیدگاه کشورهای غربی نسبت به ایران اظهار داشت:

دشمن امروزه از قدرت دفاعی ما، برای افزایش ایران هراسی در منطقه استفاده می کند و مدعی است ایران از قدرت سایبری خودش، برای آسیب زدن به بیگانگان بهره برداری می کند. ما بارها تاکید کرده ایم که توان نظامی، سایبری یا سایر قدرت هایمان، صرفا برای دفاع از کشور است و ما هیچ گاه انگیزه حمله به هیچ کشوری را نداریم، اما همان گونه که مقام معظم رهبری هم بر این موضوع تاکید کرده اند، در صورتی که کسی به کشور ما دست درازی کند، سیلی محکمی دریافت خواهد کرد.
امروزه کشور ما، خوشبختانه در موضوع دفاع سایبری، در شرایط بسیار خوبی قرار دارد، اما قطعا کفایت نمی کند و همه کشورها بر این موضوع تاکید دارند. حتی آمریکایی ها با وجود همه پیشرفتشان در فضای مجازی، مدعی هستند که هنوز قدرت تهاجمی، بر قدرت سایبری غلبه دارد و آنها باید برای امن سازی کشورشان، بیش از پیش تلاش کنند.
آمریکایی ها به این موضوع نیز اشاره می کنند که آسیب های موجود در این فضا، حتی برای آنها هم بیشتر از فرصت هایش است و باید در امنیت فضای سایبری خودشان، بسیار بیشتر از گذشته سرمایه گذاری کنند.

عضو محترم شورای عالی فضای مجازی همچنین افزود:

سال 2011، کتابی به نام آینده سایبری آمریکا به چاپ رسید. در این کتاب، زمانی که می خواهند تهدیدات آینده را دسته بندی کنند، همه تکنولوژی های جدید را که امروزه مورد بهره برداری قرار می گیرند، جزو دسته تهدیدات قرار می دهند. به عنوان مثال، موضوعاتی نظیر رایانش ابری، اتئماسیون و خودکارسازی، سامانه های هوشمند، معماری اینترنت و بسیاری از مسائل دیگر را، با وجود اینکه جزو تولیدات خودشان است، تهدید به حساب می آورند.
جالب است که برخی گروه ها و دسته ها در کشور ما، زمانی که این موضوع را به آنها می گوییم، ممکن است با دید تمسخر به آن نگاه کنند و به تمام این فناوری ها، بر خلاف نظر آمریکایی ها، نگاه فرصت محور صرف داشته باشند.
آنها در تفسیر این موضوع، می گویند که اینترنت اشیاء جزو تهدیدات محسوب می شود ولی این بدان معنی نیست که ما استفاده از آن را به صورت کامل کنار بگذاریم، بلکه تنها زمانی از این فناوری استفاده می کنیم که توانسته باشیم آن را به صورت صد در صدی، امن سازی کنیم.

منبع:

تازه ترین ها
آمادگی
1403/12/07 - 10:09- آمریکا

آمادگی کمتر از نیمی از شرکت‌های جهان در برابر حملات سایبری

کارشناسان اعلام کردند که با وجود افزایش حملات سایبری، کمتر از نیمی از تولیدکنندگان در جهان برای رویارویی با نقض‌های امنیتی آمادگی دارند.

عملکرد
1403/12/07 - 09:43- فناوری اطلاعات

عملکرد بهتر مغز انسان نسبت به هوش مصنوعی در پردازش متون طولانی

موسسه فناوری رژیم صهیونیستی ادعا کرد که مغز انسان در پردازش متن طولانی از هوش مصنوعی بهتر عمل می‌کند.

سرمایه‌گذاری
1403/12/07 - 09:35- آسیا

سرمایه‌گذاری پروف‌پوینت در امارات برای پیشبرد امنیت سایبری

شرکت امنیت سایبری پروف‌پوینت سرمایه‌گذاری در امارات متحده عربی را با هدف پاسخگویی به تقاضا برای خدمات امنیت سایبری مبتنی بر ابر تقویت کرد.